Genel

Eski Seka’lılar İftar Yemeğinde Bir Araya Geldiler

SEKA kapatılmadan önce yıllarca SEKA’da birlikte çalışan; Eski Seka’lılar İftar Yemeğinde Bir Araya Geldiler. Kocaeli Seka’lılar Derneği ve İzmit Seka’lılar Derneği’nin 2’nci kez; ortaklaşa düzenlediği iftar yemeğinde dernek üyeleri bir araya geldi. Hasret gideren; Eski Seka’lılar İftar Yemeğinde Bir Araya Geldiler.

Eski Seka’lılar İftar Yemeğinde Bir Araya Geldiler

Kocaeli Sekalılar Derneği ve İzmit Sekalılar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği iftarda toplam 600 dernek üyesi önceki gün öğretmen evinde buluştu. Düzenlenen iftar programına Kocaeli Sekalılar Derneği Başkanı Münir Savaşlıoğlu; İzmit Sekalılar Derneği Başkanı Erdoğan Külah ve çok sayıda dernek üyeleri katılım gösterdi.

“iki dernek çatısı altında hep beraber kutlayalım”

Oruçların açılmasının ardından konuşma yapan İzmit Sekalılar Derneği Başkanı Erdoğan Külah; “Yönetimim olarak geleneksel hale gelen iftar yemeğinde; Seka ailesini bir kez daha buluşturmanın ve bir arada olma mutluluğu içindeyim. İsteğimiz bu akşam ki iftar yemeğindeki şu güzel tabloyu yapmış olduğumuz diğer etkinliklere de yansıtmanızdır. Dokuz tane iştiraki olan Seka işletmeleri ile ilgili memleketimizde hiçbir dernek yok. Sadece İzmit’te İzmit Sekalılar Derneği ve Kocaeli Sekalılar Derneği olarak iki adet dernek mevcuttur. Buradan tüm Sekalılara sesleniyorum. Yapmış olduğunuz faaliyetleri gelin bizim derneğimizde yapalım. Veya Kocaeli Sekalılar Derneği’nde ama neticede bu iki dernek çatısı altında hep beraber kutlayalım” dedi.

Çocuklarımıza SEKA RUHUNU Aşılamayı Sürdüreceğiz

Külah, “Bölük pörçük sağda solda hasret gidermenin hiçbir anlamı yok. Unutmayalım ki bizler bu birlikteliğimizi tüm Kocaeli’ye; tüm Türkiye’ye hatta ve hatta Avrupa’ya bile; Seka ismini tarihin sayfalarına altın harflerle yazan büyük bir ailenin, Seka ailesinin fertleriyiz. Seka’mızdan ilk kağıt üretim tarihi olan 18 Nisan 1936 gününü; her yıl 18 Nisanda Kağıtçılık Günü olarak kutluyoruz ve bununla ilgili etkinlikler düzenliyoruz. Çocuklarımıza da Sekalı ve Sekalılık ruhunu aşlayalım ve onlarla da dernek çatısı altında buluşalım. Çünkü bizlerden sonra Seka bayrağını dalgalandıracak, koruyup ve kollayacak olan evlatlarımızdır” diye konuştu.

“Yine de birlik ve beraberlik içinde olmaya devam edeceğiz”

İzmit Sekalılar Derneği Başkanı Erdoğan Külah’ın ardından konuşan Kocaeli Sekalılar Derneği Başkanı Münir Savaşlıoğlu; “İki kardeş derneğimizin birlik ve beraberlik içinde düzenlediği iftara hepiniz hoşgeldiniz. Bizlere emanet marifet, birlik beraberlik yardımlaşma, eksikliklerimizi telafi etme; unuttuğumuz ya da unutmaya yüz tutmuş erdemli davranışları kazanmamıza yardımcı olacak iftar ve sahur sofralarıyla; yetimlerin, yoksulların, kimsesizlerin haklarını hatırlatan mübarek ramazan ayının; Kocaelimize ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica