Genel

HDP’nin kapısına giden o bakanı derhal istifaya davet ediyorum

HDP’nin kapısına giden o bakanı derhal istifaya davet ediyorumVatandaşlar; “Çocukları teröristler tarafından dağa kaçırılan anneleri ziyaret eden bakanlar aslında olayı çözüme kavuşturması gerekenler değil mi?” diye soruyorlar. detaylar haberimizde…

HDP’nin kapısına giden o bakanı derhal istifaya davet ediyorum

HDP Diyarbakır il binasının önünde, çocukları dağa kaçırıldığı iddiasıyla eylem yapan annelerin sayıları gün geçtikçe çoğalıyor.

HDP il binası önünde eylem yapan annelerin, toplumun çeşitli kesimlerinden gelen ziyaretçiler destekçisi olmaya devam ediyorlar. HDP ile AKP arasında başlatılan çözüm süreci içinde “akil insanlar” içinde yer alan sanatçıların ziyareti ile insanların aklına soru işaretleri oluşmaya başladığını duymaya başladık.

Son olarak HDP Diyarbakır il binası önünde direnen anneleri devletin bakanları ziyaret ettiler. Yaptıkları ziyareti uzatarak nöbete dönüştürmeleri, teröre karşı olan duyarlı vatandaşların tepkisini çekti. Vatandaşlar; “Çocukları teröristler tarafından dağa kaçırılan anneleri ziyaret eden bakanlar aslında olayı çözüme kavuşturması gerekenler değil mi?” diye soruyorlar.

İlimizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinden Marsiad genel başkanı Bahri odabaş yaşanan olaylara sert tepki gösterdi.

Odabaş yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Çocukları dağa kaçırılan annelerin eylemine güya destek için HDP nin kapısının önünde nöbet bekleyen bakanı kınıyor, derhal istifa etmesini talep ediyorum.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ya o bakanı derhal görevden almasını veya istifa etmesini talep ediyorum.

Bu ülkenin bir vatandaşı ve duyarlı bir sivil toplum örgütü olarak, devleti temsil eden bir bakanın acziyet içinde HDP nin kapısında beklemesini devletin büyüklüğüne yakıştıramıyor, içime sindiremiyorum!”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica