Siyaset

Erdoğan: “Bir gece ansızın gelebiliriz”

Erdoğan: “Bir gece ansızın gelebiliriz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat’ta Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümü etkinliklerinde konuştu. Olası bir sınır dışı askeri harekata yönelik mesaj verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Ahlat’taki törende açıklamalarda bulundu.

ABD ve Rusya’nın Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye olası bir askeri harekata karşı açıklamalarına gönderme yapan Erdoğan, “Kendileri istediği zaman istediği yere harekat düzenleyenlerin bize parmak sallamalarını dikkate almıyoruz. Hep söylediğimiz gibi, bir gece ansızın gelebiliriz” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Cumhurbaşkanlığı külliyemizin bir şubesini de buraya inşa ederek, milletimizin inşasına sahip çıkıyoruz.

Gençlerimizin Ahlat’a ve Malazgirt’e sahip çıktıklarını gördükçe, 2053 vizyonumuza olan umudumuz artıyor. Bazıları bu bozkıra bizim ısrarla neden yatırım yaptığımızı, gençleri desteklediğimizi anlamıyor, anlamak istemiyor.

Konu İslam olunca küçümseyici alaycı bir tavır içine giriyorlar. Kendilerine ne yaptığımızı, niçin yaptığımızı tane tane anlatmayı sürdüreceğiz. Çünkü cumhurbaşkanı olarak sorumluluğumuz bunu gerektiriyor.

Ahlat ve Malazgirt Anadolu’nun ebedi vatanımız olarak tescilidir. Ahlat ve Malazgirt dostlarımıza güven düşmanlarımıza korku veren yükselişimizin mührüdür.

Tekbirle, Fetih suresiyle çıkılan mücadelede muhakkak zaferin olacağına yürekten inanıyor muyuz? Elbette herkes inanmak zorunda değildir. İman da nasip meselesidir.

Kimse duadan salavattan rahatsız olmaz. Çünkü bu salavatlar kökeni meşrebi ne olursa olsun herkesin istiklali ve istikbali için verilen mücadelenin manevi zırhıdır.

Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiğinde, her kökenden insanın onurunu garanti altına altına almıştı.

OLASI SNIR DIŞI HAREKAT AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız her eseri, her hizmeti bu anlayışla hayata geçirdik. Biz bu ülkede her ferdin geleceğe güvenle bakabilmesi için vizyonumuzu geliştiriyoruz. Bugün 2053 diyoruz, yarın 2071 diyeceğiz. Bilindiği gibi dün Fırat Kalkanı Harekatımızın 6. yıl dönümüydü.

Şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşan her askerimize şükranlarımı sunuyorum. Halen orada olan tüm askerlerimize başarılar diliyorum. Oraları güvence altına alıncaya kadar mücadelemizin bitmeyeceğini buradan tüm dünyaya ilan ediyorum.

Ülkemizin güvenlik önceliklerine, kendi planlamamıza göre operasyonları sürdüreceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz hem de her yere gelebiliriz. Kendileri istediği zaman istediği yere harekat düzenleyenlerin bize parmak sallamalarını dikkate almıyoruz.

Güney sınırlarımızı 30 kilometre derinliğinde bir koridorla güvence altına alana kadar mücadelemizin bitmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyorum. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica