Ekonomi

Emek ve Demokrasi güçlerinden Tariş işçileriyle dayanışma mitingi

Emek ve Demokrasi güçlerinden Tariş işçileriyle dayanışma mitingi Disk Ege Temsilciliği İzmir’de Emek ve Demokrasi güçlerinin de katılımıyla Tariş işçileriyle dayanışma amaçlı miting düzenledi. 94. gününe giren TARİŞ direnişine destek mitingine; Disk Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve CHP Milletvekili Kani Beko, Türkiye İşçi Partisi İzmir İl Örgütü ile emek ve demokrasi güçleri de katıldı. detaylar haberimizde…

Emek ve Demokrasi güçlerinden Tariş işçileriyle dayanışma mitingi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Türkiye Gıda Sanayi İşçileri Sendikası’na üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişleri 94. gününe girdi. Direnişteki Tariş işçilerine destek olmak amacıyla DİSK Ege Temsilciliği ile emek ve demokrasi güçlerinin katıldığı miting; işçilerin direniş yaptığı yer olan TARİŞ Fabrikasının önünde yapıldı.

Miting’de konuşan Disk Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu; Tariş işçilerinin fabrika önünde yürüttükleri mücadelenin aynı zamanda demokrasi mücadelesi ve memleket meselesi olduğunu söyledi. Tariş’te süren direniş sadece Tariş’ten atılan arkadaşlarımızı ilgilendiren bir mesele değildir diyen Çerkezoğlu; “sendikalı işçilerin işten atılması tüm işçi sınıfımıza yapılan bir saldırıdır ve bu nedenle buradaki direniş hepimizin geleceği için sürdürülen bir direniştir” dedi.

Ne olmuştu?

Çiğli AOSB’de Tariş Zeytinyağı fabrikasında, Gıda-İş Sendikası’nda örgütlendikleri için 7 işçi işten çıkarıldı. İşçilerin bir kısmı Tariş’in ortağı, bir kısmının da babaları ve akrabaları ortak olmasına rağmen; fabrikada sendikayı engellemek için kendi ortaklarını bile işten çıkarmaktan tereddüt etmeyen Tariş yönetimi; sendikalı oldukları için 7 işçiyi işten çıkardı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica