Mustafa Göksel

Eşsiz bir nesilden…-3

Eşsiz bir nesilden…-3 Bir çöplüğe doğru ilerleyen gidişat bir haber başlığı gibidir. Yazı dizilerim ile sizlere birçok dallardan sırası ile bahsedecekken önemli bir konuya değinmek üzere sanat camiasına farklı bir pencereden değinmek istiyorum bu hafta… Eşsiz bir nesilden…-3

Eşsiz bir nesilden…-3

Bir çöplüğe doğru ilerleyen gidişat

“En büyük çıkışı Gir Kanıma İsimli parça…”

Bunların ardından son olarak değineceğim isimde Türk Pop müziğini güçlü sesi büyük yorumcu, Aranjör, Söz yazarı Harun Kolçak oldu. Türk tiyatrosunun ve Türk Sinemasının büyük usta aktörü karakter oyuncusu Eşref Kolçak gibi bir sanatçının oğlu olmak bir ayrıcalık olmadı onun için. Oda babasının yolundan gitse de babasının Sinema alanında sanat yapma ısrarına rağmen müzikle sanata hizmet vermeyi tercih etti. 1955 doğumlu pop sanatçısı 1990’lar da çok kanallı döneme geçilmesi radyo ve tv kanallarının çoğalması ile Türk Müziğimizde Türkçe Pop denilen akımın öncülerinden oldu. İlk büyük çıkışını usta sanatçı Erkin Korayla yapan Pop sanatçısı babası ile konuşup eğitimini yarıda bırakmış ve müzik hayatına başlamıştır. 1978-1990 arasında Silahlıpoda Ritm orkestrasında bulundu. 7 yıl boyunca Onno Tunç orkestrasında Bas gitaristlik yaptı ve Zerrin Özer Aşkın Nur Yengi Sezen Aksu ve Bendeniz gibi sanatçılarla yaptığı düetlerle zirveye oturdu. Kuşadası Altın Güvercin ve Antalya Akdeniz müzik yarışması ile ödüller aldı. En büyük çıkışı Gir Kanıma İsimli parça ile oldu. 1990’lı yılların başlarında üniversite gençliği liste başı parçalarda radyolarda onun parçaları ile yetişti.

2012 yılında çıkardığı Yeniden Doğuyorum isimli solo albümü son albüm çalışması oldu ve buna kadar yaklaşık 8 Civarında albümü olan sanatçı Harun Kolçak & Rock Off Grubunu kurdu. 2014 yılında yakalandığı prostat kanseri hastalığı ile ilgili ameliyat geçirdi, belirli bir süre iyileşme gösterdiyse de hastalığının nüksetmesi sebebiyle kaldırıldığı hastanede 2016 yılında tedavi gördü. Bir süre sonra taburcu olarak birkaç Tv programı yaptı ve sahne hayatına devam ederek mekan ve konser bazında sahne hayatına devam etti. Geçtiğimiz günlerde aniden rahatsızlanarak durumu ağırlaşan sanatçımız Kolçak aramızdan ayrıldı ve hakkın rahmetine kavuştu.

“…ışık tutan sanat abidelerinin bıraktığı eserler kaldı…”

Diyeceğim o ki Ülkemizin Cumhuriyet devri Aydınlanma dönemi sanatçıları ve 2. – 3. Kuşağın temsilcisi kabul edilen Pop sanatçımız da dahil olmak üzere birçok gerçek değerlerimiz; bir bir aramızdan ayrılırken yerlerini yalama yalaka takımı diye tabir ettiğimiz sanatçı müsveddeleri. Gerekli yeterliliğe donanıma sahip olmayan; ya da sırf sunni gündem oluşturarak yada belirli bir yakışıklılık karizma imkanım var diyerek; bunu kullanıp ekranlarda yer bulan günümüz starı tabir edilen kişiler aldı ve bu gerçek sanatçı ve değerler yok oldukça o dolu dolu sanatı yansıtan geleceğimize ışık tutan sanat abidelerinin bıraktığı eserler kaldı. Peki biz bunlardan neler alabiliriz ? Mevcut durumda o dönemden sağ kalan usta ve sanatçılardan o jenerasyon dan günümüz ve sonraki kuşaklara neler aktarabiliriz? Asıl çalışmalarımızı birçok sanat dalında bu nokta da yapmalıyız. Geçmişini bilmeyen geleceğine ışık tutamaz felsefesinden yola çıkarak; toplumların gelişiminde çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasında en büyük etkenlerden birisinin de kültür ve sanat olduğunu unutmamalı. O büyük ustalardan gerektiği şekilde feyz almak durumundayız.

Bir sonraki yazımda farklı konu ve konuklarımla siz değerli saygıdeğer okurlarıma hizmet etmeye devam edeceğim sağlıklı ve esen kalın…

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica