Raporlar

Gergerlioğlu: “Kocaeli’den Kaçan Kaçıyor Kaçamayan İntihar Ediyor”

Gergerlioğlu: “Kocaeli’den Kaçan Kaçıyor Kaçamayan İntihar Ediyor”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli’nin yerel sorunlarını TBMM’de gündeme getirdi

Gazeteci Güngör Arslan’ın Kocaeli eski Ülkü Ocakları Başkanı tarafından öldürüldüğü iddiasını ve MHP Kocaeli eski İl Başkanı Aydın Ünlü hakkındaki yolsuzluk iddialarını dile getirmesi üzerine MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül söz alarak cevap verdi.

Kocaeli’nden kaçan kaçıyor, kaçamayan intihar ediyor. Kanada’ya Yukarı Hereke’den 700, Dilovası’ndan 2 bin kişi gitti. İktidar son yirmi yılda şehrin ışıklarını söndürdü

Kocaeli’nden kaçan kaçıyor, kaçamayan intihar ediyor. Kanada’ya Yukarı Hereke’den 700, Dilovası’ndan 2 bin kişi gitti. İktidar son yirmi yılda şehrin ışıklarını söndürdü. Kocaeli en pahalı şehir durumunda. Tarım betonlaştı. Her gün ilanlarda icradan satılık en az 5 tarla görüyorum. Birçok insan İzmit’te oturup Adapazarı’nda çalışıyor. Adapazarı’na gitmek bile çok pahalı. İzmit-Adapazarı ulaşım ücreti bile 35 lira oldu. Ulaşım bir insan hakkı; bugün Türkiye’de en pahalı insan hakkına dönüştü. Vatandaş hem yüksek ücret ödüyor hem bakımsız otobüslerde seyahat ediyor. Ulaşım mesafeye göre olmalı; Fevziye’den Yeni Cuma’ya gidiş ücreti ile Derince’den Umuttepe’ye gidiş ücreti aynı olmamalı. Banliyö treni il içi ulaşımda öğrenciye, memura büyük kolaylık sağlıyordu, şimdi bu yok. İzmit-Karamürsel arasında vapurlar günde 7 seferden 1’e düşünce işlevselliği de kalmadı. Kocaeli fuarı köreltildi, turistik merkez olabilirdi ama millet bahçesine dönüştürülüyor. İnterteks fuar alanının Kartepe’ye taşınmasıyla ilgili arsanın şaibe iddialarına cevap verilememektedir. Kocaeli’nin çöp sorunu çözülmüyor, çözülmediği için çöp arıtma tesisinin olduğu Alikahya’daki ağır koku azalacağına her geçen gün artıyor.

Yarımca’nın kirazı, Değirmendere’nin fındığı iktidar tarafından bitirildi. Tarifini verdiğiniz manda yoğurdunu kendi elinizle bitirdiniz, mandaları kasaba gönderdiniz

Yanlış politikalarla tarım bitirildi, tüm topraklar betona döndü, imara açıldı. Eşme’nin ayvası, İhsaniye’nin elması, Yarımca’nın kirazı, Değirmendere’nin fındığı iktidar tarafından bitirildi. Tarifini verdiğiniz manda yoğurdunu kendi elinizle bitirdiniz, mandaları kasaba gönderdiniz. Gemilerin, atıklarını körfeze boşaltmasında denetim sıfır, göstermelik cezalar kesiliyor. Safiport Limanı’nın genişletilmesi, deprem bölgesi olan Kocaeli için hem büyük tehlike hem de kimyasal taşıyan gemi kazaları riskine açık.

Kandıra yolunu yapmayı ertelediğiniz sürece ölen vatandaşlarımızın kanı ellerinize bulaşacaktır

İktidar yirmi yılda Kocaeli’nde özgür medyayı ve sivil toplum örgütlerini iktidara bağımlı hâle getirdi. Yandaşa verdiğiniz bir kandıra yolu var, bir buçuk yıldır yapılamıyor; bu yola “ölüm yolu” diyorlar. Muhtar Recep Çalık, Sabri Çakıroğlu daha yeni burada kazada öldü. Bu yolu yapmayı ertelediğiniz sürece ölen vatandaşlarımızın kanı ellerinize bulaşacaktır.

Kocaeli halkı ekmeği yine zamlı yiyecek. Maliyetleri artırdınız, ekmeği alanı da satanı da aç bıraktınız; burada suçlu fırıncı değil, asıl suçlu iktidar

Son zamla 200 gram ekmek 4 lira oldu. Kocaeli halkı ekmeği yine zamlı yiyecek. Maliyetleri artırdınız, ekmeği alanı da satanı da aç bıraktınız; burada suçlu fırıncı değil, asıl suçlu iktidar. Vatandaşın ihtiyacı olan Cengiz Topel Havalimanı’nı atıl hâle getirdiniz. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yükünü hafifletebilir, Kocaeli’ne de imkân sağlanabilirdi ama şimdi kapalı. Darıca’da, kurye Talha yanları asfaltla kapatılmayan rögar kapağının üzerinden geçerken motosikletin devrilmesi sonucu öldü. İşte, Türkiye’de canınız bu kadar ucuz.

Geçen yıl Derince’de 600 lira olan kiralar bu yıl 1.500- 2 bin. Ülkeyi getirdiğiniz hâl bu

İzmit’te bir yokuş var, dillere destan, öyle ki santral rampasının adı da aslında “ölüm rampası” Baştan yapılan yanlış yol onlarca kazanın ve can kaybının nedeni oldu. Ülkede var olan barınma sorunu Kocaeli’de de devam ediyor. Geçen yıl Derince’de 600 lira olan kiralar bu yıl 1.500- 2 bin. Ülkeyi getirdiğiniz hâl bu.

Ekonomik sıkıntılar ve diğer sorunlar vatandaşları depresyona soktu, asayiş olayları ve intihar vakaları Kocaeli’de had safhada, Kocaeli Teksas’a döndü

Kocaeli’de maalesef intiharlar devam ediyor. Son bir ayda en az 13 kişi intihar ederek öldü, intiharların yaş ortalaması 32.

İş Cinayetinde Türkiye şampiyonuyuz

İş cinayetlerinin en çok yaşandığı 2’nci il Kocaeli oldu, nüfusa oranlandığında Türkiye şampiyonuyuz. 2022 yılının ilk beş ayında Kocaeli’de 27 işçimiz iş cinayetine kurban gitti. İncelemeler yapılmıyorken iktidar vekilleri çıkıp “Denetimler sıklıkla yapılmakta.” diyebiliyor. Her 100 iş yerinden sadece birinin denetlenmesi, iş cinayetlerinin vahim tablosunu ortaya koyuyor. Bu denetlenmeme hâli kamuda da devam ediyor. İzmit Serdar Mahallesi’nde 3 yaşındaki küçük Yakup, çöp konteynerlerinin devrilmesi nedeniyle, altında kalarak feci şekilde can verdi.

Google’a usulsüzlük yazınca karşınıza AK PARTİ çıkıyor

Derince’de katıldığımız Safiport genişletme ÇED toplantısında, halkımızın tepkileri sonrası toplantı iptal edilmişti ve usulsüz tutanak tutuldu. Zaten Google’a usulsüzlük yazınca karşınıza AK PARTİ çıkıyor.

Derince Çınarlı bölgesinde bir kısım ormanlık alan bir gecede kararnameyle orman vasfından çıkarıldı

Deprem tehlikesi ve gemilerden sızabilecek kimyasalların denizi kirletme tehlikesi var. Müsilaj felaketini daha yeni yaşamıştık. Denizlerimiz çok kirli ve rant ittifakıyla verdiğiniz ihalelerle sahilleri dolduruyorsunuz. Derince Çınarlı bölgesinde bir kısım ormanlık alan bir gecede kararnameyle orman vasfından çıkarıldı. Kent Konut, ormanları katledecek yeni betonlaştırma ihaleleri peşinde.

Bir vali atamışsınız, vali mi siyasetçi mi belli değil. Kocaeli vekilleri, yeriniz garanti değil, Seddar Yavuz geliyor ona göre

Bir vali atamışsınız, vali mi siyasetçi mi belli değil. Kocaeli vekilleri, yeriniz garanti değil, Seddar Yavuz geliyor ona göre. Seddar Yavuz ekmek fiyatını, minibüs ücretini düşürme derdinde değil, tek derdi 28’inci dönemde vekil olmak. İzmit Halkevi Binası ihalesi 3’üncü kez iptal edildi. Kocaeli Valiliğine soruyorum, neler dönüyor? Öğrenciler bayramda ailelerini ziyaret edemedi, “İktidarınızda barınamıyoruz.” diyen gençler oluştu bunun tek sebebi sizsiniz.

Kocaeli’de Kürtlerden oy talep ediyorsunuz ama Kürtçeyi yasaklıyorsunuz

4 işçinin öldüğü Çayırova fabrika yangınında bilirkişi de itfaiye raporunda ihmaller ortadayken, sırf gerçekler ortaya çıkmasın diye soru önergemize üç yıldır cevap verilmiyor. Kocaeli’de yüz binlerce Kürt var ancak Derince Belediyesi Kürtçe konseri, Çayırova Belediyesi Kürtçe tiyatroyu yasaklıyor. Kocaeli’de Kürtlerden oy talep ediyorsunuz ama Kürtçeyi yasaklıyorsunuz.

Kocaelispor’a 70 milyon harcadınız ancak yandaşlığı esas alan politikalar yüzünden Kocaelispor 2. Lig’e düştü

Tahir Büyükakın’ın baskılarından bıkan 34 muhtar “Biz partili muhtarlar değiliz.” diyerek istifa etti. Kocaelispor’a 70 milyon harcadınız ancak yandaşlığı esas alan politikalar yüzünden Kocaelispor 2. Lig’e düştü. Kocaelispor’a her hafta destek veriyorum, Kocaelispor’un hak ettiği yer burası değil.

Savcı, eski Ülkü Ocağı Başkanının gazeteci Güngör Arslan’ı öldürttüğünü iddia ediyor

MHP, AK PARTİ’den bakanlık almıyor sadece, ihale alıyor. Bakanlık almıyor, ihale alıyor. Kocaeli MHP İl Başkanlığı belediyeden ya ihale alıyor ya da kafe alıyor; haklılar, daha kârlı. Eski MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’nün Tramvay Kafesi şaibelerle dolu, sözleşmeye uyulmuyor; 160 metrekare alan 400 metrekareye çıktı. Sözleşme elimde. İhale alanın haberini yapanı da Savcı, eski Ülkü Ocağı Başkanının öldürttüğünü iddia ediyor. Evet, gazeteci Güngör Arslan’ın eski Ülkü Ocakları Başkanı Ersin Kurt tarafından öldürülme olayından bahsediyorum.

Kocaeli, Cumhur İttifakı’na 13 vekilin 8’ini verdi, siz Kocaeli’ne ne verdiniz?

Kocaeli, Cumhur İttifakı’na 13 vekilin 8’ini verdi, siz Kocaeli’ne ne verdiniz? Bir hastane, şehir hastanesi yapacağım diye şehrin dört bir yanındaki hastaneleri kapatmanın mantığı ne? Hayır, yapamıyorsunuz da. Şehir hastanesi pandeminin başında bitmesi gerekirken niye hâlâ bitmedi? Kocaeli’de eczaneler kapanma noktasında. Eczacılar “Kırk sekiz yıllık eczacıyız, ne böyle bir zam gördüm ne böyle bir ilaç krizi.” diyor.

MHP Sakarya Milletvekili Levent Bülbül, Gergerlioğlu’nun iddialarına cevap vermiştir

MUHAMMED LEVENT BÜLBÜL (Sakarya) – Sayın Başkan, HDP’li hatibin partimizi de hedef aldığını düşündüğümüz bütün ifadelerini burada reddettiğimizi ifade etmek istiyorum. Milliyetçi Hareket Partisinin kurumsal olarak hiçbir şekilde ne ihale peşinde koşması ne de haksız bir kazanç elde etmesi söz konusu dahi olamaz. Geçen hafta bunu Sayın Saffet Sancaklı ifade etmiştir.

Bir cinayet hadisesinden bahsediliyor, bu cinayet hadisesinde bahsi geçen kişinin de -yanlış hatırlamıyorsam- 2001-2002 yıllarında Ülkü Ocakları Başkanlığı olmuş, üzerinden geçen yirmi yıl içerisinde partimizle en ufak bir bağlantısı, ünsiyeti olmayan, herhangi bir ilişkimiz olmayan bir kişiden bahsediliyor burada.

Dolayısıyla, kurumsal olarak yapımızı hedef alan bu suçlamaları şiddetle reddediyoruz. Varsa elinde bizi bağlayacak nitelikte bir delil, kendisini, derhâl ilgili makamlara, yargı makamlarına başvurmaya davet ediyoruz.

Partimizin kurumsal olarak böyle bir Eski İl Başkanınız, MHP İl Başkanınız, Aydın Ünlü işin içinde olduğunu ihsas ederken siz şahısların cezai anlamda herhangi bir koruması, şusu busu söz konusu değildir, herhangi bir dokunulmazlığı yoktur. Varsa ne… ellerinde kimin ne varsa herkes elindekini döksün, yapılacak şey, ne varsa, yargı önünde biz hesabı her zaman verdik, vermeye de hazırız. Milliyetçi Hareket Partisi, yanlışın himaye edildiği, ihanetin himaye edildiği bir siyasi hareket değildir. Biz, hesabını veririz, aklandıktan sonra…

Ceza alan, suçlu bulunan kim varsa cezasını çeker ama onun dışında da beraat eder, aklanırsa da yoluna aynı şekilde devam eder. Milliyetçi Hareket Partisinin bugüne kadar izlediği yol bu olmuştur. Kurumsal açıdan bu noktada Milliyetçi Hareket Partisini izam edecek, töhmet altında bırakabilecek en ufak bir durum söz konusu değildir. Bunun dışındaki iddiaların tamamı dediğim gibi yargıya intikal ettirilip bu noktada takibatı yapılacak olan hususlardır, partimizin bunlarla alakası yoktur.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica