Genel

Devrim Muhafızları sokağa indi

Devrim Muhafızları sokağa indi İran’ın Devrim Muhafızları, 21 kişinin öldüğü protesto gösterilerini bastırmak için üç kente askeri birlikler konuşlandırdı. Devrim Muhafızları sokağa indi detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Devrim Muhafızları sokağa indi

Devrim Muhafızları komutanı Binbaşı General Muhammed Ali Jafari yaptığı açıklamada, Hamadan, İsfahan ve Lorestan kentlerine kuvvetler gönderdiklerini söyledi.

Ekonomik koşullara karşı çıkmalarıyla başlayan protestolar diğer illere yayıldı

Gençler ve işçi sınıfının ağırlaşan ekonomik koşullara karşı çıkmalarıyla başlayan protestolar, güçlü bir elite ve özellikle de lider Ayetullah Ali Hamaney’e karşı bir başkaldırı sayılıyor.

“İnsanlar yalvarıyor ama yüce lider Tanrı gibi davranıyor”

İdam ile yargılanma tehditlerine meydan okuyan protestocular, yüzlerce kişinin sokaklara döküldüğü Hamadan’ın Malayer kentinde, “İnsanlar yalvarıyor ama yüce lider Tanrı gibi davranıyor” sloganları attılar.

‘diktatöre ölüm’ sloganları

Sosyal medyadaki videolarda kuzeyde bulunan Novşehr’de yapılan protestolarda “diktatöre ölüm” diye bağıranlar olduğu görüldü.

2009 yılında ayaklanmayı bastıran Devrim Muhafızları

2009’da “seçim hilesi” üzerine çıkan ve çok sayıda kişinin öldürüldüğü ayaklanmayı bastıran Devrim Muhafızları, İran’ın Şii teokrasisinin bir kılıcı ve kalkanı olarak görülüyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica