Genel

Delegeleri ve Listeleri Belediye başkanları dizayn etti

Delegeleri ve Listeleri Belediye başkanları dizayn etti CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, İstanbul ve İzmir delegelerinin baskı altında olduğunu öne sürdü. Aksünger, “Buralarda listeleri örgüt değil, belediye başkanları dizayn etti” dedi. Delegeleri ve Listeleri Belediye başkanları dizayn etti detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Delegeleri ve Listeleri Belediye başkanları dizayn etti

Aksünger, anahtar listeyi aşarak Parti Meclisi üyesi oldu

CHP’nin hafta sonu yapılan kurultayında yeni Parti Meclisi (PM) üyeleri belirlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun PM anahtar listesine almadığı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, listeyi delerek PM’ye girdi.

“Duruma anlam veremedim ve şaşırdım…”

İsmini anahtar listede göremeyince şaşırdığını ve bu duruma anlam veremediğini söyleyen Aksünger, “İlginç bir durum, milletvekilleri ve örgüt de şaşırdı hatta MYK’daki bazı isimler de anlamakta güçlük çekti” diye konuştu.

“İstanbul ve İzmir delegelerinin kontrolü başkalarının elindeydi”

Yıllardır İzmir’de siyaset yapmasına rağmen İstanbul ve İzmir milletvekillerinin sandığından kendisine çok düşük oy çıktığını kaydeden Aksünger, şöyle devam etti:

“Örgütün vicdanı ile listeyi deldim”

“İstanbul ve İzmir’de, delegenin tahakküm altında olduğu görülüyordu. Buralarda listeleri de zaten örgüt değil, belediye başkanları dizayn etti; ancak Anadolu ve Trakya delegelerinin desteği, örgütün vicdanı ile listeyi deldim.”

“Çalışanı, üreteni, emek vereni, risk alanı örgüt taçlandırıyor ve hakkını veriyor”

“Belediye başkanı baskısı görmeyen İl ve İlçe örgütlerinin delegeleri bana sahip çıktılar, örgüt beni onurlandırdı. Biz, bu partinin evladıyız. Örgütün başımızın üstünde yeri var. Çalışanı, üreteni, emek vereni, risk alanı örgüt taçlandırıyor ve hakkını veriyor. Bu partinin örgütü hiçbir partiye benzemez. Dün de bunu gördük.”

“Önseçim olursa İzmir den aday olacağım”

Aksünger, ön seçim yapıldığı takdirde İzmir’den milletvekili adayı olacağını söyledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica