Genel

Hürriyet’in “halkla yönetim” anlayışı diğer belediyelere örnek oldu

İzmit Belediyesi tarafından, Fethiye Caddesi’nin yenilenmesi için düzenlenen yarışmada son sözün halka bırakılması diğer belediyelere örnek oldu

Hürriyet’in “halkla yönetim” anlayışı diğer belediyelere örnek oldu … “Başkan Hürriyet’in, İzmit’in en işlek caddesi Fethiye Caddesi’nin yeniden düzenlemesi için halkın seçtiği projenin değerlendirileceği yarışmayı aynı yöntemle İstanbul Büyükşehir Belediyesi de uygulayacak…” detaylar haberimizde…

Hürriyet’in “halkla yönetim” anlayışı diğer belediyelere örnek oldu

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğü ile İzmit Belediyesi tarafından, Fethiye Caddesi’nin yenilenmesi için düzenlenen yarışmada son sözün halka bırakılması diğer belediyelere örnek oldu

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet sosyal belediyecilikte ilklere imza atarak diğer belediyelere örnek olmaya devam ediyor. Başkan Hürriyet’in, İzmit’in en işlek caddesi Fethiye Caddesi’nin yeniden düzenlemesi için halkın seçtiği projenin değerlendirileceği yarışmayı aynı yöntemle İstanbul Büyükşehir Belediyesi de uygulayacak.

İZMİT’TE SON SÖZ VATANDAŞIN OLDU

Türkiye’de bir ilke imza atarak kentin estetik görünümüne halkla birlikte karar veren İzmit Belediyesi; geçtiğimiz aylarda bir yarışma başlatmış ve Fethiye Caddesi’nin yeniden düzenlenmesi projesinde halkla birlikte hareket etmişti. Yarışmaya katılan 59 proje arasından finale 3 proje kalmış, finale kalan 3 eş değer proje halk oylamasına sunularak, İzmit’in kalbi Fethiye Caddesi için son söz vatandaşlara verilmişti.

İZMİT HALKIMIZLA GÜZELLEŞİYOR

“İzmit Sizinle Güzelleşiyor” mottosuyla hareket ederek düzenlenen Fethiye Caddesi Yeniden Düzenlenme Yarışması’nda bağımsız jüri üyeleri tarafından 59 proje arasından finale 3 eş değer proje kalmış ve halkın önüne sandık konulmuştu. Böylece halkın seçtiği projeyle İzmit’in en işlek caddesinin düzenlenmesine halkın tam katılımı sağlanmış oldu.

İZMİT BELEDİYESİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Daha önce Türkiye’de yapılmayanı yaparak, bir kent projesini halka soran İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in bu hareketi Türkiye’deki diğer belediyelere de örnek oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Taksim Meydanı’nı düzenlemek için İzmit Belediyesinin demokratik, katılımcı yöntemle gerçekleştirdiği yarışmayı örnek aldı.

KENTLE YÖNETİM ANLAYIŞINDA İZMİT MODELİ

İstanbul’un en önemli yerlerinden biri olan İstanbul Taksim Meydanı, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in kentle birlikte yönetim anlayışını örnek alarak yeniden düzenlenecek. İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilen yarışmanın benzerini düzenleyecek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim Meydanı için gerçekleştirilecek yarışmada jüri tarafından seçilen 3 eş değer projeyi halka soracak. Halkın seçtiği proje uygulanacak ve kararı İzmit’te halkın karar verdiği gibi, İstanbul’da da İstanbullular verecek.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica