Siyaset

Çeroğlu: “Sonsuza Dek Cumhuriyet!”

CHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu’nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Çeroğlu: “Sonsuza Dek Cumhuriyet!”

CHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu’nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Değerli Sakaryalılar, sevgili yol arkadaşlarım,

Cumhuriyetimizin, ilan edilişinin 99’uncu yılını coşku ve umutla kutluyoruz. Cumhuriyet, milletimize Çanakkale de ön sözü yazan, 19 mayıs 1919 aydınlanma yürüyüşünü başlatan, dış güçler ve onların yerli işbirlikçilerine karşı ulusuyla birlikte kazandığı kurtuluş savaşı ile taçlandırdığı Türk Devleti’nin adını cumhuriyet olarak tanıtan, insanlık ve devletler tarihinin bugüne kadar tanıdığı ender birkaç devlet adamının başında sayılan ve 20. yüzyıla damgasını vuran Mustafa kemal Atatürk’ün Türk Ulusu’na armağan ettiği en güzel ve en anlamlı rejim ve bir çağdaşlık projesidir.

Avrupa’da pek çok ülkenin faşizm-nazizm-komünizm baskısında bunaldığı zamanlarda, Türk toplumu’nu çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarma ve Türkiye Cumhuriyeti’nin halkçı-laik ve devrimci niteliğini koruma amacını güden devrim kanunları ulusumuza armağan edilmiştir. Egemenliğin kaynağını Ulus’a veren, kadın -erkek eşitliğinde insanlarımıza çağ atlatan, aklın ve bilimin öncülüğünde laikliği yerleştiren, geçmişte saray saltanatını yıkan halifeliği kaldıran cumhuriyetimiz, bugün de yeni saray saltanatı heveslilerinin bu boş hayallerine fırsat vermeyecektir.” Gençliğe hitabe ile kendisine, “rejimin ve devrimlerin sahibi ve bekçisi” görevi verilen Türk gençliği kendisine emanet edilen cumhuriyeti ve devrimleri sonsuza dek koruyacaktır.

Kurulduğu günden bu yana, Türkiye Cumhuriyet’ini yozlaştırmak isteyen gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde olanlara karşı Mustafa kemal Atatürk’ün direniş, inanç ve kararlılığı ile yürümeliyiz. Atatürk devrimlerinden beslenen devrimci yapımızı koruyarak, dış düşmanlara ve onların yerli işbirlikçilerine, karşı, cumhuriyetin kazanımlarına karşı savaş açan, bilimsellikten uzak, Arap sevici kimi zavallılara karşı cumhuriyetimizi korumaya her türlü tehlikeye karşı dimdik ayakta tutmaya ant içtik; kararlıyız. İnanıyoruz, başarmaya devam edeceğiz yolumuz, aydınlık ve açık olsun Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica