Siyaset

Gergerlioğlu: DEM Parti bir geleneğin partisidir!

Gergerlioğlu: DEM Parti bir geleneğin partisidir!

DEM Parti Kocaeli İl Kongresinde konuşan Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli’de ve Türkiye Genelinde yaptıkları muhalefetin ne kadar güçlü ve anlamlı olduğunu örnekler vererek anlattı- akarhaber

Partinin yeni ismine vurgu ile katılımcıları selamlayan Gergerlioğlu: “DEM Parti ile huzurlarınızdayız. DEM Parti yeni bir parti gibi görünse de geleneğin partisi. Önemli olan mücadelenin yerde kalmaması. Bu DEM her canlı için bir nefestir, bir nefes olsun. Bu nefes her DEM her derde deva olsun, olacaktır” dedi

SİYONİST İSRAİL’İN BU VAHŞİ SOYKIRIMINI LANETLİYORUZ!

Gazze’de yaşanan insanlık dramına lanetleyen Gergerlioğlu: “Büyük bir soykırım yaşanıyor ve bunu mutlaka çözmemiz lazım. 20 bine yakın bir soykırım şu anda Gazze’de yaşanıyor, bebekler, kadınlar, çocuklar ölüyor ve vahşi bir işgal devam ediyor. Biz insan hakları perspektifinden bakıyoruz ve silahlı çatışma olmaksızın meselenin barış ile halledilmesi gerektiğini söylüyoruz ve Siyonist İsrail’in bu vahşi soykırımını lanetliyoruz fakat dünyanın başka yerlerinde de sıkıntılar var. Ukrayna Rusya savaşı halen bitmedi. Bir dünya savaşına yol açmamasını istiyoruz ve en önemlisi bizler için, tüm toplumumuz için Orta Doğu’da 4 devlet sınırları içinde Kürt meselesinin çözümsüz olması. Orta Doğu’da Filistin meselesinin çözümsüzlüğünü, Kürt meselesinin çözümsüzlüğünü kabul etmiyoruz bunlar olmadan Orta Doğu’da hayat olmaz barış olmaz. O yüzden ayrımsız bir şekilde tüm insanlar için barış istiyoruz” dedi.

KOCAELİ VEKİLİNİZ OLARAK İLİMİZİN VE ÜLKEMİZİN HER SORUNUNU MECLİS’E TAŞIYORUZ!

DEM Partinin Meclisteki başarısına değinen Gergerlioğlu “Seçim 2023 Mayıs seçimlerinde ben ve arkadaşlarımı partimizden Ankara’ya Meclis’e sizleri temsil etmemiz için gönderdiniz. Eş Genel Başkanlarımız, vekillerimiz tüm gücümüz ile ülkenin tüm sorunlarını çözmek adına büyük bir gayret içindeyiz. Bütçe görüşmeleri devam ediyor ve halkın bütçesi noktasında çok önemli itirazlarımız ile gelen her yürütme üyesini terletiyoruz, çok önemli sorular soruyoruz. İlimizde de Kocaeli vekiliniz olarak her sorununuzu Meclis’e taşıyoruz. Ülkemizin her sorununu Meclis’e taşıyoruz” dedi.

İNSANI HİÇE SAYAN BU SANAYİLEŞME TOPRAKLARIMIZI, SUYUMUZU, DENİZLERİMİZİ HER TARAFI KİRLETİYOR

Kocaeli’nin kronikleşen sorunları olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu: “Kocaeli’de çok önemli sorunlar var. Önemli bir sanayi kenti, nüfusu artan bir kent ve ihlaller almış başını gidiyor. Çevre konusunda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Kartepe’de yaşayan arkadaşlarımız bilir, Yıldızlar Entegre Haddehanesi ’ne karşı mücadele ediyoruz. Derince ’de Safiport’un körfezi kirletmesine karşı mücadele ediyoruz. Yıldız Entegre, İzaydaş’ın çevreyi korkunç kötü kokulara boğmasına karşı mücadele ediyoruz. Bu vahşi sanayileşme insanı hiçe sayan bu sanayileşme topraklarımızı, suyumuzu, denizlerimizi her tarafı kirletiyor. Dilovası hala zehir saçıyor! Darıca’da Kroman Çelik genişliyor ve insanları zehirliyor! Hepsini Meclis’e taşıyoruz ve sonuna kadar da mücadele edeceğiz. Sağlık alanında Kocaeli’de Şehir Hastanesi açıldı dün Meclis’te de anlattım, Kocaeli’deki birçok il ve ilçedeki hastaneler kapatıldı, kapasitesi düşürüldü, sırf Kocaeli Şehir Hastanesi çalışsın diye. Kocaeli Şehir Hastanesi’nde Nisan ayından beri alelacele açılan o hastanede 60 kişi ameliyat masalarında yandı. Bunlarla ilgili tek bir açıklama yapmadı ne Sağlık Müdür ne Başhekim telefonlarımıza çıkmadı. Bütçe’de Sağlık Bakanı’na sorduk bize cevap veremedi. Hastane önünde Cumhurbaşkanı’na miting yaptıran Şehir Hastanesi’nin şehrin sağlığına en büyük baltayı vurduğu apaçık ortada. Kim kazanıyor? Müteahhit kazanıyor, halk kaybediyor” dedi.

KOCAELİ’NİN ULAŞIMI FELÇ!

Kocaeli’nin ulaşım sorununun katlanarak arttığını vurgulayan Gergerlioğlu: “Şu anda ulaşım açısından da çok sorunlu bir kentteyiz. Sabah akşam ulaşım açısından sorunlar yaşadığınızı biliyoruz ve Meclis’e taşıyoruz. Zamanında yapılmayan yollar İzmit’e giriş ve çıkışlar çile haline getiriliyor. Körfez’de limanlar etrafı mahvetmiş durumda, Dubai Port, Oyak Port her tarafı perişan etmiş durumda, ulaşım felç” dedi.

İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ VE SÜREKLİ ONLAR İLE BİRLİKTE MÜCADELE EDİYORUZ!

Kocaeli demek işçi şehri demek sorunlarını görmezden gelemeyiz diyen Gergerlioğlu: “Aynı zamanda bir işçi kentindeyiz. Her gün bir iş cinayetinin olduğu bir kentteyiz. Maalesef Türkiye’de artık en önlerde yer alıyoruz ve bu iş cinayetleri engellenmiyor. İşçiler grev yapıyor her zaman parti olarak yanlarında yer alıyoruz. Corning İşçileri 156. Gününde defalarca destek verdik en sonunda haklarını aldılar. Biz her mağdurun, mazlumun yanındayız. İşçi kardeşlerimizin yanındayız ve sürekli onlar ile birlikte mücadele ediyoruz, Kocaeli’nin sorunlarını Meclis’e mülki amirliklere taşıyoruz” dedi.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN SAYIŞTAY RAPORLARINDA ÇOK BÜYÜK USULSÜZLÜKLER VAR!

Kocaeli’deki sorunları anlatmaya devam eden Gergerlioğlu: “Kocaeli’de Kartepe’de, Darıca’da, Başiskele’de oturanlar elektrik kesintileri konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor çünkü SEDAŞ altyapı yapmamış! Altyapıyı yapan yok, onu denetleyen yok! Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Sayıştay raporlarına baktım çok büyük usulsüzlükler var. SEDAŞ’ı kollamış. O kollanan SEDAŞ’ta elektrik altyapısını yapmamış, sizler elektriksiz kalmışsınız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez Belediyesi ve İSU’nun Sayıştay raporlarını Meclis’te de açıkladım çok büyük usulsüzlükler var ve daha diğerlerinde de var ama bunlar özellikle ön planda! Bütün bunları söylüyoruz” dedi.

KOCAELİ VALİSİ SEDDAR YAVUZ KOCAELİ’NİN SORUNLARINI GÖRMEMEK İÇİN BENİ SOSYAL MEDYASINDAN ENGELLEMİŞ!

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un X sosyal medya kanalından kendisini neden engellediğini açıklayan Gergerlioğlu: “Bakın az ileride Erenler Mahallesi’nde bir inşaat yapılıyor, bir kentsel dönüşüm yapılıyor. Kentsel dönüşüm mü rantsal dönüşüm mü bilinmiyor ve çok gecikmeler ile halkın sağlığını tehdit eden bir toz duman haline gelmiş bir kent var ortada. Tüm bunları biz Vali beye, bakanlara iletiyoruz. Karşılığında ne görüyoruz biliyor musunuz? Kocaeli Valisi’ne ben bütün sorunları iletiyorum cevap olarak bana ne yapmış biliyor musunuz? Sosyal medya X’ten beni engellemiş. Görmek, duymak, hissetmek istemiyor. Kentin bir mülki amiri kentin sorunlarını bir milletvekilini engelleyerek duymak istemiyor. Ben bu durumu geçtiğimiz günlerde bütçede Sayın İçişleri Bakanı’na ve bürokratlara söyledim, Vali bey buradan duysun herkes güldü Kocaeli Valisi’ne. Düşünebiliyor musunuz? Şehri yönetenlerin, iktidarı yönetenlerin hali bu arkadaşlar! dedi.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ 1 YILI BULDU, İDDİANAME HALA YOK!

30 Aralık 2022’de öldürülen Sinan Ateş’e değinen Gergerlioğlu: “İktidarın hali zaten ortada! AK Parti MHP Cumhur Zulüm İttifakı diye her gün yüzlerine söylüyoruz. Bu ittifak zulüm, çıkar, yalan üzerine kurulmuş! Bakın bu ittifaklarını korumak için ne yapıyorlar? Sinan Ateş cinayeti 1 yılı buldu, iddianame var mı? Yok. Bu cinayetin içinde MHP’li isimler var. İddianame niye hazırlanmıyor diye soruyoruz herkes susuyor. Bu zulüm ittifakını devam ettirmek için çocuklarını yiyen bir anlayış var ortada. İşte Kocaeli vekilleri Saffet Sancaklı geçtiğimiz gün bize de 3-4 belediye vermezseniz çalışmam burada deyince görevden alındı. Halleri bu! Sırf kendi zulüm ve çıkar ittifaklarını devam ettirmek için yıllardır vekil yaptıkları, yıllardır yakını olan insanları bir anda silebilen bir anlayış. Neden bu ülkede demokrasi olmasın? Yeter ki zulüm, çıkarları devam etsin bundan başka bir şey bilmiyorlar” dedi.

ESKİ SUÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU SUÇLA GERÇEKTEN MÜCADELE ETMEDİ!

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun suçla gerçekten mücadele etmediğini vurgulayan Gergerlioğlu “:Bakın bir suç işleri bakanı var biliyorsunuz! Siz de çekinmeyin, suç işleri bakanı demekten. Geçtiğimiz günlerde bir mahkeme sonuçlandı suç işleri bakanı demek serbest Süleyman Soylu’ya bu tescillendi çünkü bütün suçlular ile fotoğrafı olan bir kişidir kendisi ve şu anda o bakanlıktan inince her gün binlerce silahlar, uyuşturucular, suçlular yakalanıyor! Dün yok muydu bu suçlular diye dün tüm vekiller yeni bakana sorduk! Ey yeni Bakan bunlar gökten paraşüt ile bir anda mı indi? Mafya babaları, uyuşturucular, silahlar! Cevap veremiyorlar. Değişen bir şey yok eski uygulamalar devam ediyor!” dedi.

DEM GENÇLİK MECLİSİ EŞ SÖZCÜMÜZ EDANUR İBRAHİMOĞLU’NA YAPILAN SALDIRIYI LANETLİYORUM!

DEM Gençlik Meclisi Eş Sözcümüz Edanur İbrahimoğlu’na yapılan saldırıyı lanetleyen Gergerlioğlu şöyle devam etti: “Geçtiğimiz gün yapılanlar ortada! Lanetliyorum, bir genç kadını böylesine acımasızca, vicdansızca dövmek, darp etmek kabul edilemez ve biz bunun peşindeyiz. İdari ve adli olarak gereken her şey yapılacaktır. Bozgunculuk yapan hiçbir zorba kazanamayacaktır.”

DEMOKRASİ ENDEKSİNDE 167 ÜLKE ARASINDA 103. SIRADAYIZ!

Suç endeksinde ve Demokrasi endeksinde Türkiye’nin yerini sorgulayan Gergerlioğlu “:Suç işleri organizasyon endekslerinde Türkiye en ön sıralarda. Yapılan araştırmada 193 ülke arasında suç ve organizasyon arasında 14. Sıra gibi çok kötü bir yerde. Demokrasi endeksinde 167 ülke arasında 103. Sıra gibi en son sıralarda yer alan bir ülkeyiz. İşte ülkenin hali bu! Bundan dolayı mücadele etmek durumundayız. Bu ülkeyi demokrasiye ulaştırmak için mücadele etmek zorundayız” dedi.

Siyasi mahpus arkadaşlarımızın selamını getirdim! Demirtaş: “Dimdik ayaktayız mücadeleye devam etsinler, biz de o zindanlardan çıkıp mücadeleye destek vereceğiz” dedi!

Son cezaevi ziyaretin Kandıra Cezaevinde ziyaret ettiği siyasi mahpusların selamını da ileten Gergerlioğlu: “Selamları üstümde kalmasın geçtiğimiz gün ziyaret ettim Kandıra Cezaevi’nde Eski Eş Genel Başkanımız Sn. Figen Yüksekdağ, Sn. Gülten Kışanak, Nurhayat Altun, Damla Bağcı, Ebubekir Çoban, Mehmet Alçınkaya, Osman Kurum, Kutbettin Güneşsu arkadaşlarımızın sizlere çok selamları var.” dedi. Demirtaş’tan özel selam getirdiğini belirten Gergerlioğlu: “Edirne’ye gittim Sn. Selahattin Demirtaş ile görüştüm tüm arkadaşlarımıza söyleyin; “Dimdik ayaktayız mücadeleye devam etsinler, biz de o zindanlardan çıkıp mücadeleye destek vereceğiz” dedi.

CEZAEVLERİNDE TECRİT SON BULMALI!

Cezaevlerindeki tecrite de vurgu yapan Gergerlioğlu: “Tecrit sürüyor. Ülkede cezaevlerinde tecrit sürüyor, İmralı’da tecrit sürüyor, açlık grevleri var ve Kürt sorunun bitmesi için müthiş bir istek var. Kürt sorununun bitmesi için gereken yollar bellidir. Biz bu yolu çözüm süreci sırasında denendiğini gördük. Bu ülkenin 100 yıllık tarihinde 2,5 yıllık süresinde kan akmadı, barış için oturduk konuştuk kötü mü yaptık? Çok iyi oldu! Belki başarılamadı ama biz diyoruz ki; Mutlaka masada konuşarak çözüm üreterek bu meseleyi bitireceğiz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica