Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Haydar Akar’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Haydar Akar’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

CHP Kocaeli Milletvekili TBMM Başkanvekili Haydar Akar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Akar, yayınlamış olduğu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Büyük Önder Atatürk, Türk Milleti’nin karakterine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’’ diyerek Cumhuriyet’i ilan etmiş ve Cumhuriyet, 99 yıldır hiç sönmeyen bir meşale gibi ülkemizi aydınlatmaya devam etmektedir.

Cumhuriyet, kuruluşuyla, toplumu ümmetten ulusa, bireyleri de kuldan yurttaş konumuna yükseltmiştir. 29 Ekim 1923’te gerçekleştirilen devrim bu nedenle sadece bir rejim ve sistem değişikliği değil aynı zamanda yeni bir felsefi kabul ve buna bağlı bir aydınlatma devrimidir. 29 Ekim, bir doğuşun, bir devrimin, bir aydınlanmanın ve özetle bir halkın mucizesinin yıldönümüdür.

Cumhuriyet, korumamız ve ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır. Bunun bilinciyle, bizlere parlak bir gelecek, onurlu bir yaşam, tam bağımsız, çağdaş ve ulusal bir devlet armağan edenlere sonsuz minnet duyuyoruz.

Bu duygu ve inançla 99.Yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.
Yaşasın Cumhuriyet!”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica