Siyaset

Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılında Vatan Cumhuriyet Emek İçin “Yürüyelim Arkadaşlar!”

Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılında Vatan Cumhuriyet Emek İçin “Yürüyelim Arkadaşlar!”

Türkiye Sosyalist Partisi (TSP), Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında görkemli kutlamaların yapılmasına çağrı yaptı- akarhaber

Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin başarıya ulaşmasıyla kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılındayız. Emperyalizme ve onun işbirlikçisi durumuna düşmüş saray saltanatına karşı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen Cumhuriyet Devrimimiz yüzüncü yaşını uğradığı ağır tahribatlar ve tehlikelerle karşılıyor.

Cumhuriyetimiz yüzüncü yaşını karşı devrimci iktidarın yönetimi altında ve ülke tarihinin gördüğü en gerici parlamento düzeni içinde karşılamaktadır. Bu parlamentodan aldığı kuvvetle “yeni anayasa” girişimlerini başlatan AKP iktidarı, Cumhuriyetin tamamen tasfiyesini hızlandırma gayretindedir. Bu amaçla, Orta Çağ kalıntısı tarikat ve cemaatlerin siyasal ve toplumsal hayatımızdaki etkisi arttırılmakta, ülkemiz şiddeti her geçen gün artan bir gerici kuşatma içerisine hapsedilmek istenmektedir. Bu durum, karşı devrim sürecinin son aşamasında olduğumuz tehlikesini bir kez daha göstermektedir.

Amerikan emperyalizminin taşeron terör örgütleri eliyle Türkiye ve bölge ülkeleri başta olmak üzere tüm mazlumlar dünyasının bağımsızlığını hedef alan girişimleri, karşı devrim iktidarı tarafından yönetilen ülkemizi savunmasız bırakmaktadır. AKP iktidarının Neo Abdülhamitçi tutarsız dış politika tercihleri ülkemizin toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını tehlikeye atmaktadır.

Vatanımız da Cumhuriyetimiz de Sahipsiz Değildir!

Büyük Devrimimizin 100. Yılında;
Emperyalizmin ve işbirlikçilerinin bağımsızlığımızı hedef alan saldırılarına karşı Vatan, Tarikat ve cemaatler eliyle büyüyen gerici kuşatmaya ve yeni saltanatlara karşı Cumhuriyet, Günümüzde artan yoksullaşmanın esas sorumlusu kapitalist sömürü düzenine karşı Emek mücadelesini yükseltiyoruz.

Yüz yılın toplumcu, aydınlanmacı ve bağımsızlıkçı birikimini, ülkemizin ve insanlığın “sınıfsız, imtiyazsız, kaynaşmış uyum dünyasına” ulaştırmak, Tam Bağımsız ve Gerçekten Demokratik Türkiye’yi kurmak için tüm halkımızı Türkiye Sosyalist Partisi saflarında mücadeleye davet ediyoruz.

10. Yıl Marşımızdaki heyecanla, “kötülüğü, geriliği boğmak; karanlığın üzerine bir güneş gibi
doğmak” için

Vatan Cumhuriyet Emek için “Yürüyelim Arkadaşlar!”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica