Genel

Bursa eğitimde şaha kalkıyor… Devlet okullarına ilgili artıyor

Bursa genelinde eğitimde geçmiş yıllarda yaşanan sıkıntılar minimuma düştü.

Okullardaki yaşanan sıkıntılardan herkes illallah ediyordu. Bir yandan öğretmen sıkıntıları, diğer yandan okullardaki fiziki yapı anlamında sorunların çözülmesinde Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’in rolü çok büyük..

Tavşanlı ve Eskişehir-Odunpazarı’da Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Sabahattin Dülger, 2017 Aralık ayından buyana Bursa İl Milli Eğitim Müdürü görevini üstleniyor.

Yaptığı başarılı çalışmalarla başta öğrenciler olmak üzere Bursa’daki tüm velilerin gönlünde taht kuran Dülger, okullarda bu yıl başlayacak birçok yeni proje ile Bursa’nın Türkiye’deki başarısına büyük katkı koymaya hazırlanıyor.

Özellikle bilişim ve yazılım üzerine başlayacak projeler çok önemli.

Özellikle mesleki ve teknik Anadolu liselerinde açılacak bilişim ve yazılım bölümleri, Bursa’nın teknolojide artıya geçtiğini de açık ve net bir şekilde gösteriyor.

Çağ teknoloji çağı, buna her alanda ayak uydurmak gerekiyor. Sanayide çok iyi kullanılan teknolojinin eğitimde de kullanılacak olması, yazılım dâhilerinin yetişmesi çok önemli.

Artık devlet okullarının özel okullardan daha kalitede olması, bu yıl velilerin tercihlerinde devlet okullarını seçmesi de önemli ayrıntı..

Bugün Bursa’daki özel okulların bir otomobil parasına öğrenci kabul etmesi velilerin sabrını taşırmıştı. Devlet okullarında kalitenin artması, hayırseverlerin destekleriyle açılan bölümler, laboratuvarlar, teknolojik alt yapılar da Bursa’nın eğitimde başarılı bir yol aldığının ve sorunlarının çözüldüğünün göstergesi..

Tüm bu başarıların altında iyi bir kadro kuran ve çok sıkı çalışan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’e Bursalılar adına teşekkür etmek gerekiyor.

Bir toplum her alanda refaha ulaşacaksa bunun temelinde eğitim yatıyor.

Bu yüzden Bursa’daki hayırseverlerin eğitimde daha çok yardım yapmaları gerekiyor. Her okulda bir bilişim ve yazılım bölümü olması demek, Bursa’nın ve ülkenin geleceğini kurtarmak demektir.

Eğitim projelerini hayata geçiren herkese teşekkür ediyor, iş dünyasını da eğitimde daha çok yardım yapmaya davet ediyorum.

Bu ülke bizim, bu çocuklar bizim, Bursa bizim..

Haydi hep birlikte sahip çıkalım, destek olalım…

Sağlıklı ve esen kalın…

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica