Siyaset

Biz CHP olarak hep haklı çıkmaktan çok mutluyuz

Biz CHP olarak hep haklı çıkmaktan çok mutluyuz CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Afrin harekatının bitmesinin ardından, Suriyeli mültecilerin geri gönderileceği açıklamasını değerlendirdi. Özel, “CHP olarak haklı çıkmaktan mutluyuz” dedi. Biz CHP olarak hep haklı çıkmaktan çok mutluyuz detaylar haberimizde…

Biz CHP olarak hep haklı çıkmaktan çok mutluyuz

Mültecilerin zorla gönderilmesine karşı olduklarını belirten Özel, “Güven içinde yeniden yaşayabilecekleri ülke inşa edildiğinde kendi rızalarıyla dönmelerini savunuyoruz” şeklinde konuştu.

“Görüşmelerin başlayacağı yönünde yanıt vermesi sevindirici”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özgür Özel, kanun hükmünde kararnamelerin, Anayasa’ya uygun olarak Meclis’te gündemin ilk sıralarına alınıp görüşülmesi talebine, AK Parti’nin görüşmelerin başlayacağı yönünde yanıt vermesinin sevindirici olduğunu söyledi.

“Bunlar CHP doğrularına gelmekten ve bunu hiç utanmadan, özeleştiri yapmadan sürdürmekten yorulmadılar”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriyeli mültecilerin, ülkelerine geri göndereceklerine ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine Özel, CHP’nin de bunu savunduğunu belirtti. Özel, “CHP olarak haklı çıkmaktan mutluyuz. Ama bunlar CHP doğrularına gelmekten ve bunu hiç utanmadan, özeleştiri yapmadan sürdürmekten yorulmadılar” diye konuştu.

“Zorla gönderilmelerine karşıyız”

Mültecilere karşı olmadıklarını söyleyen Özel, “CHP mültecilere karşı değildir ama göçmen yaratan tüm politikalara karşıdır. Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olunmasını dediğimizde ‘Diktatör Esed’ diyorlardı. Bugün Suriye’nin toprak bütünlüğüyle derdimiz yok diyorlar. O gün önlerine kırmızı halı serdiklerine, PYD’den bahsediyorum bugün nasıl terörist dediklerini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kendi rızalarıyla ülkelerine dönmelerini savunuyoruz”

Mültecilerin zorla gönderilmesini istemediklerini kaydeden Özgür Özel, “Suriyelilerin güven içinde yeniden yaşayabilecekleri ülke inşa edildiğinde kendi rızalarıyla ülkelerine dönmelerini savunuyoruz. Zorla geri göndermenin de karşısındayız.”

“Ulan sözü siyaset tarihinin kara kilometre taşıdır”

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı CHP’liler için “ulan” kelimesini kullanmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Erdoğan düz siyah taşı koymuş, üstüne o utanç kelimelerini yazmıştır”

“Partimizin genel tutumu o utanç düzeyine inmeme noktasındadır. Bir genel başkanın, bir siyasi partinin genel başkan yardımcısına kullandığı ifadeler siyaset tarihi açısından önemli bir kara kilometre taşıdır. Kilometre taşları beyazdır. Nezakette, siyasette, geriye doğru gidişte kara bir kilometre taşıdır. Kilometre taşı beyazdır, üstüne siyah yazılar yazarlar. Erdoğan düz siyah taşı koymuş, üstüne o utanç kelimelerini yazmıştır.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica