Siyaset

Cengiz Çakar ‘Tarlada izi olmayanın Harmanda yüzü olmaz’

Cengiz Çakar ‘Tarlada izi olmayanın Harmanda yüzü olmaz’ 2009-2014 yılları arasında İzmit Belediyesi Meclisi üyeliğim süresince 102 mahallenin sakinleri ve muhtarlarıyla yakın dostluklarım oldu. Cengiz Çakar ‘Tarlada izi olmayanın Harmanda yüzü olmaz’ detaylar haberimizde…

Cengiz Çakar ‘Tarlada izi olmayanın Harmanda yüzü olmaz’

CHP İzmit Belediye Başkan Aday Adayı Cengiz Çakar, ‘Neden Aday Oldum’ başlığı altında seçim manifestosunu açıkladı.

CHP’de İzmit belediyesini yönetmeye talip olan Cengiz Çakar yılların birikimi ve tecrübesiyle belediyecilikte uzun yıllar hizmet vermiş bir partili…

Cengiz Çakar, neden aday olduğunu ve seçilmesi durumunda İzmit’i nasıl yöneteceğini açıkladı.

Cengiz Çakar açıklamasının başında; “Sayın Genel Başkanımın sıkça kullandığı ‘Tarlada izi olmayanın Harmanda yüzü olmaz’ sözü beni çok etkiledi ve bana rehber oldu” dedi.

“Neden aday oldum…”

Cumhuriyet Halk Partisinin 2018 İzmit belediye seçimlerinde, Cumhuriyet tarihinin en yüksek oyu alabilecek oy potansiyeline sahibim. Siyasi partilerle resmi ittifaka dahi gerek kalmaksızın, parti eğilimlerine bakmaksızın, her kesimden oy alabilecek halkla sıcak ilişkilere ve halkın yakınlık duygularına sahibim.

Halkın ilgisi ve yakınlığı…

Özellikle iktidar partisinin ülkede yarattığı sıkıntılar, belediyelerinin başarısızlığı ve teşkilatlarındaki sorunlardan dolayı kayıtlı seçmenlerinin önemli bir bölümünün dahi kendi partilerine oy vermeyebileceklerini uzun zamandır gözlüyorum. Bu kitlenin çoğunluğu, yaşam biçimi olarak beni kendilerine yakın hissettiklerini ve çoğunun oyunu alabilecek bir aday olduğumu açıkça belirtiyorlar.

İzmit’in 45 mahallesinde ve köylerinde, işim gereği eserlerim oldu; sıcak, pozitif ve yakın ilişkiler kurdum.

2009-2014 yılları arasında İzmit Belediyesi Meclisi üyeliğim süresince 102 mahallenin sakinleri ve muhtarlarıyla yakın dostluklarım oldu. Spor kulübü yöneticiliğim ve sosyal alandaki hizmetlerim ile bu dostluklar pekişti.

Bu güne kadar yüzlerce kişiye iş sağladım ve hiç kimseyi etnik ve siyasi olarak sorgulamadım. Önceliğim insanların ihtiyaçları oldu. Ötekileştirme yapmadım. Tüm dernek, oda başkanları ve sendikalarla içten ilişkilerim sürüyor.

Rakiplerimin hataları, eksiklikleri ve başarısızlıkları üzerine hiç plan yapmadım. Onlardan daha cesur, çalışkan, dürüst ve üretken olmaya çalıştım.

Ayrıştırıcı değil birleştiren, toplumun ortak değerlerini ortaya çıkaran ve o değerlere saygı duyan oldum.

Sayın Genel Başkanımın sıkça kullandığı “Tarlada izi olmayanın Harmanda yüzü olmaz” benim notam oldu.

Benim emeğim, çalışmam, üretimim, hizmetlerim İzmit topraklarında oldu. Partimin ve İzmit seçmenin karşısına belediye başkanı adayı olarak çıkmaya değecek bir geçmişim ve niteliklerim olduğunu düşünüyorum.

Çalışma yöntemim ne olacak?

Adaylığımın açıklandığı ilk gün; İzmit’te sivil toplumun bütün dinamik ögeleriyle görüşmelerde her birinden temsilci talep etmiştim. Örgütümüzün deneyimli isimleri ve sivil toplum temsilcileriyle geniş katılımlı bir çalışma grubu kuruyoruz. ‘Çatı Projeleri’mizi birlikte değerlendirmeyi, planlamayı, bütçelemeyi, fonlamayı ve uygulamayı ortak akılla oluşturacağız; halkın karşısına dilbirliği ile ortak söylemle çıkacağız.

“…engellilere ait kampüs yaşam alanları…”

Türkiye ortalamasının ötesinde, bölgeye özgü yüksek oranlarda görülen kanser ve uyuşturucu konularına, trafikten, sağlığa tüm sorunlara somut çözümlerimiz var. Gençler, çocuklar ve yaşlılara ait kampüs projeleri, engellilere ait kampüs yaşam alanları, kent kültürü ve sosyal yaşama ait etkili ve İzmitlileri heyecanlandıracak projeler, kamu kaynaklarını üretime, kamu ve insan yararına kullanılması projeleri önceliğimiz olacak. Bölgemizin GSMH’dan büyük bir pay alan ve İzmit’in “kurumsal yurttaşları” saydığımız kuruluşların da hemşehrisi sayıldıkları İzmit’in kültürüne katkılarını teşvik edecek programlar tasarlamaktayız. CHP’nin Belediyenin CHP’de olduğu dönemde, bölgedeki büyük kuruluşların daha katılımcı ve gönüllü desteklerinin yüksek olduğunu hatırdan çıkarmadan, bu alanda da etkili olacak dayanışma ortamını kolaylıkla sağlayacağımıza içtenlikle inanıyoruz.

Yerel yönetim harcamaları arasında lüks, savurgan ve gereksiz tüm kalemleri iptal edeceğiz. SARBAŞ ve BEKAŞ gibi Belediye şirketlerini şeffaf denetime açacağız.

“Liyakatli isimlerle sosyal belediyecilik…”

Belediye meclisini ve belediyenin yönetim kadrolarını, sendika, oda, vakıf vb. STK’ları olabildiğince katılımcı ve etkin kılacağız. Belediye şirketlerini vakıf ve üreticilerle ortaklık yaptırarak, İzmit’te üretilen ürünleri markalaştıracağız. Belediyenin bir şirketini sosyal işlerde toplum yararına gerçek anlamda faydalı işler yapan vakıf, dernek v.b. kuruluşlardan uzman, liyakatlı isimler alarak yetkilendireceğiz. Daha güvenilir halde bir çatı altında toplayıp finans ederek daha etkin çalışmalarını ölçülebilir, değerlendirilebilir bir yapıya kavuşmalarını sağlayacağız.

Diğer şirketi de tarım, hayvancılık ve marka üretmeye çalışan samimi üreticilerle yönetimini güçlendirerek ve ortaklıklar ile cesaret vererek daha güçlü ve kazançlı hale getireceğiz.

Cengiz Çakar olarak, adaylığımın İzmit’te hiç bir parti büyüğüm ve örgüt yöneticim ile herhangi bir sorunum olmadığından en kısa sürede en geniş çerçevede bir gönül birliği ile benimseneceğine ve güçleneceğine inancım tamdır.

Bu düşüncelerle adaylığımı partimin yetkili organlarının değerli mensuplarının değerlendirmelerine emanet ediyorum. Her türlü kararınıza saygı duyacağımı, şahsım dışında belirlenecek herhangi bir adayın yanında kendim adaymış gibi çalışacağımı bilgilerinize sunarım.
Saygılarımla,
Cengiz ÇAKAR
CHP İzmit Belediye Başkan Aday Adayı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica