İGF

Bursa Yıldırım’da ‘Aile Sağlığı’ temeli

Bursa'da Yıldırım Belediyesi, vatandaşın sağlık hizmeti alabilmesi için mekânsal gereksinimlerini karşılayarak, ihtiyaç duyulan noktalara aile sağlığı merkezleri kazandırmaya devam ediyor.

BURSA (İGFA) – Yıldırım Belediyesi tarafından projelendirilen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 katlı kompleks şeklinde inşa edilecek ve modern cihazlarla donatılacak Yıldırım 7 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin temeli törenle atıldı.
Törene, Yıldırım Belediyesi Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra Bursa Milletvekilleri Ahmet Kılıç ve Atilla Ödünç, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Yıldız, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ve mahalle sakinleri katıldı. 
480 metrekare taban alanı üzerine inşa edilecek 7 Nolu Aile Sağlığı Merkezi, bünyesinde barındıracağı 7 doktor muayene odası, 2 tıbbi müdahale odası, 3 gebe izleme ve aile planlama odası, 2 aşı ve çocuk izleme odası, eğitim salonu, toplantı salonu, laboratuvar ve mutfağı ile mahalle halkına hizmet verecek.
7 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin temel atma programında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, vatandaşlara verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek,  sağlık hizmetlerine erişimini konusunda da çözümler üretmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Yılmaz, "Karapınar Mahallesi’nde hizmet verecek olan 7 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’mizi Büyükşehir Belediyemiz desteğiyle ilçemize kazandıracağız. Yıldırım’ın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica