Genel

Hukuk devleti anlayışı açısından kaygı verici bir durum var

Hukuk devleti anlayışı açısından kaygı verici bir durum var AKP’nin eski başbakanı, eski dışişleri bakanı ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 696 sayılı KHK’daki tartışılan maddeye yönelik eleştirilerde bulundu. Gül, “Hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir” açıklamasında bulundu. Hukuk devleti anlayışı açısından kaygı verici bir durum var detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Hukuk devleti anlayışı açısından kaygı verici bir durum var

Abdullah Gül Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Resmi Gazete‘de yayımlanan ve “sivillere ceza muafiyeti” içeren 696 sayılı KHK’yla ilgili olarak Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Gül, söz konusu düzenleme hakkında, “Hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir” ifadelerini kullandı.

Gül’ün ifadeleri şu şekilde:

“Hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık”

“15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne karşı arkasına bakmadan sokağa çıkıp direnen kahraman vatandaşlarımızı koruma amacıyla çıkartıldığını düşündüğüm 696 sayılı KHK’nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir.”

Gözden geçirilmeli

“İlerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica