Ekonomi

CHP Emeklilere 1604 Lira ödensin dedi AKP ve MHP reddetti

CHP Emeklilere 1604 Lira ödensin dedi AKP ve MHP reddetti CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 12 milyon emekliye yılda üç kez asgari ücret tutarında ikramiye verilmesini teklif etti. AKP ve MHP milletvekilleri teklife karşı çıktı. CHP Emeklilere 1604 Lira ödensin dedi AKP ve MHP reddetti detaylar haberimizde…

CHP Emeklilere 1604 Lira ödensin dedi AKP ve MHP reddetti

“Doğru ama eksik bir adım”

TBMM Genel Kurulunda görüşülen vergi kanununa ilişkin düzenlemelerde emekliliklere verilecek ikramiye de gündeme geldi. AKP’nin emeklilere her dini bayramda 1000 TL verilmesini “doğru ama eksik bir adım” olarak niteleyen CHP, farklı bir teklif sundu.

“Yarım yamalak da olsa dediğimiz noktaya geldiniz”

Gene Kurul’da CHP adına konuşan İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AKP’li vekillere “Yarım yamalak da olsa dediğimiz noktaya geldiniz” diye seslendi. Yarkadaş şöyle konuştu:

“Seçim olmasaydı Emekliler hiç aklınızda yoktu”

“Partimiz 2015 yılı seçimlerinde her dini bayramda emeklilere birer maaş ikramiye vermeyi taahhüt etmişti. O günlerde partimizin bu vaatlerine gülen, ‘Efendim, kaynağı nereden bulacaksınız? Kaynağı bulursanız biz de size oy veririz’ diyenler tam üç yıl sonra dediğimiz noktaya geldiler. Peki, bu nasıl oldu? Allah’tan baskın seçim ilan edildi de düne kadar emeklileri görmeyen AKP iktidarı birdenbire emeklileri hatırlamış oldu. Şimdi ise o vaadimizi yalan yanlış da olsa, eksik de olsa hayata geçirmeye ve emeklilere her dini bayramda bin TL vermeyi taahhüt ediyorlar.”

“Her bayramda asgari ücret tutarında ikramiye ödeyelim”

CHP’li Yarkadaş, konuşmasında partisinin verdiği teklifi ise şu sözlerle dile getirdi:

“Her dini bayramda ve Cumhuriyet Bayramı’nda emeklilere birer ikramiye verelim”

“Gelin, bu eksiği bu gece düzeltelim ve doğru bir adım atalım. Emeklilerimize sadece bin TL değil, onlara her dini bayramın yanı sıra, Cumhuriyet Bayramında da asgari ücret tutarında birer ikramiye verelim. Emeklilerimiz gerçekten çok kötü koşullarda yaşıyor. 12 milyon emekli işi bıraktıktan sonra iş aramaya da devam ediyor çünkü verilen ücretler onların insanca yaşam koşullarında hayatlarını devam ettirmesine izin vermiyor. O yüzden, bizim önerimiz, bugünkü asgari ücret tutarında her dini bayramda ve Cumhuriyet Bayramında emeklilere birer ikramiye vermektir.”

CHP, AKP’den destek istedi

Yarkadaş, teklife destek isterken AKP milletvekillerine şu sözlerle seslendi:

“Emekçilerimiz bayramda cepleri boş olmasın”

“Gelin bu akşam bu önergeyi birlikte geçirelim ve emekçilerimize çifte bayram yaşatalım. Emeklilerimiz ramazanda, kurbanda ve Cumhuriyet Bayramında alacakları birer tutar asgari ücretle çocuklarına, torunlarına, akrabalarına hiç değilse birer gömlek, birer mendil, birer çorap hediye edebilsinler, bu ananelerimizi yaşatabilsinler. Emekçilerimiz bayramda evlerine gittiklerinde ellerini ceplerini attıklarında cepleri boş olmasın.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica