Genel

Gebze’den Evrensel Okurları Haykırdı: “Evrensel Susmaz Susturulamaz”

Gebze’den Evrensel Okurları Haykırdı: “Evrensel Susmaz Susturulamaz”

Evrensel Gazetesinin 3 yıldır Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından askıya alınan resmi ilan hakkının tümüyle iptal edilmesine tepkiler sürüyor. Gebze’de bir araya gelen Evrensel Gazetesi okurları, dayanışmaya vurgu yaptı, “Evrensel susmaz” dedi

Gebze Kent Meydanında Evrensel Gazetesi okurlarının çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda okur ve kurum temsilcisi, “Evrensel susmaz susturulamaz”, “Emeğin sesi susturulamaz”, “Karanlığı birlikte yırtacağız” ve “Evrensel oku Evrensel okut” sloganlarını attı. CHP, HDP, Emek Partisi, Sol Parti, TİP, TKP, TMMOB, Eğitim Sen ve Ardahan Çamlıçatak Köyü Derneği üye ve yöneticilerinin katıldığı açıklamada kurum temsilcileri de söz alarak Evrensel ile dayanışma duygularını paylaştı.

“GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR”

Basın açıklamasını okuyan Evrensel Gazetesi Gebze Muhabiri Hasret Gültekin Kozan, BİK tarafından ambargo altına alındıkları süreci anlattı. Evrensel ile dayanışmanın önemine vurgu yapan Kozan, Evrensel’e abone olmaya çağrı yaptı. “Nerede bir işçi emekçi direnişi varsa, nerede bir hak alma mücadelesi varsa Evrensel orada oldu” diyen Kozan, “Evrensel, işçilerin, emekçilerin, kadınların, çocukların, halkımızın kendi elinde serpildi, büyüdü. Büyümeye de devam edecektir. Evrensel gazetesinin resmi ilan hakkını tamamen iptal eden AKP’nin maaşlı elemanları Evrensel’i ekonomik olarak zora düşürmeye, okurlarını ve kendi haberlerini içinde bulan işçileri biat ettirmeye çalışmaktadır. Basın İlan Kurumunun tüm safsata bahaneleri de bu amaçları doğrultusundadır. Evrensel emekten yana değil emeğin bizzat kendisidir. Gün dayanışma günüdür. İşçi basınını daha fazla güçlendirmek için emekten, barıştan, demokrasiden yana kesimleri, emekçileri, gençleri, kadınları Evrensel’i sahiplenmeye, daha fazla okumaya, okutmaya ve abone olmaya çağırıyoruz” dedi.

“EVRENSEL’İN SESİNİ YÜKSELTMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Basın açıklamasının ardından söz alan kurum temsilcileri, dayanışma mesajı verdi. İlk olarak söz alan CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, “Biz de kurum olarak bu dayanışmayı desteklediğimizi, mücadelenize ortak olduğumuzu belirtmek isterim. Evrensel Gazetesi 27 yıldır işçinin, emekçinin haberlerini bizlere en şeffaf hali ile buluşturan kuruluştur. Şeffaflığını her zaman korumuştur. Biz de halkımızı abone olarak, bu konuya destek olmaya davet ediyorum. Herkesi Evrensel’in susturulamayacak bir güç olduğunu göstermeye davet ediyorum” diye konuştu. Sol Parti Gebze ilçe yöneticisi Buğra Aydoğan herkesi Evrensel okumaya davet ederek, “Devrimci, demokrat, sosyalist basın üzerinde olan bu baskıyı, bu dayatmaları tanımıyoruz. İktidar yandaşlarının cebine aktarılan Basın İlan Kurumunu kınıyoruz. Evrensel Gazetesinin yanındayız, dayanışmamızı sürdüreceğiz. Herkesi abone olmaya, evrensel’e sahip çıkmaya, Evrensel’in sesini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

“EVRENSEL’İN YANINDAYIZ”

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliğinden Sinan Karakaya ise, “Evrensel’i hukuksuzluğun karşısında duran, Evrensel’i emekçinin sesini yükseltmeye çalışan, Evrensel’i nerede bir işçi cinayeti varsa patronların karşısında duran, Evrensel’i Metin Göktepe’den biliyoruz. Biz Evrensel’in yanındayız, bu karanlığı hep beraber yırtıp atacağız” dedi. Eğitim Sen Gebze Şube Yönetim Kurulu üyesi Cahit Canan da Evrensel’in yanında olduklarını belirtti. Alınan kararı kınadıklarını belirten Canan, “27 yıldır Evrensel’i sendika mücadelemizde, gençlerin eğitim mücadelesinde, velilerimizin nitelikli, kamusal eğitim mücadelesinde hep yanımızda gördük. Kimi zaman muhabirleri baskı gördü, Metin Göktepe gibi katledildi. Eğitim emekçilerinin sesi soluğu olan Evrensel’in yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz” diye konuştu.

“BİZE DÜŞEN METİN’LERİ YAŞATMAK”

Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, “Evrensel Gazetesi işçilerin, emekçilerin sesi oldu. Bu yolda yürürken büyük bedelleri ödedi. Bugün de yeniden Evrensel Gazetesini susturmak, gerçekleri duyurmak istemiyorlar. Evrensel hayatın kendisidir, emeğin ta kendisidir. Evrensel gazetesi gençliktir, direnişçi işçidir, kentsel dönüşüm mağduru vatandaştır, zamlara karşı mücadele eden, özgürlük arayan insandır. Evrensel ile dayanışmayı büyüteceğiz. Evrensel susmayacak” dedi. TİP Gebze İlçe Başkanı Necla Dolaşık ise, “Uzun süredir haksız, hukuksuz kararlarla yüz yüzeyiz. Evrensel Gazetesi’ne verilen bu cezayı Türkiye İşçi Partisi olarak kabul etmiyoruz. Bize düşen Metinleri yaşatmak, Evrensel’i yaşatmak” diye konuştu.

KUTU: FABRİKA ÖNLERİNDE, MAHALLELERDE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Evrensel gazetesi okurları, BİK’in Evrensel’e dair aldığı ilan hakkı iptali kararının ardından işçi ve emekçilere gazeteleriyle dayanışma çağrısı yapıyor. Gebze’de Evrensel gazetesi okurları, mahallelerde ve fabrika önlerinde Evrensel dağıtımı yaptı. BİK’in hukuksuz kararına karşı işçi ve emekçileri gazeteleriyle dayanışmaya çağıran okurlar, “Evrensel susmaz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica