Ekonomi

Emekliler seçimden önce intibak yasasının meclisten geçmesini bekliyor

Emekliler seçimden önce intibak yasasının meclisten geçmesini bekliyor Kılıç; “Emeklilerimizin birçoğu düzenli ilaç kullanası gereken kişiler ve ilaç katkı paylarından dolayı zaten geçinemedikleri maaşlarını daha az almak zorunda kalıyorlar. Bu nedenle biz emeklilerden kesilen ilaç katkı payı ve muayene ücretlerinin alınmamasını istiyoruz” dedi. Emekliler seçimden önce intibak yasasının meclisten geçmesini bekliyor detaylar haberimizde…

Emekliler seçimden önce intibak yasasının meclisten geçmesini bekliyor

24 Hazirandan önce bekliyorlar

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kocaeli / Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç emeklilerin büyük bir merakla beklediği İntibak Yasasının 24 Haziran’da gerçekleşecek olan seçimler öncesinde meclisten geçmesini istediklerini belirtti.

“İntibak yasasını meclisten geçirin”

Bütün emeklilerin büyük bir merakla beklediği İntibak Yasası için açıklama yapan TÜED Kocaeli / Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç, “Bütün emekliler seçimlerin gelmesi dolayısıyla emekliler için hazırlanan İntibak Yasasının 24 Haziran’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Milletvekili Seçimi öncesinde meclisten geçmesini istiyoruz. Tüm emekliler büyük bir merakla bu yasanın meclisten geçmesini bekliyor” dedi.

“Sizleri düşük ödemeli ev sahibi yapacağız”

TÜED Kocaeli / Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç sözlerinin devamında; “Ayrıca emekliler olarak büyük bir merakla % 4 olan vergi iade ödemesinin % 8 olarak ödenmesini talep ediyoruz. Emekli demek yaşlı ve hasta demektir. Emeklilerimizin birçoğu düzenli ilaç kullanası gereken kişiler ve ilaç katkı paylarından dolayı zaten geçinemedikleri maaşlarını daha az almak zorunda kalıyorlar. Bu nedenle biz emeklilerden kesilen ilaç katkı payı ve muayene ücretlerinin alınmamasını istiyoruz. Bizlere dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu bir söz verdi, “Sizleri düşük ödemeli ev sahibi yapacağız” demesine rağmen hala bu konu hakkında bir çalışma başlamadı. Biz verilen söz doğrultusunda ön başvuruları aldık ve şu anda 2 bin 150 emeklimiz bu yapılacak ev için bekliyor. Bu nedenle arsaların tahsis edilerek bu evlerin biran önce başlamasını istiyoruz” dedi.

“Yeni emekli olan emeklilerin maaşlarının eşitlenmesini istiyoruz”

Emeklilere yapılan zamların yetersiz olduğunu ve bu nedenle seyyanen zam beklediklerini belirten Başkan Kılıç, “2008 yılından sonra emekli olanlar daha önce emekli olanlara oranla daha zor durumdalar. Bu nedenle 2008 yılından önce emekli olan asgari ücret maaşları gibi yeni emekli olan emeklilerin maaşlarının eşitlenmesini istiyoruz. Yani biz en düşük emekli maaşının bin 600 liradan başlamasını istiyoruz. Dileriz 24 Haziran’da yapılacak olan seçimleri ülkemize hayırlı olur” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica