Siyaset

Cumhuriyetin 100. Yılında Yüz Binlerce Genç Anıtkabir’e Yürüdü

Cumhuriyetin 100. Yılında Yüz Binlerce Genç Anıtkabir’e Yürüdü

Cumhuriyetin yüzüncü yılı için Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Cumhuriyet Kadınları Derneği ve kitle örgütlerinin çağrısıyla düzenlenen Yüzyılın Yürüyüşüne yüz binlerce vatandaş katıldı.- akarhaber

Birinci Meclis önünden Anıtkabir’e yapılan yürüyüşte yeni yüzyılda Türk milletinin görev ve sorumlulukları ilan edildi

100. YIL MARŞI HEP BİR AĞIZDAN OKUNDU

Cumhuriyetin 100. yılı için sözlerini Şair Hüseyin Haydar’ın kaleme aldığı, sanatçı Ekrem Ataer’in bestelediği 100. Yıl Bağımsızlık Marşı yürüyüşe katılan vatandaşlar tarafından tek bir ağızdan okundu. 100. yıl için bestelenen marşa yüz binlerce vatandaş coşkuyla eşlik etti.

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür de Yüzyılın Yürüyüşünde Türk milletine seslendi. Oygür, Türk kadının 100 yıllık Cumhuriyet birikimine değindi, yeni yüzyılda üstlendikleri sorumluluklara vurgu yaptı.

“Cumhuriyet Devrimi kadın için kurtuluş devrimdir. Cumhuriyet’in kadına getirdiği hak ve özgürlükleri daha da yükseltmek için bugün mücadelenin içindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılını işçisiyle, çiftçisiyle, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle hep birlikte kuracağız. Türk Devrimi, kadının kurtuluşu ve ayakları üzerinde durabilmesinin dayanağı oldu. Bugün bu dayanağı güçlendirmek ve önümüzdeki yüzyıla aktarmak için on binler bu alana toplandı. Birinci Meclisimiz önünden hep birlikte ilan ediyoruz! Türk kadını, Mustafa Kemal’in kararlılığıyla üreten Cumhuriyet’i kuracaktır!”

“YAŞASIN TÜRKİYE-FİLİSTİN KARDEŞLİĞİ”

Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa da yürüyüşe katılarak konuşma yaptı. Mustafa konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 100. yılını tebrik etti.

“Siz (Türkiye Cumhuriyeti) emperyalizme karşı büyük bir zafer kazandınız. Emperyalizm 100 yıl önce size saldırdığı gibi bugün de Filistin’e saldırıyor. Biz kanımızla canımızla vatanımıza sahip çıkacağız! Mazlumlar zalimlere karşı zafer kazanacaktır! Türkiye Cumhuriyeti emperyalizme karşı savaşarak kuruldu! Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını tebrik ederim.”

Büyükelçi Faed Mustafa, konuşmasını “Yaşayın ve yaşasın Filistin! Yaşayın ve Yaşasın Türkiye! Yaşasın Türkiye-Filistin kardeşliği ve sevgisi” diyerek bitirdi.

“YENİ YÜZYIL GENÇLERİNDİR”

TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, emperyalizm ve siyonizmle mücadeleye vurgu vurgu yaptı. Türk gençliğinin coşku ve iradesinin altını çizdi:

“Cumhuriyet’in yeni yüzyılında, ulu önderimizin mirasına sarılarak, Atatürk Devrimi’ni üretenlerle, emekçilerle, gençlerle, kadınlarla biz tamamlayacağız.

Ekonomimizi küresel tefecilerin ellerine bırakmayacağız, Atatürk’ün dünya şampiyonu olmuş halkçı-devletçi modelinden ilham alacağız. Üretim Devrimi yapacağız, üreteceğiz ve hakça bölüşeceğiz. ABD ve İsrail’in zulmünü, işgalini durduracağız, emperyalistleri bu topraklardan kovacağız.

Tam Bağımsız ve Üreten Türkiye bayrağını göndere çekeceğiz; yeni yüzyılımızda hayalimizdeki Türkiye’yi kuracağız. Yeni yüzyıl bizlerindir. Bizi biz yapan, kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizi kuran, kökleri Mithat Paşalara, Namık Kemallere, Talat ve Enver Paşalara uzanan, Atatürk Devrimiyle doruğuna ulaşan Türk Devrimi’nin mirasçılarıyız.

Yeni yüzyılda bu yürüyüşü hedefine ulaştıracağız. Atatürk Devrimini tamamlayacağız. Atatürk bizim, Cumhuriyet bizim, yarınlar bizim, Türkiye hepimizin!”

Yürüyüşte coşku eksik olmadı. Ankara halkı 100. yıl yürüyüşü için Birinci Meclis önünü hınca hınç doldurdu. Yürüyüş esnasında “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz!”, “Kahrolsun ABD, Kahrolsun İsrail!”, “Bu Memleket Bizim Kahrol Emperyalizm!”, “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” sloganları atılırken hep bir ağızdan Andımız da okundu.

Yürüyüşe katılan üniversite toplulukları açtıkları pankartlar ile 100. yıl coşkunu yaşattılar. Yürüyüş alanına gelen katılımcılar, “Talat, Enver, Cemal Gibiyiz”, “Yeni Yüzyılda Üreten Cumhuriyet İçin Görev Başına!”, “Batı Asya Birlik Olacak Filistin Bağımsız Olacak!”, “Ulusların Gürleyen Sesi Yeri Göğü Sarsacak” pankartlarını taşıdılar.

Geçtiğimiz gün kaldığı yurtta hayatını kaybeden Zeren Ertaş için de “Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir Atatürk Türkiyesi Zerenleri Yaşatacak!” pankartı açıldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica