Siyaset

Gergerlioğlu: “Eda Kaya’ya Yapılan Taciz ve İşkence Hakkında Açıklama Bekliyorum!”

Gergerlioğlu: “Eda Kaya’ya Yapılan Taciz ve İşkence Hakkında Açıklama Bekliyorum!”

TBMM Genel kurulunda konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Maslak İl Jandarma Komutanlığında gözaltında bulunan Eda Kaya’nın tacize uğradığını söyleyerek İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan konuyla ilgili açıklama yapmasını istedi- akarhaber

Eda Kaya
Eda Kaya

 

PSİKOLOJİK İŞKENCE, CİNSEL TACİZ, TEHDİT, ŞANTAJ

1934’de bugün kadınlara seçme seçilme hakkının tanındığını fakat 2023’te bugün kadınların halen gözaltında tacize ve işkenceye uğradığını söyleyen Gergerlioğlu, “Maslak İl Jandarma Komutanlığı’nda kendini istihbaratçı olarak tanıtan kişilerce küfür ve tacize uğrayan Eda Kaya hakkında İçişleri Bakanlığı’nı açıklamaya davet ediyorum!” ifadelerini kullandı.

“SENİNLE TEKRAR GÖRÜŞECEĞİZ DEMİŞTİM”

Eda Kaya gözaltındayken iki sivil şahsın odaya girerek kendilerini istihbaratçı olarak tanıttığını ifade eden Gergerlioğlu, “35 yaşlarında, renkli gözlü, kemik çerçeveli gözlük kullanan, 1.85-1.90 boylarında, normal kiloda olan şahıs; müvekkile “Seninle tekrar görüşeceğiz demiştim” diyerek sinkaflı küfürler etmiş. Eda Kaya’nın vücut bölgelerine dokunmaya başlamış. Eda Kaya’nın yaşadığı olaylar baştan aşağı psikolojik işkencedir. Cinsel taciz, tehdit, şantaj ve hakaret içeren fiiller ile başka insanlar aleyhine ifade vermesini isteyen bu kişiler hakkında avukatları suç duyurusunda bulundu! Bir an evvel İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın bu konu hakkında açıklama yapmasını bekliyorum!

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica