Siyaset

Gökhan Onater: Şimdi yeniden Samsun’a çıkma vaktidir!

Gökhan Onater: Şimdi yeniden Samsun’a çıkma vaktidir!

Sosyalist Cumhuriyet Partisi (SCP) Kocaeli İl Başkanı Gökhan Onater’in 19 Mayıs 1919’un 104’üncü yıldönümü 19 mayıs 2023 mesajı – akarhaber

2023’nin Türkiye’si, birçok bakımdan ancak köklü devrimci bir tavırla altından kalkabileceği sorunlarla karşı karşıyadır.

Ekonomimiz tasfiye edilmiş, ülkemiz Cumhuriyet tarihinin en ağır krizinin içine yuvarlanmıştır.

Kamu kaynakları fütursuzca yağmalanmış, yandaşlara aktarılmış, devlet ekonomiyi yönetebilme araçlarından mahrum bırakılmıştır.

10 yıldır ABD’nin kaos ve parçalama planlarının bir parçası olarak ülkemize yığılan 8 milyon mülteci, pimi çekilmeye hazır bir bomba durumundadır. İç barışımız tehdit altındadır.

AKP iktidarının anti laik politikaları Türkiye’yi yeniden “Şeyhler, dervişler, müritler ve mensuplar ülkesi” haline getirmiştir.

Cumhuriyetin bütün kurumları yıkıma uğratılmış ve vatandaşın başı sıkıştığında başvurabileceği, devlet mekanizması içinde güvenebileceği hiçbir yer kalmamıştır.

İşte bu koşullarda, sistem içinde bulunabilecek bir çözüm yoktur.

Türkiye ancak 19 Mayıs ruhuyla ayağa kalkarak sorunlarını çözebilir. Kuruluş tarihi olarak 19 Mayıs 1919’u kabul eden Sosyalist Cumhuriyet Partisi, bu gerçeğin bilincindedir.

Atatürk unutturmaya çalışanlar, Türk Devrimi’nin ağırlığı altında ezileceklerdir. Hiç kimse Atatürk’ü milletin hafızasından silecek güce sahip değildir. Unutmayalım ki, Türk genci devrimlerin sahibi ve bekçisidir.

Bütün milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı devrimci duygu ve umutlarla kutluyoruz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica