Genel

CHP yeni bir rekora koşuyor

CHP yeni bir rekora koşuyor CHP’nin yarın Ankara’da başlayacak 36’ncı Olağan kurultayında ‘aday rekoru’ kırıldı. Genel Başkanlık için dört , 60 kişilik Parti Meclisi için ise binden fazla kişi aday oldu. Pazar sabahına kadar bu rakamın delege sayısını geçmesi bekleniyor. Bu, oy kullanacak delege sayısından daha fazla aday sayısı anlamına geliyor. CHP yeni bir rekora koşuyor detaylar haberimizde…

CHP yeni bir rekora koşuyor

Kılıçdaroğlu ve İnce arasında geçmesi beklenen seçim

CHP’deki genel başkanlık yarışında mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanısıra, daha önce de aday olmuş, ancak seçilememiş Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin ismi ön plana çıkıyor.

Şimdilik yarışacak 4 aday var

Kılıçdaroğlu ve İnce’nin dışında, İstanbul eski Baro Başkanı Ümit Kocasakal ve YARSAV’ın eski başkanlarından Ömer Faruk Eminağaoğlu da genel başkanlık koltuğuna talip olan diğer isimler.

Genel Başkan adayı olabilmek için 120 delegenin imzası gerekiyor

CHP’de tüzük gereği Genel Başkan adayı olabilmek için delegelerin yüzde 10’unun imzasını almak yetiyor. Bu da yaklaşık 1200 delegenin en az 120’sinin imzasını almayı gerektiriyor.

60 kişilik parti meclisi için yarış büyük

İki gün sürecek olan CHP kurultayında ilk gün Genel Başkanlık, ikinci gün ise partinin en üst kurulu olan Parti Meclisi için seçim yapılacak. Parti Meclisinde, 8’i Bilim Kurulu üyesi olmak üzere, toplam 60 üye yer alıyor.

Parti meclisi seçimi son anda farklı bir karar verilmezse, çarşaf liste ile yapılacak

Ancak CHP’nin yarınki kurultayı için daha şimdiden bu 60 kişilik sandalye için binden fazla aday bulunuyor. Vekilllerin de büyük çoğunluğunun parti meclisi adayı olduğu kurultayda seçimler, eğer delegeler son anda farklı bir karar vermezse, çarşaf liste ile yapılacak.

“CHP tüzüğünden seçimlerde “blok liste” uygulamasını tümden kaldıracak bir tüzük değişikliği için imza topluyorlar”

CHP’nin bu hafta sonu yapılacak kurultayında, Genel Merkez tarafından herhangi bir tüzük değişikliği öngörülmüyor. Ancak başını Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner gibi vekillerin çektiği bir grup, CHP tüzüğünden seçimlerde “blok liste” uygulamasını tümden kaldıracak bir tüzük değişikliği için imza topluyorlar.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica