Siyaset

Ellibeş: “35 bin kişilik sandık kurullarımız göreve hazır”

Ellibeş: “35 bin kişilik sandık kurullarımız göreve hazır”

AK Parti İl Başkanı Ellibeş, seçim hazırlıklarının hızlandığını buna bağlı olarak 35 bin kişilik sandık kurullarının da hazır olduğunu söyledi. Muhalefeti milletten kopmakla suçlayan Ellibeş, “Karşımızda ciddi bir muhalefet görmek istiyoruz” dedi

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, İl Yöneticileri İbrahim Gürsel, Nihat Gürdal ve Selim Çoban ile basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı. Ülke gündeminin yanı sıra yerel gündemi de değerlendiren Ellibeş, muhalefeti de eleştirdi. Muhalefetin hem çalışmalarını istediğini hem de her şeye karşı çıktığını ifade eden Ellibeş, seçim çalışmalarını da hızlandırdıklarını ifade etti.

15 SEÇİMDEN GALİP ÇIKTIK

Kahvaltı sonrası göreve geldiğinden bu yana genel bir değerlendirme yapan Ellibeş, “İl başkanlığında 3 yılımı doldurdum. 8 Kasım 2020’de yapılan kongrede de tekrar seçildim. Milletimizin her daim yanında olma özelliğimiz hiçbir zaman değişmedi. 3 kadememizle ilçe teşkilatlarımızla milletimizin yanında olduk. AK Parti’yi kuran milletimizin ta kendisidir. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde 20 yıllık sürede 15 seçim yaşadık. 15 seçim sonucunda sandıktan milletin kurduğu partiye ve Cumhurbaşkanımıza tam destek çıktı. Bu gerçeği hiç unutmuyoruz. Siyaseti millete rağmen değil milletimizle beraber yapıyoruz. Milletimiz de bu anlayışımızı karşılıksız bırakmayarak her sandık önüne geldiğinde sandığa iradesini yansıtmıştır” dedi.

MİLLETTEN HİÇ KAÇMADIK

Yaklaşık iki buçuk yıldır ülkemizde hüküm süren pandemi dönemini de değerlendiren Ellibeş, “Pandemi sürecinde bile teşkilat çalışmalarımızı pandemi koşullarına uygun olarak devam ettirdik. Bunun yanında milletimizin yanına hep uğradık. Virüs bulaştığında bile telefonla ulaştık. Esnafımızı hiç unutmadık. Halk buluşmaları ve STK toplantılarını hiç aksatmadık. Polemikleri seven biri değilim ama anlam veremediğim birtakım söylemlerden de bahsetmek istiyorum. Muhalefet partisi temsilcileri bizi milletten kaçmakla suçladı. Aksine biz hep sahadaydık. Her gün düzenli olarak il yönetimi olarak milletvekillerimizi ilçelerimizde görevlendirdik. Aslında onları hiç göremedik. Saman alevi gibi bir var bir yoktular” şeklinde konuştu.

ALİ İHSAN YAVUZ GELİYOR

Ülkemizdeki ekonomik sıkıntılara da değinen Başkan Ellibeş, “Yaşanan sıkıntıların farkındayız. Yüksek enflasyon, alım gücünün düşmesi, paranın değerini kaybetmesi gibi faktörlerle ülkemiz uğraşıyor. Ama bu gerçekle bizim milletimizle beraber olmamamız düşünülemez. Çözümün de kahir ekseriyet olarak Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’de olacağının kanaati var. Hem teşkilat çalışmalarımız en ufak bir aksaklığa meydan vermedik. Hem de milletimizle tüm dinamiklerimizle buluştuk. Danışma meclislerimiz başta olmak üzere teşkilatlarımızla buluşmanın her yolunu denedik. Süre itibariyle çalışmaların temposunu artıracağız. Genel merkez ziyaretleri sık sık oluyor. Cuma günü Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz gelecek bir dizi program yapacağız” dedi.

35 BİN KİŞİLİK SANDIK KURULU HAZIR

Erken seçim iddialarını da yanıtlayan Ellibeş, Seçim var ama Kası ayında değil haziran ayında olacak. Bir yakıştırma var AK Parti teşkilatlarına. Seçim biter ama bizde dükkân kapanmaz ve bir sonraki seçim için hazırlıklara başlarız. Yakında SKM’lerimizi de kuracağız. Hazırlıklarımız da yapacağız. Bütün sandık kurulu üyelerimiz de belirledik. Görevliler hazır, her sandık için 9 kişilik yönetim hazır. Takriben 35 bin kişilik bir ordudan bahsediyoruz. Bunları düzenli olarak aradık ve güncelledik. Şehir değiştirenler var. Memuriyete geçenler var. Onların yerine yenilerini atadık. Sandık yönetim kurulu üyelerini güncelleyerek yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

MUHALEFETİ ÖNEMSİYORUZ

AK Parti’nin sahadayken muhalefeti göremediklerini de belirten Ellibeş, “Bu çalışmaları yaparken muhalefeti düzenli olarak göremediğimizi de ifade etmiştik. 20 Haziran’da İzmit ile bitecek. 26 Haziran’da il danışma meclisini yapacağız. Muhalefete inanıyoruz. Cumhuriyet rejimin olmazsa olmazlarından biri de siyaset ve siyasetçilerdir. İktidarın önemi kadar muhalefetin de önemini kabul ediyoruz. Ciddi ve güçlü bir muhalefet iktidarın daha güçlü bir şekilde görevini yapmasına vesile olur ama maalesef bu muhalefeti bir türlü yakalayamadı” şeklinde konuştu.

KAOSTAN YANA DEĞİLİZ

Açıklamalarını sürdüren Başkan Ellibeş, “Muhalefetin her türlü eleştirisine açığız bunu paylaşırken çözüm önerilerini de bekliyoruz ama toplumda şahit ki böyle bir muhalefet partisi göremiyoruz. Daha çok saldırı, yalan, iftira, karalama var. Gerilim ve kaostan yana değiliz iletişim samimi ilişki ve diyalogdan yanayız. Bizi yıpratmak için her türlü dezenformasyona başvuruyorlar. Milletimizin bu anlayışa vereceği cevap 2023 yılı haziran ayında göreceğiz. İnşallah ikinci 20 yıla da başlamış durumdayız” diye konuştu.

DANIŞMADA SADECE KONUŞMUYORUZ

Danışma meclislerini de değerlendiren Ellibeş, “Sadece konuşmak için toplanmıyoruz. Danışmalarda istişareleri önemsiyoruz. Bize sahadaki sıkıntıları, var olan problemleri bize intikal ettiriyor. Masaya geçip gelen soruları değerlendiriyoruz. Vatandaş soracağı soruların muhatabını da belirliyor. İstişarelerle yol haritamızı bekliyoruz Buradaki çıktılar bizim için deyim yerindeyse bir anket oluyor. Yumuşak sözler gönlümüzü alçak iltifatlar yerine soruların nezaket içinde tartışıldığı bir ortam oluyor. Mahalle yapılanmalarında Türkiye’de ilk üçteyiz. Teşkilat çalışmalarımızın en önemli etkinliklerinden biri de danışma meclisleridir” dedi.

GENÇLİK KOLLARINDA SÜREÇ DEVAM EDİYOR

İl gençlik kolları başkanlığındaki atama için henüz süre vermeyen Başkan Mehmet Ellibeş, “Süreç, kendi sistemi içinde yürüyor yadırganacak bir durum yok. Emre bey de yaşından dolayı ayrıldığında süre 3-4 ay sürmüştü gençler merkez çalışmalarının yoğun olduğu bir dönem gençlik şöleninden dönüşte 3 kardeşimizin vefat etkiledi süreci. İlçe genlik kollarımızın tamamı aktif. Gençlik kolları il başkan vekilimiz ozan bey de çalışmalarını aksatmadan devam ediyor” ifadelerini kullandı.

VEKİL SAYISINI ARTIRACAĞIZ

Genel seçimlere dair görüşlerini de paylaşan Ellibeş, “Hedefimiz isteğimiz inancımız odur ki milletvekili sayımızı artıracağız. Bugünden net bir şey söylemek mümkün değil. Yaşanan koşullar hayat şartları siyasi konum 2 seneki şartları nasıl etkiler bilemiyoruz. Bir gerçek var anketlerde de bunu görebiliyoruz. Yeni anket henüz gelmedi çalışmalar sürüyor. Anket firması ben aradı ben de bozmadım cevap verdim. 10 soru sordular. Anket şunu gösteriyor ki açık ara birinci parti yine AK Parti. Cumhur İttifakını da koyduğumu zaman aradaki mesafe daha da artıyor. Bir de kararsızlar var. Onlar da mutlaka önemli. Anket firmaları kararsızları aldıkları oya göre dağıtıyor. AK Parti’ye bir mesafe konulsa da birle çarenin yine AK Parti’de olacağını net olarak görüyoruz” dedi.

GENÇLER YİNE AK PARTİ DİYECEK

İlk kez oy kullanacak seçmenlerin AK Parti’ye uzak kaldığı iddialarını da yanıtlayan Başkan Ellibeş, “Öncelikle şunu söyleyeyim. Seçim tarihi ile ilgili yüzde yüz söylüyorum bir değişiklik yok. Seçmen olarak gençlik noktasında bir sıkıntımız yok. Kocaeli özeli için söylersek seçmen sayımız arttı. Genel merkez gençlik kollarının da birçok çalışması var yeni seçmeler için. İfade edildiği gibi değil. Gençlik gerçekleri görüyor. Uzay polemiğine de girildi ya gençler bunu önemsiyor. Gençlerimiz AK Parti ve cumhurbaşkanımızın yanında olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

ENERJİ VE YAKITTA DIŞA BAĞIMLIYIZ

Akaryakıt zamlarına değinen Ellibeş, “Dünya küreselleşti pandemide bunu iyice gördük. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde bunu iyice anladık. 20-25 dolara inen petrol bir anda 120 dolara çıktı. Dünyada 4-5 kat arttı. Bunu bir mazeret olarak görmüyorum. Tamamen dışa bağımlıyız. Hem yakıt hem enerjide dışa bağımlı durumdayız. Mazotun 20-25 lira olması hiç hoş değil. Dışarıda petrolün variline gelen artışlar içerde doların yükselişi bizi derinden etkiliyor. Yönetim olarak çok da müdahale etmemiz mümkün değil Savaşın bitmesi dünyadaki petrol fiyatlarının düşmesiyle fiyatların ineceğine inanıyoruz” diye konuştu.

ÜRETİME KARŞI ÇIKIYORLAR

Devletin enerji fiyatlarında ciddi bir sübvanse uyguladığını da ifade eden Ellibeş, “Gerçek fiyatlar uygulansaydı enerjiyi daha yüksek fiyatlara alırdık. Kendi enerjimizi ürettiğimizde bu sıkıntılar lehimize olacak. Rüzgâr elektrik santralleri yapılacak karşı çıkıyorlar. Nükleer enerji üretelim diyoruz karşı çıkıyorlar. Bir çelişki ile karşı karşıyayız. Doğaya etkilerini ortadan kaldırdığımızda üretimleri hızlandıracağız. Bu noktada da hızla ilerliyoruz. Elektriğimizi kendimiz üretmeye devam ediyoruz. Öte yandan bu hafta Sağlık Bakanımız Kocaeli’yi ziyaret edebilir. Ayrıca temmuz ayında memura kamu işçisine emekliye ortalama yüzde 40’a yakın zam gelecek. Bu tartışmasız bir sonuç. Enflasyonun üzerinde bir iki puan iyileştirme zammı yapılacağını sayın cumhurbaşkanımız ifade etmişti” dedi.

KÜSKÜN YOK

Partide küskünlük olmadığını da belirten Başkan Ellibeş, “Yüz binlerce insan görev yaptı buna rağmen AK Parti’de küskünler diye bir şey yok. Çünkü inandığımız bir dava var, değerler silsilesine inanıyoruz küskünlükler minimize edilmiş durumda. Sürekli görev yapmış isimlerle bir araya geliyoruz. Temmuz ayı içerisinde partimizin kuruluşundan bu yana görev yapmış belediye başkanları ile bir araya gelecek. Vefa bizde önemlidir o yüzden kırgınlıklar yok denecek kadar azdır” ifadelerini kullandı.

TRAMVAY BİRAZ UZAYACAK

İlimizdeki projelerin son durumundan da bahseden Ellibeş, “Şehir hastanesi yıl sonunda bitecek. Tramvay maalesef iptal olmuştu ihalesi yeniden yapılacak. Dosyaları hazırlanıyor ama biraz zaman alacak. Kocaeli Devlet Hastanesi, SEKA Devlet Hastanesi ve Derince Eğitim Araştırma Hastanesi fonksiyon değişikliğine tabi tutulacak. Hiçbir binanın kapısına kilit vurulmayacak ancak bununla ilgili alınmış net bir karar yok. Kandıra yolu devam ediyor. Süreci de takvim yılı içinde tamamlanacak. Haddehane bakanlık ve büyükşehir belediyesinin bir çalışması. Olumlu ve olumsuz yönleriyle çalışmaları devam ediyor nihai karar da buna göre verilecek. Çevre kirliliği hava kirliliği lojistik ulaşım gibi konular da ciddi bir rapor hazırlanıyor oradan çıkan çıktılara göre karar verilecek” dedi.

FETÖ’NÜN PARTİSİ YOK

Cumhurbaşkanının yüksek ihtimalle bu yaz ilimize geleceğini söyleyen Ellibeş, partideki FETÖ olaylarına da değindi. Ellibeş, fotoğrafçısının FETÖ itirafçısı olduğunu hatırlatarak “Gerekli incelemeleri yapmak emniyet ve adaletimizin işi, biz de onlara destek vermek zorundayız. O günlerde biliyorduk ki sadece AK Parti’ye sızmadılar CHP ve farklı partiler de sızdılar, biz bilinçli olarak sustuk. Mücadele noktasında tüm bildiklerimizi bilgi ve belgeleriyle birlikte yetkili kurumlara verdik. Bunlar gerçekten hain. Bunların partisi yok. Bunlar satılmış emperyalizmin, ABD’nin kumandasında olan kişiler. Memurları tekrar alacağım anlayışına kesinlikle karşıyız. Sonuçta bunlar yargılanmış insanlar” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica