Siyaset

Doğu Perinçek: “Uyuşturucuya karşı ‘Anneler Hareketi’ni destekliyoruz”

Perinçek, “Desteklemenin ötesinden bu hareketin en ön siperlerindeyiz ve bütün toplumumuzu bu harekete katılmaya davet ediyoruz. Cumhuriyet Kadınları Derneği’ne üye olmaya davet ediyoruz"

Doğu Perinçek: “Uyuşturucuya karşı ‘Anneler Hareketi’ni destekliyoruz” … Perinçek, “İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın da kavraması gereken hususlar var ve en baştan Cumhurbaşkanımızın. Artık biz bunu talep ediyoruz ve bunu başaracağız” dedi. detaylar haberimizde…

Doğu Perinçek: “Uyuşturucuya karşı ‘Anneler Hareketi’ni destekliyoruz”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 28.09.2021 Salı günü, Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı Tülin Oygür, Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Ak Hayatlar Uyuşturucu ve Bağımlılık ile Mücadele Derneği Genel Başkanı Derya Ülger ile birlikte Ulusal Kanal’da “Çıkış Yolu” programında Şule Perinçek’in konuğu oldu.

Türkiye’nin uyuşturucu dosyasının masaya yatırıldığı programda çözüm önerileri sunuldu.

Vatan Partisi Genel Başkanı, “Gençliğimizi geleceğimizi tehdit eden bir olayı konuşuyoruz, gençliğimizi kurtarmak diye önümüzde çok esaslı bir görev var. Bu gençlik her şeyden evvel Türkiye’nin işgücü” dedi.

CKD’nin başlattığı “Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi”ne dikkat çeken Perinçek, “Sayın Prof. Dr. Tülin Oygür önderliğinde başlayan bu hareket kutsal bir hareket. Eminim ki bütün toplumu seferber edecek, kucaklayacak. Yalnız aileleri değil bütün toplum bu tehditle karşı karşıya onun için çok büyük bir toplumsal harekete dönüşecek. Sadece bir toplumsal hareketle değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, hükümetinin bu konunun önemini kavraması lazım. İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın da kavraması gereken hususlar var ve en baştan Cumhurbaşkanımızın. Artık biz bunu talep ediyoruz ve bunu başaracağız. Türkiye Cumhuriyeti uyuşturucuya karşı mücadelede bu toplumsal hareket sayesinde çok önemli başarılar kazanacak, kazanmak zorunda” dedi.

UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELEDE ADIMIZI ALTIN HARFLERLE YAZDIRALIM

Uyuşturucusu tehlikesine dikkat çeken Perinçek, “Uyuşturucu kanserden çok daha tehlikeli. Onun için devlet ve millet olarak buna yönelmek ve bu işi kökünden çözmek zorundayız. Böyle bir hareket yaratmak zorundayız. Burada acılar var ama acı aynı zamanda dönüştürücü ve yaratıcıdır. Nerede büyük acı var orada büyük çözüm var. Onun için acı çeken insanlarımız burada bu toplumsal harekette en dinamik güçler olacaklar. Bu Cumhuriyetin sağlık alanındaki ikinci büyük başarısı olacak. Atatürk Devrimi dönemindeki başarıdan sonra sağlık alanındaki ikinci büyük başarı olacak. Diyelim ki 15-20-25-30 yıl sonra iftihar edeceğiz. Türkiye hükümetiyle ve milletiyle el ele vererek, uyuşturucu meselesini çözdük diye altın harflerle tarihimize yazacağız. Türkiye’ye karşı bu cüretkar, pervasız, adi bir ideolojiye, alçakça saldırıya karşı, Türk milletinin vicdani erdemlerini ayağa kaldıran bir ideolojik mücadele gerekiyor. Birincisi ideolojik mücadele ve ikincisi ailenin verdiği mücadele” dedi.

TOPLUMU ÇÜRÜTEN İDEOLOJİYE KARŞI DEĞERLERİMİZİ AYAĞA KALDIRALIM

Değerlerimizi yeniden hatırlalamamız gerektiğini vurgulayan Perinçek, “Batının zihniyetini soluyan, solculukla ilgisi olmayan, emperyalizmin zehirlediği solculuk var. Bu toplumu çürüten bir ideoloji. Seni vatansızlaştırıyor bir kere, vatan olmayınca bayrak da gidiyor. Vatan, bayrak, millet gidiyor, aile gidiyor. Onlarla beraber bütün değerlerimiz, paylaşma duygumuz, elseverlik, yardımlaşma, dayanışma gidiyor. Onun yerine bireycilik, bencilik, geliyor. Dolayısıyla bizim dayanışmacı, toplumcu ahlakımızı, kültürümüzü, değerlerimizi ayağa kaldırmamız lazım, çok güçlü köklerimiz var. Bu konuda o köklerden tekrar beslenmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Uyuşturucu ile mücadelede devletin kamu hizmetlerini arttırması gerektiğini dile getiren Perinçek, “Sağlık Bakanlığımız, hükümetimiz, devletimiz bu işe ciddiyetle dönecek. Nasıl Türkiye Covid-19 hastalığı önüne geldi ve ona karşı önemli başarılar kazandı, biz de bu sorunu hükümetin önüne götüreceğiz ve çözeceğiz. Türkiye’nin geleceğini kurtarmak için bütçemizden daha büyük kaynaklar ayrılması gerekiyor. AMATEM gibi gerekli kurumların ihtiyaçlara yanıt vermesi için düzenlemelerinin yapılması gerek onun için mücadele vereceğiz” dedi.

AYAĞA KALKTIK HAREKETE GEÇİYORUZ

Cumhuriyet Kadınları Derneğinin “Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi”ni Vatan Partisi olarak var gücümüzle destekliyoruz” diyen Perinçek, “Desteklemenin ötesinden bu hareketin en ön siperlerindeyiz ve bütün toplumumuzu bu harekete katılmaya davet ediyoruz. Cumhuriyet Kadınları Derneği’ne üye olmaya davet ediyoruz. Şuna yürekten inanıyorum; o annelerimizin, babalarımızın büyük acılarını kesinlikle büyük enerjiye dönüştüreceğiz. Buradan çok büyük çözümler üreteceğiz. Yani bu acılarla dizimizi dövüp, ağlayıp kalmayacağız. Ayağa kalkıyoruz, ayağa kalkmış durumdayız ve harekete geçiyoruz. Buradan Türkiye devletinin yetkililerine, hükümetimize, ordumuza ve bu uyuşturucuyla yüz yüze olan bütün kamu makamlarımıza da selamlarımızı yolluyoruz, saygılarımızı yolluyoruz. Onları da göreve davet ediyoruz. Bu konuları da onlarla görüşeceğiz. Bu konuda hazırladığımız programı Türkiye hükümetinin ve devletinin de değerlendirmesine sunacağız. Buradan kesinlikle büyük bir zaferle çıkacağız. Nasıl ki Atatürk devrimi Türkiye’den tifüsü, frengiyi, tifoyu, veremi temizledi; önümüzdeki hükümetlerimiz ve bugünkü hükümetimiz de bu uyuşturucu belasını temizleyen ve dünyaya örnek olan bir Türkiye pratiğine şimdi girmek üzeredir. O bakımdan hem milletimize hem de devletimize sonuna kadar güveniyoruz” diye konuştu.

CKD’DEN “UYUŞTURUCUYA KARŞI ANNELER HAREKETİ”

“Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi”ni başlattıklarını duyuran CKD Genel Başkanı Tülin Oygür, “Anneler, aileler bu muazzam saldırının önündeki en büyük set olduklarını anlamak zorundadır. Çünkü gerçekten de en büyük baraj, bu saldırıya en büyük darbeyi indirecek yapı, milli ailevi geleneksel yaşatmamızdır. Bu da aileden başlayacak anne ile başlayacak baba ile başlayacak onun için biz çalışmamıza anneler hareketi diyerek başladık. Çocukların anneyle çok özel bir bağı var. Esasında projemiz hem anne hem babaya. Yani aileye. Babaları kesinlikle bu işin dışında görmek mümkün değildir. Eğer çözümü konuşacaksak zaten ikisinin birlikte mücadelesi ile mümkündür” dedi.

“Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi”nde aileleri ve Türk milletini mücadeleye davet eden Oygür, “Mücadelemize herkesi davet ediyoruz. Vatan Partisi Öncü Kadın’ın destekleri için teşekkür ediyoruz. Bütün partilerin kadın kollarına da sesleniyorum. Hep birlikte önemli bir işin altından kalkalım, kalkacağız. CKD şubelerimiz, üyelerimiz, yöneticilerimiz birçok ilde ve ilçede muhtarlarla ön çalışmalar yapacaklar. Konu ile ilgili eğitim materyallerimiz uzman hocamız tarafından hazırlandı. Herkesin desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığının da projelerine destek verdiğini söyleyen Oygür, “İçişleri Bakanlığımıza da çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü projemizi maddi yükünü üstlendi. Proje olarak verdik, destek istedik, hibe ettiler sağ olsunlar” dedi.

MOR GÖZLÜKLERLE BAKARSAK SORUNU ÇÖZEMEYİZ

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, uyuşturucu ile mücadelenin aynı zamanda kadın mücadelesi olduğunu söyleyerek, “Kadına ve kadın mücadelesine mor gözlüklerle, Batı gözlükleri ile, Atlantik gözlükleri ile bakarsanız uyuşturucu sorununu bir kadın meselesi olarak görmezseniz sorunu da çözemezsiniz. Çünkü oradan baktığınızda göreceğiniz tek şey şiddettir kadına şiddet sorunudur. Türkiye’den bakarsanız bunun tam olarak bir kadın meselesi olduğunu ve kadınların seferber edilmesiyle, kadın gücünün harekete geçirilmesiyle çözülebileceğine görürsünüz. Biz Türkiye’yi dolaşıyoruz, kadınlarla buluşuyoruz, onların dertlerini dinliyoruz ve çözümlerimizi aktarıyoruz. Ben bugüne kadar uyuşturucu sorunundan bahsedilmeyen bir yer görmedim açıkçası. Bu kadının sorunudur aynı zamanda toplumun sorunudur, toplumun sorunu olduğu için de kadın sorumludur. Kadını toplumun sorunlarından koparmaya çalışan neoliberal feminist bir hareket var, biz bunun karşısında yer alıyoruz” dedi.

VATAN PARTİSİ UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELE PROGRAMI HAZIRLIYOR

Madde kullanımının kadına yönelik şiddette önemli rolü olduğuna dikkat çeken Ayvalı, “Bu yönüyle de üzerine gidilmesi gereken bir sorun. Kadının geleceğini kurtarmak gibi bir derdi var. Uyuşturucu hem bireysel sağlık sorunudur hem de kamusal sağlık sorunudur. Güvenlik sorunudur, suçu arttıran bir sorundur, ekonomi sorunudur ama en fazla gelecek sorunudur. Biz eğer geleceğimizi kurtarmak istiyorsak uyuşturucu sorununun ciddiyeti konusunda net ve çok kararlı bir duruş sergilememiz lazım. Uyuşturucu karşıtı çok esaslı bir duruş sergilememiz gerekir. Bu nedenle biz bu sorunu kadın meselesinin merkezi olarak görüyoruz ve çalışma planımızı buna uygun şekilde oluşturduk” ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi olarak konu ile ilgili program hazırladıklarını söyleyen Ayvalı, “Cumhurbaşkanımızın, meclisimizin, milletimizin gündemine bunu sokarsak çözeriz, Vatan Partisi olarak hedefimiz bu. Vatan Partisi olarak uyuşturucuyla mücadele programı hazırlayıp kamuoyuna sunacağız. Ayağa kalktık, artık işbaşı yapıyoruz ve bu seferberliğe herkesi davet ediyoruz. Aynı zamanda Cumhuriyet Kadınları Derneği üyesiyim. Bu mücadelede CKD çatısı altında yer alacağım. Herkesi de CKD çatısı altında bu mücadeleyi büyütmeye davet ediyorum” dedi.

KAMU HİZMETİ YAPILSIN

Ak Hayatlar Uyuşturucu ve Bağımlılık ile Mücadele Derneği Genel Başkanı Derya Ülger ise,” Çocuklarımız rehabilite edilmediği için, sosyal hayata adapte olamadığı için çocuklarımız tekrar maddeye dönüyorlar. Yani dönüp dolaşıp tekrar başa geliyoruz biz. Onun için bir an önce ama bir an önce hızlı bir şekilde tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin açılmasını istiyoruz bizler ve bunları derneklerin, vakıfların çatısı altında değil devletin çatısı altında yapılmasını istiyoruz. Kamu hizmeti olarak yapılsın istiyoruz. Diğer bir sıkıntımız mevcut sayıdaki AMATEM’lerin birçoğu kadın hasta kabulü yapmıyorlar. 17 kişi başvurdu bize, 17 kişinin 9 tanesi kadın ve biz yatış yaptırabilmek için yer bulamıyoruz. Aradığımızda aldığımız cevap bizim erkek AMATEM’imiz vardır, kadın AMATEM’imiz yoktur. Bunun düzenlenmesi lazım” dedi.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda ilan edilen seferbelikte yer alacaklarını söyleyen Ülger, “Hem kendi adıma hem derneğim adına hem de bağımlı çocuklarımız ve ailelerimiz adına teşekkür ediyorum. Bir seferberlik ilan edildi. Biz de hem dernek olarak hem de şahsım olarak ve bağımlı çocuklarımızın aileleri olarak bu seferberlik için hazır kıta bekliyoruz. Ben inanıyorum ki; bu mücadeleden, bu seferberlikten, bu savaştan galip olarak çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica