İGF

Didim’de spor parkurları belirlendi

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından açıklanan 2021 yılı için Didim’in spor parkurları belli oldu.

Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)

Aydın’da Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından açıklanan spor parkurlarında Didim’deki noktalar belirlendi. Buna göre Didim’de spor yapılabilecek 4 parkur alanından biri başlangıç noktası 37°21’N-27°15’5E  , bitiş noktası 37°32’09N-27°15’24E koordinatları içinde bulunan alanın “ATV-Quad Safari” parkur alanı olarak belirlendi.
Akbük Mahallesi’nde faaliyet gösteren 5 yıldızlı Otel Turizm İşletme Belgeli Maxeria Blue Didyma Hotel plajı, Didim İlçe Sportif Turizm  Kurulu’nca, Su üstü Sporları Parkur Alanı olarak ilan edildi. Ayrıca Altınkum’da bulunan Su Üstü sporları alanı vatandaşların kullanım alanı içerisinde bulunması nedeni ile işletme sahibinin verdiği dilekçeye istinaden bölgedeki deniz trafiği de göz önünde bulundurularak, her türlü seyir, can, mal, çevre güvenliği, ve emniyetine yönelik her türlü sorumluluğunun işletme sahibine ait olmak kaydıyla parkur alanının 70 metre sol tarafa kaydırılmasına karar verildi.
Didim’in Efeler Mahallesi’nde bulunan 1 kilometrelik gidiş – dönüş yolu da turizm amaçlı sportif  Faaliyetinde bulunmak üzere “at safari” parkuru olarak belirlendi. 
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica