İGF

BATİYAC’tan Ereğli TSO’ya ziyaret

Batı Karadeniz İnternet Gazetecileri ve Yazarları Cemiyeti yönetimi Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş’i ziyaret etti.

ZONGULDAK (İGFA) – Batı Karadeniz İnternet Gazetecileri ve Yazarları Cemiyeti Başkanı Sina Çıladır ve yönetimi Kdz.Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş ile bir araya gelerek; gündem konuları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Kdz.Ereğli’ye yapılması planlanan 2. OSB alanı ve fakülte konusundaki gelişmeleri gazetecilerle paylaşan Keleş; Kdz.Ereğli’ye yatırımcı getirmek için çabaladıklarını fakat mevcut OSB’nin dolu olması nedeniyle Kdz.Ereğli’nin 2. bir OSB alanına ihtiyacı olduğunun altını çizdi. 

Yakın zaman önce 2. OSB için girişimde bulunduklarını belirten Keleş, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile birlikte bölgeye yatırımcı çekmek için görüşmeler yaptıklarını belirterek, “Bu konuda da güzel gelişmeler var. Fakülte kampüsü konusunun proje kaynaklı yavaş ilerliyor.  Kampüs konusunda her şey hazır sadece uygulama projesinin çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Keleş’in ardından söz alan BATİYAC Başkanı Sina Çıladır, Batı Karadeniz’de örgütlenme çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Küresel Gazeteciler Konseyi bünyesinde kurulan İnternet Gazeteciler Federasyonu’na bağlı Batı Karadeniz’de örgütlenme görevini BATİYAC aldı. Bundan onurlu ve gururluyuz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda Bartın, Karabük, Kastamonu, Bolu, Düzce yani Sinop’a kadar temsilcilikler atayacağız. İlk hedefimizin gazeteci arkadaşların mesleki konuda eğitimleri olacak. Bunun için yönetim kurulu üyelerimizle eğitim programı taslağını hazırlamış bulunuyoruz. Yakın zaman içerisinde programlara başlayacağız. Ne şanslıyız ki, BATİYAC mesleğinde uzmanlaşmış gazetecilerden oluştu. Bu oluşumun meyveleri Kdz.Ereğli için bir şans olacaktır. 2. önceliğimiz ise şehirde kurum ve kuruluşlar arası işbirliğini sağlamaktır. Bunun içinde ciddi adımlar içerisindeyiz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica