Genel

Çakar: ‘Madımak gerici ve yobazların en dehşet verici katliamıdır’

Çakar: ‘Madımak gerici ve yobazların en dehşet verici katliamıdır’Çakar; “Laiklik karşıtlarının Cumhuriyet devrimlerine yönelik gerici güçlerin bir ayaklanma provasıdır” dedi. detaylar haberimizde…

Çakar: ‘Madımak gerici ve yobazların en dehşet verici katliamıdır’

“SİVAS KATLİAMINI UNUTMAYACAĞIZ”

CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, Sivas katliamını unutmayacaklarını söyledi

Çakar yayınladığı yazılı açıklamada; “2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas‘ta, aydın ve sanatçıların kaldığı Madımak Oteli’nin kuşatılarak ateşe verilmesi sonucu yaşanan katliamın üzerinden tam 27 yıl geçti.

Türkiye’nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasi ve laikliğe, kardeşliğine, bir arada yaşama kültürüne ve çok kültürlülüğe yapılan bir saldırıydı. Hangi açıdan bakılırsa bakılsın, Sivas katliamı, Anadolu tarihinde yaşanmış en utanç verici olay, gerici ve yobazların gerçekleştirdiği en dehşet verici katliamdır.

Laiklik karşıtlarının Cumhuriyet devrimlerine yönelik gerici güçlerin bir ayaklanma provasıdır. Madımak Oteli’nin yakılması olayı ise, cumhuriyetin sembolü olan Sivas’ta; Cumhuriyetin kundaklanmak istendiği anlamına gelmektedir.

“Gerici güçlerin bir kundaklama olayıdır”

Madımak Oteli‘nin etrafını kuşatan ve sayıları 10 bini bulan, 37 aydını katleden tahrik edilmiş ve kışkırtılmış kalabalığın attığı sloganlar ise gerçek niyetleri ve amaçlarını açıkça ortaya koymaktaydı, ‘Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu Sivas’ta yıkılacak, Kemalizm gidecek şeriat gelecek, kahrolsun Kemalistler yaşasın şeriat, Kemalistlere ölüm, kahrolsun laiklik yaşasın şeriat’ gibi sloganlar, katliamı gerçekleştirenlerce atılan sloganlardan sadece birkaçı. Sonuçta, içinde 150 aydın ve sanatçının bulunduğu Madımak Oteli‘nin yakılması olayı, sadece kendini bilmez gerici, yobaz grubun yarattığı bir katliam değil, tam ve gerçek anlamıyla ‘Gerici güçlerin bir kundaklama’ olayıdır.

2 Temmuz 1993’te Sivas’ta sadece 37 insanımız yakılmamıştır. 2 Temmuz 1993’de Madımakta Demokrasi ve çağdaşlık yandı, Laik Cumhuriyet yanmıştır. Atatürk Devrimleri ile aydınlanmayı yaşamış Türk halkı bir daha 2 Temmuzların yaşanmasına fırsat vermeyecek, ülkesini gericilere, yobazlara bırakmayacaktır. CHP İzmit ilçe örgütü olarak gericiliğe, karanlığa, yobazlığa, din sömürücülerine, faşizme meydan okuyarak, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yakılarak yaşamlarını yitiren tüm vatandaşlarımızı saygıyla anıyor acılarını yüreğimizde taşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica