Siyaset

Cumhurbaşkanlığı’ndan Enis Berberoğlu açıklaması

Cumhurbaşkanlığı’ndan Enis Berberoğlu açıklaması yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından, Enis Berberoğlu açıklaması yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan Enis Berberoğlu açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına ilişkin, “Süreci takip ediyoruz” dedi.

Kitabının imza programında okurları ile buluşan Kalın, gazetecilerin Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına ilişkin sorularına cevap verdi.

“Süreci takip ediyoruz”

Kalın, “Yargı süreci, onunla ilgili bir açıklama, yorum yapmamız doğru olmaz. Bir görelim. Süreci takip ediyoruz. İddianame, suçlamalar vesaire, ben detaylarına hakim değilim, çünkü bugün gelişen bir hadise, onunla ilgili bir spekülasyonda bulunmam doğru olmaz. Yargı süreci. Konu ile ilgili hukuki süreç işler, bir görelim nasıl ilerleyeceğini” ifadelerini kullandı.

Kalın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’ çağrısı yapmasına ilişkin soruya, “CHP’nin kendi kararıdır” ifadeleriyle cevap verdi.

CHP Yürüyeceğiz dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT tırlarının durdurulması olayına ilişkin hapis cezasına çarptırılması ve tutuklanmasıyla ilgili yarın Güvenpark’tan yürüyüş başlatacağını belirterek, ” İstanbul Maltepe Cezaevine yürüyeceğiz, kaç gün sürerse.” dedi.

Kılıçdaroğlu, CNN Türk‘te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanıp 25 yıla mahkum edildiğini duyduğunuzda ne yaptınız? Kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Önce inanamadım, arkadaşlara ‘Gerçekten mi?’ diye sordum. Gerçekten böyle bir kararın çıktığını söylediler. Hemen İstanbul’daki arkadaşlarla görüştük, onlar da haberi doğruladılar. Sonra ajanslara düştü.” yanıtını verdi.

Kararın ardından Berberoğlu ile görüştüğünü belirten Kılıçdaroğlu, “Morali iyi. Çünkü haksızlığa uğradığını, suçlu olmadığını o da biliyor. Dolayısıyla suçlunun ezikliği içinde değil, tam tersine hakkı yenen, rahat konuşan bir kişi, bir ses. Yaptığımız konuşmada verdiği mesaj da öyleydi, moralinin yerinde olduğunu söylüyordu.” dedi.

“Berberoğlu’na siz ne dediniz?” sorusunu Kılıçdaroğlu, şöyle yanıtladı:

“Şunu söyledim, ‘Moralini iyi tut, senin hiçbir suçun, kabahatin yok. Senin ülke sevginden hiç kimsenin kuşkusu yok’. Moralini iyi tutmasını istedim. ‘Moralim gayet iyi, ben haklıyım, herhangi bir haksızlık yapmadım, bir yanlışım da yok.’ diye söyledi. Sonuç şu; Enis Berberoğlu bırakın bir milletvekili olmayı, Türkiye’nin en önemli gazetelerinde çalışmış, genel yayın yönetmenliği yapmış, haberi ve haberin ne olduğunu iyi bilen, değerlendiren, toplumun nabzını tutan bir kişi. Şimdi bu kişiyi elde hiçbir kanıt olmadan, ‘HTS kayıtlarında neden şunlarla konuştun?’ diye… İyi de ne konuştuğunu nereden biliyorsunuz? Diğer gazetecilerle konuşmuş. Kaldı ki kendisi gazeteci zaten. Bir gazetecinin yakın arkadaşı olan gazetecilerle bir araya gelmesi, konuşması hayatın olağan akışı içinde gayet doğaldır.”

Berberoğlu’na önce müebbet, iyi halden dolayı da 25 yıl hapis cezası verildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “İnsafın kaldıracağı şey değildir. Adalet çökmüştür. Devleti devlet yapan adalettir. Eğer bir ülkede adalet çökmüşse, orada devlet de çöker. Bizim endişemiz emin olun Enis Berberoğlu’ndan kaynaklanmıyor. Bizim endişemiz, koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinden kaynaklanıyor. Çöken, çürüyen bir devleti adım adım görüyoruz. Liyakat, uzmanlık, adalet, hukuk, hukukun üstünlüğü yok. Neler var? İşkence, adaletsizlik var.” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica