Doğa Tarım

CHP’li Vekil Doğal Üretim Proje Alanını Ziyaret etti

CHP’li Vekil Doğal Üretim Proje Alanını Ziyaret etti

MARSİAD Genel Başkanı Bahri Odabaş, “MARSİAD olarak, ülkemizin doğal, sağlıklı ve ucuz gıda ihtiyacının tamamını, yabancı tohum ve kimyevi gübre kullanmadan, ata tohumu ve hayvan gübresiyle kendi topraklarımızda üretebileceğimizi gösterdiğimiz, doğal tarım ve hayvancılık entegre üretim projemizi iki yıldır uyguladığımız tarlamıza, tüm Kocaeli milletvekillerini davet etmiştik” dedi.- akarhaber

S.S Doğal Tarım Ve Hayvancılık Entegre Üretim Ve İşletme Kooperatifinin üretim alanını ilk ziyareti, Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko, dün gerçekleştirdi.

Ziyarette MARSİAD Başkanı Bahri Odabaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Altınkaya, Recep Debreli, Prof. Dr. Ethem Toklu, S.S Doğal Tarım Ve Hayvancılık Entegre Üretim Ve İşletme Kooperatifi Başkanı Esra Aydeniz, Başkan Vekili Melek Debreli ve Basın Mensupları hazır bulundu.

MARSİAD Başkanı Bahri Odabaş, 20 yıl üzerinde çalıştıkları, ülkemizin doğal ve sağlıklı ve ucuz gıda ihtiyacının tamamını genetiği bozulmuş tohum ve kimyevi gübre kullanmadan, Ata Tohumu ve Hayvan Gübresiyle üretebileceğimizi iki yıl boyunca tüm ülkeye gösterdik. Milletvekillerimizin de kendi Genel Başkanlarına anlatıp artık Türkiye genelinde tüm belediyeler ve kamu kurumları tarafından bu projenin hayata geçmesi için sizleri davet ettik. İlk gelen siz olduğunuz için üyelerim ve ülkem adına teşekkür ederim dedi.

21 Dönüm tarla dolaşılarak Domates, Salatalık, Biber, Patlıcan, Fasulye, Kabak, Karpuz Kavunların tadına bakıldı, ürünler toplandı ve satın alındı.

Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko, ürünlerin tadına bayıldı. İlk karpuzu bir hafta önce koparmasına rağmen tadının müthiş oluşu şaşkınlık yarattı.

Kanko, projeyi olağan üstü görüyorum, birkaç gün içinde genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp tüm belediyeler tarafından uygulanmasını talep edeceğim dedi.

Bahri Odabaş, “bu projede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyelerinin de desteğini aldık, Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

Ancak projenin Biyogaz Tesisi ile Bitkisel ve Hayvansal atıklardan Gübre ve Elektrik üretimini gerçekleştiremediğimiz için ülkemizin akaryakıt, elektrik ve doğalgaz enerjisinin tamamını kendi topraklarımızda üretebileceğimizi henüz gösteremediğimiz için üzgünüm.

İnşallah onu da kısa zamanda gerçekleştirmeyi yüce rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica