Ekonomi

Ermaksan’dan ihracata dev katkı

Ermaksan; Makine İhracatçıları Birliği tarafından pandemi koşullarında geçen 2020 yılında, takım tezgâhları (şekillendirme) ve aksamları ürün grubunda en çok ihracat yapan 5 firma arasında gösterilerek, önemli bir başarıya daha imzasını attı.

BURSA (İGFA) – ‘Yenilikçi teknolojiler’ sloganıyla, Endüstri 4.0’a uygun akıllı ve ileri teknolojili çözümler geliştiren Ermaksan, son teknoloji ile ürettiği yerli ve milli makineleriyle, ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

Makine İhracatçıları Birliği (MAİB), 2020 yılında Türkiye’nin 17,1 milyar dolar makine ihraç ettiğini açıklarken, sektörün en büyük oyuncularından Ermaksan da bu başarının mimarlarından biri oldu.

Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu, Ermaksan’ı gösterdiği yüksek performanstan dolayı kutlarken, ülke ekonomisine değer katan performansından dolayı şirkete tebrik plaketi gönderdi.

Sürdürülebilir başarı vurgusu

“Dünyayı etkileyen zorlu pandemi koşullarına rağmen şirket olarak, 2020 yılında gösterdiğimiz başarılı performanstan ve ülkemize sağladığımız yüksek katma değerden dolayı çok mutlu ve gururluyuz” diyen Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan, “Pandemiden kaynaklı tüm zorluklara rağmen Ermaksan olarak, 2020 yılını hedef açısından iyi bir şekilde tamamladık. 2021 ve sonrasında da özellikle teknoloji geliştirme odaklı ilerlemeye devam edeceğiz. Sac işleme makineleri imalatı, yüksek güçlü lazer ışın kaynağı imalatı, 3D metal eklemeli imalat makineleri, titanyum tozu imalatı, yarı iletken teknoloji ile lazer çip ve diyot imalatı, CNC kontrolör ve yazılım imalatı ile gömülü sistemler kontrol kartları imalatının yanı sıra, savunma sanayinden yenilenebilir enerjiye kadar pek çok sektöre yönelik özel üretimlerle, ülkemiz için katma değer üretiyoruz. Mevcut ciromuzun yüzde 85’ini ihracat oluşturuyor. 50 yılı aşan makine üretim tecrübemizle, müşteri isteklerine göre standart boyutlarda üretim kapasitesi yerine, özel üretim kapasitelerinde makineler üretebilme yetkinliğine de sahibiz. Ülkemize ve sektöre yüksek katma değer sağlama hedeflerimiz doğrultusunda, daima geleceğe odaklanmış durumdayız. Bu çerçevede yeni yatırımları da devreye alarak, sürdürülebilir büyüme hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerleme amacındayız” diye konuştu.

Halihazırda 110’dan fazla ülkeye yenilikçi ürünlerini ulaştırdıklarını kaydeden Özkayan, dünya pazarlarında Ermaksan’ı daha iyi noktalara taşımak ve ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek için çalıştıklarını kaydetti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica