Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Büyükakın: “Güçlü Türkiye için Atatürk’ün açtığı yolda kararlı şekilde yürümemiz gerekiyor”

Büyükakın: “Güçlü Türkiye için Atatürk’ün açtığı yolda kararlı şekilde yürümemiz gerekiyor”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yıldönümü nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı – akarhaber

Başkan Büyükakın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kararlılığıyla aziz Türk milletimizin hiçbir şeye boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya gösterdiğini, milletimize yeni ufuklar açtığını ifade ederek” Biz de, o yıllarda bizlere açılan bu yoldaki adımlarımızla, Cumhuriyetimizi ve kardeşliğimizi koruyarak tüm dünyaya güçlü bir Türkiye’nin var olduğunu göstermemiz gerekiyor” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza ve gençlerimize bıraktığı emaneti iyi anlatmamız gerektiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ”Hepimize bıraktığı bir emanet var. Bu emanet dün olduğu gibi bugün de çok çalışarak ülkemizi daha ileriye götürmek, daha ileri bir medeniyet kurabilmektir. Bu sanatçılarımızın, devlet adamlarımızın, sporcularımızın, eğitimcilerimizin, bilim adamlarımızın öğrencilerimizin hasılı her vatandaşımızın omuzlarında hissetmesi gereken bir sorumluluktur. Bizler, bu emanete layık olmaya çalışıyor, bu emanete sahip çıkıyor, işaret ettiği, muasır medeniyetler üzerine çıkmak için, gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Başkan Büyükakın sözlerine şu şekilde devam etti: “Atatürk’ü ebediyete uğurlamamızın ardından 84 yıl geçti. 10 Kasım’ın 84. yılında bu duygularla ‘Yolun açık olsun’ Türkiye diyor, vefatının 84. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, şükranla anıyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica