Siyaset

Gergerlioğlu: Esat Oktay Yıldıran isminin bir okula verilmesi talebi kimden gelmiştir?

Gergerlioğlu: Esat Oktay Yıldıran isminin bir okula verilmesi talebi kimden gelmiştir?

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sordu: “Esat Oktay Yıldıran’ın hangi örnek insani özelliği sebebiyle bir okula ismini verdiniz?”- akarhaber

Gergerlioğlu’nun verdiği soru önergesi şöyle;

İzmir Buca’daki Belenbaşı Köyü’nde yıkılıp tekrar yapılan Belenbaşı İlkokulu’na “Şehit Esat Oktay Yıldıran İlkokulu” ismi verildi. Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okulun yeni adı için tören düzenledi. Törene Esat Oktay Yıldıran’ın ailesi, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Buca İlçe Mili Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, ilçe protokolü, köy halkı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bu bağlamda;

1) Esat Oktay Yıldıran ismini veren Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri hakkında suçu ve suçluyu övmek noktasında soruşturma açılmış mıdır? Soruşturma açılmışsa şu ana kadar kaç kişi görevden alınmıştır?

2) Diyarbakır Cezaevi konusunda ifadelerde işkenceci olduğu net olarak ortaya koyulmuş olan Esat Oktay Yıldıran’ın bir okula isminin verilmesi talebi kimden gelmiştir? Bu talep ve onaylama sürecinden Milli Eğitim Bakanı Sn. Yusuf Tekin’in ne zaman haberi olmuştur?

3) Diyarbakır Cezaevinde yapılan işkencelerin iktidar çerçevesinde de kabul edilen bir gerçek olduğu ortada, Diyarbakır Cezaevinde işkence görenlerin, şahitlerin çoğunun halen hayatta olduğu düşünüldüğünde bir okula işkenceci olduğu iddia edilen Esat Oktay Yıldıran’ın isminin verilmesi ile ne amaçlanmaktadır?

4) Okullara isim verilmesindeki temel amaç ismi verilen kişinin örnek alınmasıdır. Bu bağlamda o okulda yetişecek çocuklara Esat Oktay Yıldıran hangi insani özelliği ile örnek olması planlanmıştır?

5) Esat Oktay Yıldıran’dan sonra da işkencecilerin isminin okullara verilmesi uygulaması devem edecek midir? Eğer bu uygulama devem edecekse hangi işkencecilerin isimlerinin okullara isim olarak verilmesi planlanmaktadır?

6) Sadece okullara değil sokaklara da Adolf Hitler Caddesi, Binyamin Netanyahu Sokak gibi isimler de verilmesi Ak Partinin planlamaları içerisinde var mıdır?

7) Günümüzde de Anayasa Mahkemesi kararıyla işkence yaptığı iddiaları ortada olan devlet memurlarının da yaşarken okullara isimlerinin verilmesi gibi bir çalışma yapılmış mıdır?

8) İşkenceye sıfır tolerans diyerek iktidara gelen Ak Parti işkencecinin ismini okula vererek politika değişikliğine mi gitmektedir?

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica