Raporlar

Doğu Perinçek: “Nebati ABD’nin Zaptiyesi”

Doğu Perinçek: “Nebati ABD’nin Zaptiyesi”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün (10 Eylül 2022) saat 13.00’te Vatan Partisi İstanbul İl Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyerek, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin Nebati’nin ABD’nin baskıları üzerine Rusya’ya yaptırım uygulamalarına boyun eğen açıklamalarını eleştirdi ve AK Parti iktidarının Rusya ile Altın Fırsat Toplantılarını ABD’nin denetimine sunduğunu belirtti

Perinçek, özetle şu açıklamalarda bulundu:

Ekim zamanı geliyor. Sonrasında kış var.

AK Parti iktidarının Atlantik sisteminden bağımsız siyasetler uygulamadığı koşullarda, ucuz mazot hayâl, ucuz benzin hayâl, ucuz doğalgaz hayâl!..

ABD ve Avrupa’da mazot yok, benzin yok, doğalgaz yok. Ama komşularımız olan Rusya, İran, Irak, Azerbaycan, Katar ve Cezayir ile bağımsız ilişkilerin geliştirildiği koşullarda, sanayi ve tarım üreticimize ucuz mazot var, ucuz benzin var, ucuz doğalgaz var.

NEBATİ’NİN ZAPTİYELİK İTİRAFI

Hükümet, ayağımıza gelen Altın Fırsatları tepiyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, üst üste yaptığı açıklamalarda, ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımları delmeyeceklerini ve dahası delme girişiminde bulunan “kurum ve kişilere izin vermeyeceklerini” belirtti (Yeni Şafak, 4 Eylül 2022). Böylece ABD’nin malî zaptiyeliğini üstlenmiş olduğunu ilan etti.

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

Sayın Nebati’nin açıklamaları tam da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Rusya lideri Vladimir Putin’in davetiyle Özbekistan’daki Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesine katılmasının arefesinde geldi. Erdoğan-Putin görüşmesinin de olacağı önemli bir toplantı öncesi Türkiye’yi zor durumda bırakacak bu açıklamalar ancak ve ancak ABD cephesinden yapılabilir.

ALTIN FIRSAT TOPLANTILARI KARARI VE ÇALIŞMASI

Nebati’nin bu zaptiyelik girişiminin hedefinde Görev Holding’in Moskova Hükümeti ile birlikte düzenlediği Altın Fırsat Toplantıları vardı. Olayın gelişmesi şöyle:

Temmuz ayı başında Rusya Federasyonu temsilcileri ile İstanbul’da görüştük. Türkiye ve Rusya ekonomilerinin işbirliği yoluyla sorunlarını çözmeleri için, Türk ve Rus iş dünyasını buluşturan Altın Fırsat Toplantıları düzenlemeyi önerdik. Rusya Federasyonu bu önerimizi kabul etti ve 27 Eylül 2022 günü İstanbul Çırağan Sarayı’nda ve 29 Eylül 2022 günü Antalya Akra Otel’de Altın Fırsat Toplantıları için çalışmalara başlandı.

Rusya’dan Moskova Hükümeti yöneticilerinin ve sermaye örgütlerinin katılacağı toplantılara, Türkiye tarafından Görev Holding ile TOBB’un katılması kararlaştırıldı. TOBB, Altın Fırsat Toplantılarına TOBB Ticaret Odaları Konseyi Başkanı Gürsel Baran’ın katılacağını bildirdi.

ABD MAKAMLARINDAN GELEN MEKTUP

Bu süreçte basına da yansıdığı üzere ABD Hazine Bakanlığı’ndan TOBB, TÜSİAD ve MÜSİAD gibi işinsanı örgütlerine mektup geldi. ABD yönetimi, Türkiye’ye parmak sallıyor ve Rusya ile yaptırımlara uymasını istiyordu. İşinsanı örgütleri, mektupları hükümete yolladıklarını açıkladılar. Bunun üzerine AK Parti iktidarının Rusya ile Altın Fırsat Toplantılarını ABD denetimine teslim etmek için harekete geçtiğine tanık olduk.

AK PARTİ İKTİDARI ALTIN FIRSAT TOPLANTILARINI ABD DENETİMİNE SUNDU

Türkiye Hükümet çevreleri, ABD mektubu sonrası DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi) üzerinden Rusya Hükümeti katında girişimlerde bulundu. Türkiye Hükümeti DEİK üzerinden Rusya Hükümetine baskı yaparak Görev Holding ile yapılacak Altın Fırsat Toplantılarını önleyeceğini bildirdi. Bu müdahale sonucunda Altın Fırsat Toplantıları ABD denetimi altına alındı.

Rusya ile serbest ticaret ve ekonomik ilişkilerin ABD denetimine teslim edilmesi sonucu, Rusya’dan ucuz mazot, ucuz doğal gaz, ucuz benzin sağlama fırsatı harcanıyor. Dahası turizmde büyük olanaklardan vazgeçilmiş oluyor. Sebze ve meyvecimiz için geniş dışsatım fırsatı kaçırılıyor. İstanbul’un Rusya ile dünya arasında bankacılık ve hava trafiği merkezi olarak değerlendirilmesi şansına kapılar kapanıyor.

Bu durumda Görev Holding, Moskova Hükümetine Altın Fırsat Toplantısından çekildiğini açıkladı.

ÜRETİCİ VE İHRACATÇININ OLANAKLARI HARCANIYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nebati’nin 4 Eylül 2022 günü Yeni Şafak gazetesi manşetinden yayımlanan açıklaması, bir itiraftır. Bakan, ABD’nin Rusya yaptırımlarına teslim olduklarını açıklıyor. Dahası Rusya ile Altın Fırsat Toplantılarını ABD denetimine sunan müdahalenin faili olduklarını da itiraf ediyor.

Anayasamızın 48. ve 167. Maddeleri ticaret ve sözleşme özgürlüğünü güvence altına alır ve hükümete bu yönde görev ve sorumluluklar yükler.

Maliye Bakanı Nebati’nin Rusya ile ekonomik ilişkilerin serbestçe yürütülmesine karşı açıklamaları ve daha önemlisi Altın Fırsat toplantılarına müdahalesi, anayasaya ve hukuka aykırıdır. “Ticaret özgürlüğü”nü dilinden düşürmeyen iktidar, ABD baskısını görünce ticaret zaptiyesi kesiliyor. Dahası Türkiye üreticisi ve halkı için büyük fırsat harcanıyor.

ÜRETİM DEVRİMİ İÇİN ÇÖZÜM VATAN PARTİSİ

ABD denetimi varsa, Türkiye’nin enerji güvenliği yoktur.

ABD denetimi altında üretim olanakları baltalanır. Tarım ve sanayi bunalımda çırpınmaya devam eder. İstihdam genişletilemez. İhracat gelişmez. Halka refah sağlanamaz. Domates ve patlıcan fiyatları düşmez.

Türkiye büyük kararın eşiğindedir.

Karar, Üretim Devrimi kararıdır.
Üretim Devrimi, bağımsız ve başıdik hükümet önderliğinde olur.
AK Parti iktidarı, ABD yaptırımlarına boyun eğerek, Üretim Ekonomisi inşa edemeyeceğini de ilan ediyor.
Ancak Türkiye AK Parti yönetimine mecbur ve mahkum değildir.
2023 Seçimi Üretim Devrimi için kader seçimidir.

Türkiye, Üretim Devrimini başaracaktır. Bu nedenle Atlantik sistemine bağlı olan Altılı Masa seçeneği geçersizdir. Atlantik denetiminden kurtulamayan AK Parti iktidarı da çözüm değildir.

Vatan Partisi’nin Üretim Devrimi Programı Türkiye’nin gündemine giriyor.

Bağımsız Türkiye için, Üretim devrimi için çözüm Vatan Partisi’ndedir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica