Genel

Batman Sason’da köylüler Zoveser Dağı’na yol açıyor

Batman’ın Sason ilçesi ile Muş il sınırı arasında bunan Zoveser Dağı’na yol açılıyor. 2 bin 973 metre rakımlı Mereto Dağı’ndan sonra 2 bin 706 metre yüksekliğiyle bölgenin ikinci yüksek dağı konumunda bulunan Zoveser Dağı’na Sason Kaleyolu köyü Sarıgan mezrasından yol açılmaya başlandı.

Taha Yusuf ÖZMEN (BATMAN İGFA) – Batman Sason’da Sarıgan mezrasından Zoveser Dağı yaylalarına kadar açılacak yolun 15 kilometre civarı olacağını belirten Kaleyolu Muhtarı Mehmet Reşit Işık, yolun masraflarını köylülerin kendi aralarında karşılayacağını belirtti. Muhtar Işık, Zoveser merkez Haze ve Gelliyemir yaylalarına yolu açmak için köylülerle oturup ortak karar verdiklerini ve özellikle yaz aylarında hayvancılık ve arıcılık yapacak vatandaşlara büyük katkı sunacak olan yolu açmaya başladıklarını söyledi. Işık, bu anlamda özellikle büyük bir cesaret gösterip yaklaşık 350 bin maliyetli bu yolu açmaya teşebbüs eden köylülere ve yardımseverlere teşekkür etti.

Daha önce iki kez Zoveser Dağı’na tırmandığını belirten gazeteci yazar Metin Özmen, Zoveser Dağı’ndaki güzellikleri görmek için Sarıgan mezrasından 5 saat yürüyerek zirveye vardıklarını hatırlatarak, “Yolun açılmasıyla Zoveser’e gelmek isteyenler daha rahat ve zorlanmadan gelecek. Buralara bahar yeni geliyor, çiçekler yeni açıyor. Her tarafta rengarenk çiçekler, serin bir hava. Özellikle yaz aylarında görülmeye değer” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica