Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Çiftlik Çorbası nasıl lezzetli ve kolay yapılır tarifi

Çiftlik Çorbası nasıl lezzetli ve kolay yapılır tarifi … “Unu ve salçayı ilave edip, 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra, yeterince tuzu, karabiberi, kırmızıbiberi, et veya tavuk suyunu da tencereye ilave edip, ağzı kapalı olarak pişirelim…” detaylar haberimizde…

Çiftlik Çorbası nasıl lezzetli ve kolay yapılır tarifi

Çiftlik Çorbası için gerekli malzemeler

*- 2 adet patates
*- 2 adet havuç
*- 1 adet kabak
*- 1 adet kereviz
*- 1 adet pırasa
*- 2 adet kuru soğan
*- 200 gram kıyma
*- 4 diş sarımsak
*- 1 demet maydanoz
*- 1 çorba kaşığı domates salçası
*- 1 çorba kaşığı un
*- 3 litre kadar et suyu veya tavuk suyu
*- 100 gram margarin
*- Yeterince tuz, karabiber ve kırmızıbiber

Çiftlik Çorbasının yapılışı

*- Patatesleri, havuçları, kabağı, kerevizi ve kuru soğanları ayıkladıktan sonra, tavla zarı büyüklüğünde keselim.
*- Pırasayı soyduktan sonra, yeşil kısımlarını kesip, atalım. Beyaz kısmını uzunlamasına ikiye kestikten sonra, ince ince kıyalım.
*- 50 gram margarini, tencereye koyup erittikten sonra, ilk olarak İnce ince kıydığımız kuru soğanları ilave edip, pembeleştirelim.
*- Arkasından pırasaları, tencereye ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra, havuçları, kerevizleri, kabakları, patatesleri ve ikiye böldüğümüz sarımsakları tencereye ilave edip, hep birlikte 3-4 dakika dana kavuralım.
*- En son olarak da unu ve salçayı ilave edip, 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra, yeterince tuzu, karabiberi, kırmızıbiberi, et veya tavuk suyunu da tencereye ilave edip, ağzı kapalı olarak pişirelim.
*- Kıymaya yeterince tuz, karabiber ilave edip, iyice yoğuralım. Nohut büyüklüğünde köftecikler yuvarlayıp, kalan 50 gram margarin yağında kavuralım.
*- Çorbanın pişmesine yakın, ince kıydığımız maydanozları ve köftecikleri tencereye ilave edip biraz daha kaynattıktan sonra, limon suyu koyarak, servis yapalım.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica