Raporlar

Gergerlioğlu: “Kartepe Nusretiye’de bir orman katliamı ihtimali var”

Gergerlioğlu: “Kartepe Nusretiye’de bir orman katliamı ihtimali var”

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM’de Düzenlediği Basın Toplantısında Kocaeli Kartepe Nusretiye’de 2B Arazisi Yapılması Kanunu Hakkında Konuştu – akarhaber

AK Parti- MHP Cumhur Zulüm İttifakı’nın ranta dayalı anlayışının ormanlara yönelik nasıl katliamlara neden oluyor!

Bu hafta Meclis’te görüşülen Orman Kanunu ile ilgili itirazımı gündeme getireceğim. Bu yasa teklifinin 28. Maddesinde adeta adrese teslim bir yasa maddesi oluşturuldu. Bu olacak bir şey değil! AK Parti- MHP Cumhur Zulüm İttifakı’nın ranta dayalı anlayışının ormanlara yönelik nasıl katliamlara neden olduğunu çok iyi biliyoruz. İşte bir yenisi gerçekleşecek!

Vekili olduğum Kocaeli’de, Kocaeli Kartepe Nusretiye’de bir orman katliamı ihtimali var eğer bu yasa maddesi Resmi Gazete’de yayınlanırsa!

Vekili olduğum Kocaeli’de, Kocaeli Kartepe Nusretiye’de bir orman katliamı ihtimali var eğer bu yasa maddesi Resmi Gazete’de yayınlanırsa. Nasıl mı? Şimdi Nusretiye’de tekrar kadastro yapılmasına dair bir madde var ama Nusretiye’de zamanında kadastro yapılmış arkadaşlar. Orada zamanında bir yangın çıkmış ve yangın çıkan orman alanlarında 2 B’ye izin verilmiyor. Orman kanunu der ki anayasada da var bu. Yangın çıkan alanlarda 2- B olmaz oranın tekrar ormanlaştırılması gerekiyor.

Yargı bir karar vermiş siz diyorsunuz ki: “Aradan zaman geçti bizim de birtakım çıkarlarımız var, yargı bir daha yapılsın.” İyi maşallah!

Zamanında da Orman Genel Müdürlüğü kadastroya onay vermiş zaten belgeleri de vermiş ona göre kadastro yapılmış ve bu bölgede ormanlaştırma çalışmaları olması gerektiği apaçık ortaya çıkmış Orman Genel Müdürlüğü de buna itiraz etmemiş. Bugünlerde de bir yasa teklifi getirilmiş denilmiş ki: “Bölgede yandığı çıktığı iddia edilse de burada tekrar kadastro yapılması gerekir.” Neden kadastro bir daha yapılsın? Yargı bir karar vermiş siz diyorsunuz ki: “Aradan zaman geçti bizim de birtakım çıkarlarımız var, yargı bir daha yapılsın.” İyi maşallah! O zaman bundan sonra her şey böyle döner! “Bizim işimize gelmedi bir daha yargı olsun. Bizim işimize gelmedi bir daha şu bu olsun.” meselesi!

Bu yasayı durdurmak zorundayız, bu yasa maddesi kabul edilemez.

Tehlike büyük çünkü Nusretiye’de orman alanları katledilebilir bu yasa maddesi çıkarsa, yarın öbür gün başka alanlar için başka kadastro yapılıp orman alanı ilan edilen yerler için de rantiyeciler tekrar kadastro ister, alavere ile yasa teklifleri gelir veya yargı da yasalaşacak, böyle bir yasa çıkacak, bir başka yer için de “Bakın böyle bir emsal var yasa var.” denilecek orada da yeniden kadastro yapılıp 2-B’ye çevrilecek ve başka yerlerde ranta çevrilecek. Ben yıllardır Kocaeli’de böyle orman alanlarının 2-B’ye çevrilmesi konusunu hep gündem ediyorum, bölgelere gidiyorum, çekimler yapıyorum şimdi Nusretiye’ye gideceğim böyle bir şey olamaz. Bu yasayı durdurmak zorundayız, bu yasa maddesi kabul edilemez.

2-B arazisine getirilecek daha sonra 5 yıldızlı otel sahipleri gelip bu araziyi satın alacak ve orada kocaman lüks oteller dikilecek, etraf betonlaşacak.

Bakın biz bu konuyu takip ediyoruz, halen bu dayatmayı iktidar yapıyor, buna itiraz ediyoruz ve buradan da Kocaeli’ye, Kartepe’ye, Nusretiye halkına sesleniyorum orada birtakım dolaplar dönerek meseleyi bilmeyen insanlar üzerinden bir mesele ile orası 2-B arazisine getirilecek daha sonra 5 yıldızlı otel sahipleri gelip bu araziyi satın alacak ve orada kocaman lüks oteller dikilecek, etraf betonlaşacak. Tehlike ortada ardından bu emsal gösterilip yarın da başka yerler için böyle kararlar alınabilecek. Biz bu tehlikeyi görüyoruz ve düşünün bir kadastro yapılmış Orman Genel Müdürlüğü itiraz etmemiş kalkıp 2. Kadastro yapılacak.

Kocaeli Milletvekili olarak konuya itiraz ediyorum, konuyu yakından takip edeceğimi söylüyorum ve burada dönen dolapları daha da fazla bir şekilde gündeme getireceğimi de buradan ilan ediyorum!

Devlet kendi kendini mi yalanlamak durumunda? Bu ne rezalettir! Olacak bir iş değil. Belgeleri ile her şeyi ile ortada biz takibe aldık ve buradan iktidara da sesleniyoruz. İktidara seslensen ne olur! AK Parti MHP Cumhur Zulüm İttifakıdır işleri güçleri ranttır. Adrese teslim yasa yapıyorlar ya! Adrese teslim yasa maddesi çıkartılıyor olacak bir iş değil Kocaeli Milletvekili olarak konuya itiraz ediyorum, konuyu yakından takip edeceğimi söylüyorum ve burada dönen dolapları daha da fazla bir şekilde gündeme getireceğimi de buradan ilan ediyorum, bir an evvel bu yasa maddesinin iptal edilmesi gerektiğini söylüyorum.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica