Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

BİLNET’te 100’üncü yıl coşku ile kutlandı

BİLNET’te 100’üncü yıl coşku ile kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl yıl dönümü nedeniyle Bilgi Köprüsü ve Kocaeli BİLNET Okulları, öğrencileri ve velileri ile birlikte muhteşem bir bayram coşkusu yaşadı- akarhaber

Çocuklar mutlu gururlu ve şendi
Çocuklar mutlu gururlu ve şendi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Türkiye Cumhuriyetinin 100’üncü yılı Ali Korkmaz’ın sahibi olduğu Bilgi Köprüsü ve Kocaeli BİLNET Okullarında kırmızı beyaza boyandı. Türkiye Cumhuriyetinin 100’üncü yıl dönümü için ellerinde Türk bayraklarıyla fener alayı gerçekleştiren öğrenci ve veliler muhteşem bir bayramı birlikte yaşadı. Bilgi Köprüsü ve Kocaeli BİLNET Okulları öğrencileri, öğretmenleri ve velileri birlikte fener alayında yürüyüş gerçekleştirerek sokakları kırmızı beyaza bürüdü.

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ

Kocaeli Billnet okulları, verdikleri kaliteli eğitime yakışır bir biçimde, Kanada merkezli, dünya çapında, İngilizce ana dilinde online olarak düzenlenen, öğrencilerin uluslararası düzeyde matematik yapabilme sürecine uyum sağlamalarını amaçlayan, Caribou Matematik Yarışmasında “DÜNYA ŞAMPİYONU” olan, Fen Lisesi 11. Sınıf öğrencileri İsmail Nalbant, Alper Tekin, Arda Ege Karademir ve Nedim Çoban için ödül töreni gerçekleştirdi. Ödül töreninde Okul kurucusu Ali KORKMAZ, Okul Kampüs Müdürü Yasemin DEMİRKOL tarafından öğrencilere Caribou Matematik Dünya 1. ‘liği belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Aileleri de tebrik edilerek, hatıra fotoğrafları çekildi.

“CUMHURİYETİMİZE SONSUZA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Fener alayının ardından konuşmasını gerçekleştiren BİLNET Okulları Kocaeli Kampüs Müdürü Yasemin Demirkol, ” En büyük bayramımız olan Cumhuriyet bugün 100 yaşında. İşgal edilmiş bu topraklarda düşmanı yenmek için milletçe o günün şartlarında yılmadan imkansızlıklar içinde verilen büyük bir mücadele ile sınırları çizilen bir devletin adıdır ‘Cumhuriyet’. Nene Hatunların, Seyit Onbaşıların, Yahya Kaptanların günüdür bugün. Göklerden inmesin diye bayrağımız, ilk kurşunu atan Hasan Tahsinlerin, Cumhuriyet şehitleri Kubilayların günüdür bugün. Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkacağız” dedi.

“HEPİMİZİN SORUMLULUĞUDUR”

Açıklamasını sürdüren Demirkol, “100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı mücadele ruhu ve vizyonu ile bugün ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıma arzusu için eğitimden ekonomiye, kültürden bilime kadar elde edilen başarıları korumak ve daha ileriye taşımak hepimizin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

“YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN ATATÜRK”

Son olarak Demirkol, “Ülkemizi düşman işgalinden kurtararak Cumhuriyetimizin eşsiz mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ü, bütün gazi ve şehitlerimizi rahmetle saygıyla anıyorum. Sözlerimi Atatürk’ün bir sözüyle bitirmek istiyorum. ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk. Onu yaşatacak ve yüceltecek sizlersiniz’. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Atatürk”

VELİLER VE ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL KONSER

20 yıldır verdiği eğitimlerle adından söz ettirerek şehrin eğitim markası haline gelen Bilgi Köprüsü ve Kocaeli BİLNET Okullarında geceyi Mustafa Toprak Özdemir ve ekibi 100’üncü yıl konseri gerçekleştirdi. Konserde Cumhuriyet Bayramının kutlama coşkusuyla öğrenci ve veliler elinde Türk bayraklarıyla şarkılara eşlik etti. Bayram havasında gerçekleşen gece ise havai fişek ve konfetilerle son buldu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica