Raporlar

Gergerlioğlu: “Dün denilecek günlerde Dolar 7 TL iken şuanda 8.31 TL”

Gergerlioğlu: "Artık bundan sonra üretimin daha fazla maliyetli olması ve üreticinin de zor duruma düşmesi malını daha fazla pahalıya satması, tüketicinin de bunu daha fazla pahalıya alması anlamına geliyor"

Gergerlioğlu: “Dün denilecek günlerde Dolar 7 TL iken şuanda 8.31 TL” … Gergerlioğlu; “Bütün hayatımız Dolar’a Euro’ya bağlı endeksli çünkü doğru dürüst bir üretim oluşturamadı, doğru dürüst bir sanayi oluşturamadı bu iktidar 18 yıllık iktidarı hikayeler ile geçti” dedi. detaylar haberimizde…

Gergerlioğlu: “Dün denilecek günlerde Dolar 7 TL iken şuanda 8.31 TL”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu TBMM’de Düzenlediği Basın Toplantısında Gündemi Değerlendirdi.

“ADI KONULMAMIŞ BİR DEVALÜASYON YAŞIYORUZ”

Değerli arkadaşlar ülkede durum her geçen gün kötüye gidiyor. İnanın ki adı konulmamış bir devalüasyon yaşıyoruz. Bakın Dolar daha belki dün denilecek günlerde 7 civarlarındaydı, şu anda 8.31 TL olmuş. Bugün itibariyle 8.31 TL. Bu ne demek halkın cebinden parasının alınması demek. Artık bundan sonra üretimin daha fazla maliyetli olması ve üreticinin de zor duruma düşmesi malını daha fazla pahalıya satması, tüketicinin de bunu daha fazla pahalıya alması anlamına geliyor. Her şey pahalanacak anlamına geliyor.

“DEVLET ZARAR ETTİ”

Bütün hayatımız Dolar’a Euro’ya bağlı endeksli çünkü doğru dürüst bir üretim oluşturamadı, doğru dürüst bir sanayi oluşturamadı bu iktidar 18 yıllık iktidarı hikayeler ile geçti. Köprüleri satmakla geçti. Yeni köprüler yaparken; Osmangazi Köprüsü gibi şirketlere bu köprüleri anlaşma ile yaparak büyük bir zarar ile yapmış oldu. Şehir hastanelerini şirketlere yaptırdı ve buradan da güya bir görüntü oluştu hastaneler, köprüler, otoyollar oluşuyor diye ama maliyeti tüm halkın sırtına bindirildi. Büyük bir maliyet bindirildi, şirketlere büyük paralar aktarıldı, büyük bir rant kapısı açıldı ve sonuçta ne oldu? Devlet zarar etti, Osmangazi Köprüsü her dakika zarar ediyor, şehir hastaneleri her dakika zarar ediyor. Devletin üstüne yüklenmiş bir yük olarak duruyor.

Bu yılın ilk 8 ayında şehir hastanelerinin şirketlerine ödenen para ile devlet kendisi 17 tane 500 yataklı devlet hastanesi yapabilirdi ve bu hastanelerde kendi malı olabilirdi.

8 AYLIK KİRA VE KARŞISINDA 17 TANE 500 YATAKLI HASTANE BİNASI

Geçen haftalarda da söyledik; bu yılın ilk 8 ayında şehir hastanelerinin şirketlerine ödenen para ile devlet kendisi 17 tane 500 yataklı devlet hastanesi yapabilirdi ve bu hastanelerde kendi malı olabilirdi. Düşünün 8 aylık kira ve karşısında 17 tane 500 yataklı hastane binası. Hangisi karlı diye size sormak isterim? Tabi ki kasadaki parayı yağma ile talan ile bitirirseniz sonuçta ne olacak? Para bittiği için halkın da gözünü boyamak gerektiğini düşündüğünüz için köprüler, yollar, hanlar, hamamlar yaparsınız ama bunlar sırf zarar ile gider.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica