Genel

Depremzedelerin ihtiyaçları karşılansın, eğitim hakkı gözden çıkarılmasın

Depremzedelerin ihtiyaçları karşılansın, eğitim hakkı gözden çıkarılmasın

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği Maraş merkezli 10 ili etkileyen depremin ardından yaşananlara ilişkin açıklama gerçekleştirdi. Depremzedelerin temel ihtiyaçlarının bir an önce giderilmesi ve eğitimin örgün olarak devam ettirilmesi çağrısı yapıldı – akarhaber

Başkan Selda Arslan imzalı açıklamanın tamamı şöyle:

Maraş merkezli olan ve 10 kentte büyük yıkıma neden olan iki büyük depremin üzerinden 8 gün geçti. Yaralarımızı hızlıca sarmaya, dayanışmaya, yardımlaşmaya, çözümler üreterek bunları hızlıca hayata geçirmeye çalıştığımız bu günlerde iktidarın çözümsüzlük, yanlış kararlar ve uygulamalarıyla birlikte bir kez daha yüz yüze geliyoruz. Devlet kurumlarının Bakanlıkların talimat beklediği, insiyatif alıp organize olamadığı afette, halkın, derneklerin, siyasi partilerin, sendika ve odaların hızlıca örgütlenerek dayanışma ve yardım ağı ördükleri ve deprem bölgesine ulaştıklarını görüyoruz.

Yaşadığımız her doğal afet ülkemizde acıya ve felakete dönerken pandemi sürecinden iyi bildiğimiz çözümsüzlüğün yükünü gene öğrencilerimizin omuzlarına yıkma derdinde. Defalarca yaptığımız çağrılarda pandemi ve doğal afetlerde en son kapanacak ya da duracak olan eğitim-öğretimdir demiştik. Uzaktan eğitimin yaşattığı travmaları, olumsuzlukları yeni yeni aşmışken yanlış uygulama ve kararlar nedeniyle “kayıp nesil” dediğimiz gençlerimizin, eğitimcilerimizin, eğitim sendikalarının görüşleri alınmadan depremin tüm yükü öğrencilerimizin üzerine yıkılmış durumdadır. KYK yurtlarına depremzedelerin yerleşeceği haberi verildiği anda yurtlarda olan öğrencilere hızlıca yurtları boşaltma talimatıyla çöp poşetleri dağıtıldığını bizlere ulaşan kadın öğrencilerimizden öğrenmiş bulunuyoruz. Çoğu öğrencinin zor ekonomik şartlarda okuduğunu hepimiz biliyoruz. İktidarın almış olduğu bu karar gençlerimizi ve ailelerini hem ekonomik hem de psikolojik anlamda zor bir sürece sokmuştur. Uzaktan eğitim dünde bir çözüm değildi, bugünde olmayacak. Depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının giderilmesi tabi ki bir zorunluluktur ve bu mağduriyetlerin giderilmesi için başka çözüm yollarına gidilmesi gerekmektedir. Çocuklarımızın geleceği için örgün eğitim en acil talebimizdir.

Pandeminin, doğal afetlerin, krizlerin faturasını halka kesip, kaderci propaganda yapmak yerine acil, kalıcı, demokratik ve tüm halkı içine alacak düzenlemeler yapın.

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışa Derneği olarak diyoruz ki: bir an önce depremzedelerin barınma, beslenme, sağlık ve ulaşım ihtiyaçları karşılansın ve tüm öğrencilerimiz mağduriyetleri giderilerek okullarına ve yurtlarına geri dönsün!

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica