Siyaset

CHP Karamürsel: “Karamürsel Belediyesi Sınıfta Kaldı”

CHP Karamürsel: “Karamürsel Belediyesi Sınıfta Kaldı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karamürsel İlçe Başkanlığı 2021 Karamürsel Belediyesi Faaliyet Raporu üzerinde yaptıkları çalışmaların sonuçlarını değerlendirdi

CHP Karamürsel ilçe örgütünün yaptığı değerlendirme açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karamürsel İlçe örgütünde İl Başkan Yardımcısı Ahmet Çalık, İlçe Başkanı Anıl Aksu ve Karamürsel Belediyesi Meclis Grup Başkan Vekili İsmail İlkay Kaya bir araya geldiler.

Karamürsel belediyesi 2021 Faaliyet Raporu üzerinde Belediye Meclisinde sundukları Rapor incelemelerini, Nisan ayında Belediye Başkanlığına verdikleri soru önergelerini ve 2021 Yılı Denetim Komisyon Raporu Muhalefet Şerhlerini basın ile paylaştılar.

Yaptıkları konuşmada 2021 yılı Karamürsel Belediyesinin Faaliyet Raporlarını incelediklerinde birçok konun gerçekleşmediği gibi birçok aksaklıklar olduğunu, faaliyet gerçekleştirmesinde konuların halka açıklayıcı düzeyde olmadığını belirttiler.

Faaliyetlerin gerçekleşmesinde Karamürsel Belediyesinin sınıfta kaldığını belirttiler

2021 Yılı denetim komisyonunda yer alan Belediye Meclis üyesi İnşaat Mühendisi Mehmet Keyif’in yaptığı inceleme sonucunda;

2021/8 İmar durumu ile yapılan inşaatlar örtüşmüyor. Komşu parsel ve atıl yoldan çekme mesafelerine uyulmadığını,
2021/55 Ada 193, parsel 57 de bulunan taşınmaza yapılan binanın56 parsele 1,5 m yaklaştığı saptamış, yapılan incelemede 56 nolu parselinde aynı kişiye ait olduğu görülmüş. 56 ve 57 nolu parsellerin tevhit edildikten sonra ruhsat verilmesi gerektiğini ve bu durum sonucu 56 nolu parselin başka bir kişiye satışının birçok aykırı ve hukuksal durumların oluşmasına neden olacağını,
2021/80 Komşudan olur alınarak 5 m olan çekme mesafesi 2,38 cm yapılmış olduğunu. Yoldan 10 m çekme mesafesi 8,77’e düşürülmüş olduğunu,
2021/139 Karamürsel Tepeköy 108 ada, 10 parsel de yapılan binanın E=1.00 4 kat olan imar durumunda 805 m2 olan arsanın üzerine 1668m2 inşaat yapıldığını, bu emsallerin üzerinde olduğunu, Ve balkonların çok geniş tutulduğunu tespit ettiğinden muhalefet şerhi koymuştur.

Ayrıca basına dağıttığımız 2021 Faaliyet Raporu üzerinde Belediye Meclis grubumuzun yaptığı inceleme sonuçlarını Karamürsel Belediyesinin Meclis Toplantısında sunmuş bulunmaktayız.

Bunun yanında, Cumhuriyet Halk Partisi Karamürsel Belediyesi Meclis Üyeleri olarak Karamürsel halkı adına 3 soru önergesi verdik;

1. Uyuşturucu ile mücadelede Karamürsel belediyesi ne gibi önlemler alıyor?
2. Çocuk parkları için gerekli önlemleri ne zaman alacaksınız?
3. Karamürsel Devlet hastanesine Kardiyoloji, Göğüs hastalıkları, Kadın doğum gibi branşlarda uzman doktorlar ne zaman gelecek?

Halkımızın sorunlarını iyi biliyor ve yakından takip ediyoruz.

İlçe Başkanı Anıl Aksu yaptığı konuşmada; “Cumhuriyet Halk Partisi Karamürsel Teşkilatı olarak Karamürsel halkının sorunlarını yakından takip ettiğimiz gibi bizlerde halkımız ile birlikte yaşıyoruz.

Her konuyu, her yanlışı büyük titizlikle inceliyor ve gerekli mercilere bildiriyoruz. Her yapılan yanlışı ve her eksiği Karamürsel halkı adına soruyor, sormaya da devam edeceğiz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica