Genel

Eko-Okul üyesi Tuncay Emir’de ‘dışarıda okul günü’

Eko-Okul üyesi Tuncay Emir’de Her hafta bir gün ‘Dışarıda okul günü‘ olarak adlandırılan etkinlikte çocuklar açık havada Doğa içinde hem öğrenmeyi hem oynamayı hem dayanışma ve paylaşımı öğreniyorlar. Eko-Okul üyesi Tuncay Emir’de … detaylar haberimizde…

Eko-Okul üyesi Tuncay Emir’de …

Melike Ergi’nin sahibi olduğu, Yahya Kaptan ‘da Anaokulu, Alikahya’da Anaokul ve Kreş-Gündüz Bakım Evi olmak üzere 3 okul ile hizmet veren ve bu yıl 10. Kuruluş yılı olan ve toplumla ilişkili çocuklar yetiştirmeyi ilke edinen Tuncay Emir Eğitim Kurumlarının Yahya Kaptan’daki butik Anaokulunda farklı ve güzel bir uygulama hayata geçiriliyor.

Tuncay Emir Butik Anaokulu çocuklarımız Ormanya da birarada

Her hafta bir gün ‘Dışarıda okul günü‘ olarak adlandırılan etkinlikte çocuklar açık havada Doğa içinde hem öğrenmeyi hem oynamayı hem dayanışma ve paylaşımı öğreniyorlar.

Çocuklarımızın Doğayla bütünleşmesi…
Çocuklarımız doğayla başbaşayken neşe içindeler

“…derslerini açık havada, doğa ile iç içe oyun yoluyla işlerler…”

9 yıldır Tuncay Emir Eğitim Kurumlarında görev yapan ve son bir yılda da Yahya Kaptan Butik Ana Okulu’nun müdürü olan Yasemin Tüysüz, ‘Dışarıda Okul Günü‘ etkinliği ile ilgili olarak; “‘Dışarıda Okul Günü‘ küresel bir eylemdir. Dünyanın dört bir yanında binlerce okul sınıflarını açık havaya taşır ve derslerini açık havada, doğa ile iç içe oyun yoluyla işlerler” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.

Çocuklarımız Ormanya yı çok sevdiler…

“…ekip çalışması ve yaratıcılık gibi yaşam becerilerini geliştirmekle…”

“Açık havada öğrenim çocukların sağlığını olumlu etkiler, öğrenmelerini güçlendirir ve gerek arkadaşları ve gerekse de çevresi ile ilişkilerini geliştirir. Oyun oynamak sadece dayanıklılık, ekip çalışması ve yaratıcılık gibi; yaşam becerilerini geliştirmekle kalmaz aynı zamanda çocukların çocukluklarından sınırsız zevk almalarını sağlar ki oyun çocuğun en öncelikli uğraşıdır.

“…çocuklarımıza her şeyin en doğru ve en güzelini vermek”

Bu yıl 10. kuruluş yılını kutlayan Tuncay Emir Eğitim kurumları olarak; bize emanete edilen çocuklarımızın ne kadar değerli olduklarının, sorumluluğumuzun öneminin bilincindeyiz; Ve bunun içindir ki çocuklarımıza her şeyin en doğru ve en güzelini vermek için sürekli araştırma içindeyiz.

8 kişilik sınıflarımızla, eko-okullar üyesi olarak her hafta bir gün doğadayız.

Okulumuzda plastik poşet kullanmıyoruz, kağıt peçete yerine çocuklarımız kendi havlularını ve organik nevresim takımları kullanıyorlar.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica