Genel

Büyükşehir’den Dilovası’na yeni bir park daha

Büyükşehir’den Dilovası’na yeni bir park daha

Kocaeli’nin dört bir yanını yeşil alanlarla donatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, park atağına devam ediyor – akarhaber

Parkların şehir hayatındaki önemini bilen Büyükşehir, bu kapsamda Dilovası’na yeni bir park daha kazandıracak. İlçede park ve yeşil alan olarak ayrılan noktaları hayata geçirip vatandaşın hizmetine sunan Büyükşehir, yeni parkı Diliskelesi mahallesinde inşa edecek.

2.265 M2 ALANDA İNŞA EDİLECEK

Büyükşehir’in yapımına başladığı park, Diliskelesi Mahallesi 734. Sokak üzerinde bulunan Dilovası Semt Konağı ve Taziye Evi’nin hemen yanındaki alanda inşa edilecek. Bu kapsamda 2 bin 265 metrekare alanda planlanan parkın etrafını taş duvar ile çeviren ekipler, klinker tuğla ile harpuşta uygulamasını yaparak bu kısımdaki işlemi tamamlayacak. 250 metrekareden oluşan çocuk oyun alanının zemin betonu ile meydan ve yolların zemin betonunu atan Büyükşehir ekipleri yakın zamanda alana çeşitli oyun gruplarını monte edecek.

7 ADET KAMERİYE KONULACAK

515 metrekare olarak ayrılan parkın meydan alanını mineral yüzeyli parke ile döşeyecek olan Büyükşehir, oturma ve dinlenme alanlarına yetişkinlerin komşularıyla birlikte güzel vakit geçirebilmeleri için 7 adet kameriye koyacak. Büyükşehir ekipleri ayrıca vatandaşları sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla fitness alanı da oluşturacak. Parka kurulumu yapılacak olan egzersiz ve fitness aletlerini mahalle sakinleri aktif bir şekilde kullanacak. Parkın yaz aylarında hizmete girmesi planlanıyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica