Siyaset

Çakır: Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi

Çakır: Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı – akarhaber

Çakır mesajında şu ifadelere yer verdi: İslam dininde af ve kurtuluş mevsimi olarak ihya edilen ve mübarek “Üç Aylar” içerisinde yer alan “Berat Kandili”ne kavuşmanın manevi huzurunu yaşıyoruz. Deprem felaketinin sonucunda oluşan yaraları, rahmet ve arınma günlerinde içimiz buruk bir şekilde birlik ve beraberlikle sarmaya çalışıyoruz.

Berat kelimesi; kurtulmak, beri olmak, suçlu olmamak demektir. Bu gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: ‘Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim’ buyurur.

Günahların affının müjdelendiği, rahmet kapılarının açıldığı bu mübarek geceyi, Yüce Rabbimizin affına sığınacağımız, dualarımızı edeceğimiz, tüm iyi niyetimizle dileklerimizi dileyeceğimiz, umudumuzu yeşerteceğimiz bir kurtuluş ve diriliş gecesi haline getireceğiz.

Allah’ın izniyle 18 gün sonra kavuşacağımız Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan Berat Kandili gecesinde semaya açılacak ellerin, yapılacak duaların kabul olmasını temenni ediyorum. Bu mübarek günler ve gecenin, ülkemizin ve İslam âleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna, depremzedelerimizin yaralarının sarılmasını kolaylaştırmaya vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum. Tüm hayatını kaybedenlere rabbimden bir kez daha rahmet diliyor, yakınlarını kaybeden depremzedelerimize ve acılara ortak olan milletimize sabır, güç diliyorum. Bu vesileyle tüm Kocaelili hemşerilerim başta olmak üzere milletimizin ve bütün İslam aleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica