Genel

Erdoğan ve Tillerson 3 saat 15 dakika görüştü

Erdoğan ve Tillerson 3 saat 15 dakika görüştü ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Türkiye’ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın görüşmesi sona erdi. Tillerson ve Erdoğan görüşmesinin olumlu ve verimli geçtiği öğrenildi. Erdoğan ve Tillerson 3 saat 15 dakika görüştü detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Erdoğan ve Tillerson 3 saat 15 dakika görüştü

ABD Dışişleri bakanı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çavuşoğlu ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmek üzere Ankara’ya geldi.

“ABD Dışişleri Sözcüsü’nden, ‘Türkiye ile verimli görüşmeler yaptık’ açıklaması geldi”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın görüşmesi 19.41’de Saray’da başlayan görüşme sona erdi. Görüşme 3 saat 15 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından gelen bilgilere göre Tillerson ve Erdoğan görüşmesinin olumlu ve verimli geçtiği öğrenildi. Öte yandan ABD Dışişleri Sözcüsü’nden, ‘Türkiye ile verimli görüşmeler yaptık’ açıklaması geldi. Görüşmenin ardından resmi yazılı bir açıklama gelmedi.

ABD’nin PYD’ye silah sevkiyatı, Zeytin Dalı Harekâtı ve Kudüs konuları taraflarca görüşülen başlıca konulardı…

Tillerson’ın Türkiye temaslarında ABD’nin PYD’ye silah sevkiyatı, Zeytin Dalı Harekâtı ve Kudüs konularının görüşülmesi gündeme gelmişti.

“YPG’ye asla ağır silah vermedik, geri alınacak bir şey yok”

Ankara’ya gelmeden önce Lübnan’da basın mensuplarına konuşan Tillerson, ABD’nin YPG’ye ağır silah vermediğini belirterek, ” YPG’ye asla ağır silah vermedik, geri alınacak bir şey yok” demişti.

“Türkiye ile ana hedeflerimiz ortak”

Tillerson, Türkiye ile ABD’nin ortak hedefleri olduğunun altını çizmiş, “Türkiye ile ana hedeflerimiz ortak” ifadesini kullanmıştı.

Basın mensuplarından ABD’li korumalara tepki

Bakan Tillerson’un korumaları, havaalanında basın mensuplarının kameraları ve çantaları ile buradaki ambulansları köpekler ile aradı. Bu arada bazı basın mensupları Türkiye’de Amerikan polisleri tarafından arandıkları için bu duruma tepki gösterdi.

Geçen yıl da Ankara’ya gelmişti

ABD Dışişleri Bakanı, 11 Şubat’ta başlayan Ortadoğu turu kapsamında Mısır, Kuveyt, Ürdün ve Lübnan’ı ziyaret etti. Tillerson, geçen yıl 30 Mart’ta Ankara’ya, 10 Temmuz’da ise İstanbul’a gelmişti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica