Siyaset

Can alan kapitalist sistemin ve iktidarın suçlarını gizleyemezsiniz

Can alan kapitalist sistemin ve iktidarın suçlarını gizleyemezsiniz Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü, Gebze’de Kuzey Marmara Otoyolu inşaatında dün yaşanan iş cinayetine dair basın açıklaması yaptı. Can alan kapitalist sistemin ve iktidarın suçlarını gizleyemezsiniz detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Can alan kapitalist sistemin ve iktidarın suçlarını gizleyemezsiniz

EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Ekran imzalı basın açıklaması…

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Ekran imzalı basın açıklamasında, “İş cinayetleri, Türkiye kapitalizminin ve betona gömülmüş cumhuriyetin adeta alameti farikası olmuştur” denildi.

Açıklamanın tamamı ise şöyle:

“Dün Gebze’de Kuzey Ormanları otoyolu viyadük inşaatında çöken beton blok altında kalan 4 işçi hayatını kaybetti.

“Sistem ve kara düzenin yürütücüleri ayyuka çıkmış iş cinayetlerine tepkinin büyümesini istemiyorlardı”

Çaresizce oraya buraya koşturan işçiler, kurtarma çalışmalarını haber kanallarından izlerken, olaya mahkemece yayın yasağı konuldu. Sistem ve kara düzenin yürütücüleri ayyuka çıkmış iş cinayetlerine tepkinin büyümesini istemiyorlardı.

“Kapitalizm ve betona gömülmüş Cumhuriyetin alameti farikası”

İş cinayetleri, Türkiye kapitalizminin ve betona gömülmüş cumhuriyetin adeta alameti farikası olmuştur. Yıl sonuna yaklaşırken geçen her ay içinde büyük çoğunluğu inşaat işkolunda olmak üzere sayıları 200’ü bulan işçi ve emekçi bu tür iş cinayetlerinde hayatını kaybetmiştir.

Yakın zamanda İstanbul havalimanın inşaatındaki işçi isyanının ana nedeni de bu insan hayatını hiçe sayan çalışma koşullarıydı.

“İşin aceleye getirilmesi kazaların oluşumundaki ana unsurdur”

Türkiye kamuoyu ve emek güçleri AKP iktidarının topluma sunduğu ‘prestij ve başarı projeleri’ ile sayıları katlanan iş cinayetlerinin üzerine gitmelidir. Halkın kaynakları aktarılarak büyük kazançlarla üstlenilen bu inşaatlarda işin gerektirdiği özen ve teknik zorlukların yerine getirilmemesinden sorumlu olan taşeron müteahhit sistemidir. İşin aceleye getirilmesi kazaların oluşumundaki ana unsurdur. Ve hiç şüphesiz artık hükümetin güdümündeki yargının yayın yasağı ve sansürü de gerçeklerin sorumluların gizlenmesine ve hak aramanın engellenmesine dönüktür.

“Siyasetçilerinin er ve ya geç hesap vermesi engellenemeyecektir”

Baskılar, yasaklar ve yalanlarla ülke yöneten sermaye sınıfı ve siyasetçilerinin er ve ya geç hesap vermesi engellenemeyecektir!”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica