Siyaset

Gergerlioğlu, Derneğimizi Ziyaret etti

Gergerlioğlu, Derneğimizi Ziyaret etti

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli’de yayın yapan internet gazetelerinin örgütlü kuruluşu İnternet Gazeteleri Derneğini ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Mecliste de gazetecilerin sorunlarını gündeme getireceğinin sözünü verdi – akarhaber

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu ziyaretinde İnternet Gazeteleri Derneği Başkanı ve Turizm Haberci Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Soner Kılıç, İnternet Gazeteleri Derneği Başkan Vekili ve Akarhaber Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Mecit Ünal, İnternet Gazeteleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Hür Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Bağan ve Avrasya Ajans Sahibi Yüksel Uysal ev sahibi olarak karşıladılar.

İnternet Gazeteleri Derneği Heyeti, Gergerlioğlu’na teşekkür ederek, 20 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe konulan ve internet gazetelerinin mağduriyetine neden olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Genelgesinin sıkıntılarını anlattılar.

İnternet Gazeteleri Derneği Heyeti; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 20.03.2023 tarihli ve E-14399437-010.06.02-5980263 sayılı yazısı ile yürürlüğe giren ve 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren internet haber sitelerinde Basın İlan Kurumu Şube Müdürlükleri aracılığıyla yayımlatılması gerektiği internet gazetesi olarak yayın yapan ve kurumların reklamlarını yayınlayanlar olarak tarafımıza bildirilmiştir.

Biz, internet gazeteleri olarak böyle bir uygulama sonucunda Basın İlan Kurumunun hazırlamış olduğu yönetmeliğe mahkum edilerek mağduriyetin en alasını yaşamaya başladık. Biz istiyoruz ki, 2014 yılında o günün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından hazırlanan taslak çalışmada yer aldığı gibi; -Vergi Mükellefi olmak, -Çalışma Ofisinin olması, -Sahibinin Sorumlu Kılınması, -Bir haber ajansına abone olunması ve –Basın Savcılığı tarafından denetlenmek, gibi kriterlerle habercilik yapmak istiyoruz. Şu haliyle biz maddi olarak herhangi bir destek alamıyoruz ve haberciliğimizi dayanışarak sürdürüyoruz. Basın İlan Kurumunun hazırlamış olduğu yönetmeliğe göre biz bünyemizde en az iki kişi çalıştırmak zorundayız. Bu kişiler, sorumlu yazı işleri müdürü ve muhabir. Şu anki durumda Basın İlan Kurumunun listesinde 25 internet gazetesi Belediyelerin ve kamu kuruluşlarının ilan ve reklamlarını yayınlıyorlar. Fakat içinde bulundukları durum dolayısıyla onlarda mağduriyet yaşıyorlar. Hal böyle iken biz sizden bizi duruma düşüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Genelgesinin iptalinin sağlanmasıdır. Bakın bu uygulama sonucunda Belediyelerimizde bizden yana bir tutum içindeler ve bize bir an önce çözün bu meseleyi de bizimde sizin yüzünüze bakacak yüzümüz olsun diye yakınıyorlar. Önümüzde yerel seçim var ve bu mağduriyetin giderilmesine aracılık ederseniz bizler mutlu olacağız ve sıkıntısız bir dönem içinde haberciliğimiz yapacağız.

Ayrıca, Kocaeli Vekili olarak halkın duyarlılık gösterdiği konuların üzerine korkusuzca gittiğiniz için size çok teşekkür ediyoruz ve her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dediler.

İnternet Gazeteleri Derneği Heyetini ayrı ayrı dinleyen Gergerlioğlu; Asıl ben size teşekkür ederim. Biz sizlerin aracılığıyla halkımıza ulaşabiliyoruz. Halkımız için verdiğimiz mücadeleyi sizin aracılığınızla vatandaşa geri dönüş sağlayabiliyoruz. İnternet Gazeteleri olarak yerelde sizler bizim için demokrasimiz için değerlisiniz. Sizleri desteklemek yerine mağdur etmek düşünülemez. Halkın doğru haber almasını sağlayan sizlerin ayakta durması gerekiyor. Bu ülkede maddiyat olmadan hiçbir şey olmuyor. Sizleri dinledim. Bana aktardığınız bilgiler ışığında bir yol haritası belirleyelim ve Ankara da çözüm makamlarına meselenin çözümü için bir hazırlık yapalım ve devamında muhataplarına ulaştıralım, çözmek için adım atalım, bu işin takipçisi olalım. Bende size bu konuda bu sözü vermiş olayım” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica