Raporlar

İddia: Kavganın Nedeni Batırılan Milyon Dolarlar

İddia: Kavganın Nedeni Batırılan Milyon Dolarlar

AKP’li Taşkesenlioğlu’nun Ünsal Ban’dan talep ettiği 2.5 milyon doların, ortak aile hesabından kendisinin ve ağabeyinin bilgisi dışında alınıp borsada batırılan para olduğu iddia edildi

Sedat Peker’in rüşvet iddialarıyla gündeme gelen AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasında olduğu eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban’ın arasındaki 2.5 milyon dolar alacak verecek tartışmanın nedeninin belli olduğu iddia edildi.

Önceki gün kendisine ait olmayan bir araçla Marmaris’te yakalanan Ünsal Ban’ın Zehra Taşkesenlioğlu’nun 2.5 milyon dolar borç verdiği gerekçesiyle bu parayı boşanma aşamasında geri istediğini belirten Ban, “Sormak lazım 2.5 milyon doları nereden buldun?” diye konuşmuştu.

Cumhuriyet’ten Miyase İlknur’un haberine göre borsa çevrelerinden konuşulan iddialarda, Zehra Taşkesenlioğlu’nun Ban’dan talep ettiği 2.5 milyon dolarlık borç, ortak aile hesabından kendisinin ve ağabeyi Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun bilgisi dışında alınarak borsada batırılmasından kaynaklanıyor.

‘ÜNSAL BAN AİLENİN KASASI’

Zehra Taşkesenlioğlu’nun ağabeyi olan eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, sermaye piyasalarında deneyimli olan ve eskiden de Verusa Holding bünyesinde faaliyet yürüten Ünsal Ban üzerinden şirketlerle “iş çevirdiği”, Ban’ın Taşkesenlioğlu ailesinin kasası olduğu ileri sürülüyor. Borsanın en büyük manipülatörü olduğu belirtilen Nihat Özçelik’in yanında yetişen Ünsal Ban’ın, bir yandan kasa işlevi görürken diğer yandan da ortak havuzda toplanan paraların değerlendirilmesi konusunda da söz sahibi olduğu öne sürülüyor.

Ünsal Ban’ın birkaç ay önce Sinpaş GYO iştiraklerinden Servet GYO’nun tahtasını yöneterek manipülatif işlemlerle parasını katlamak istediği, bu duruma eşi ve kayınbiraderinin karşı çıktığı iddia edildi. Ancak iddialara göre AKP Samsun Milletvekili Çiğdem Karaslan’ın eşi ile birlikte bu işe giren Ünsal Ban’ın eşi Zehra Taşkesenlioğlu ile kayınbiraderi Ali Fuat Taşkesenlioğlu’ndan bu işi gizlediği ileri sürülüyor.

‘PARAYI BATIRDI, BOŞANMA DAVASI AÇAN TAŞKESENLİOĞLU BU PARAYI İSTEDİ’

Ortak kasadan aldığı 150 milyona yakın bir parayla Servet GYO’nun halka açık hisselerini önce manipülatif olarak yükseltip sonra da yatırımcıya çakmak amacıyla topladığı iddia edilen Ban’ın şirketin Almanya’da aldığı arsanın basında “yurt dışında büyük yatırım” diye lansmanı yapılması sonrası Servet GYO’nun hisselerine talep olmadığı ve paraların battığı belirtiliyor.

Zehra Taşkesenlioğlu ile eski SPK Başkanı olan kayınbiraderi Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun da batırılan parayı geri istediği, Ban’ın söz konusu paranın bir kısmının kurtarabildiği ancak 2.5 milyon dolarlık kısmını geri alamadığı iddia ediliyor. Söz konusu para nedeniyle Zehra Taşkesenlioğlu’nun boşanma aşamasında olduğu Ünsal Ban’dan hem 70 milyon lira tazminat hem de evlenirken borç verdiğini iddia ettiği 2.5 milyon doları istediği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sorunlarının çözümü için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti. Peker, Ali Fuat Taşkesenoğlu’nun şirketindeki yolsuzluklara ilişkin bütün suçların Ünsal Ban’ın üzerine bırakılacağını öne sürmüş, Peker ayrıca, Ali Fuat Tașkesenlioğlu’nun rüşvet karşılığı aldığı 100’e yakın mal varlığı olduğunu bu mal varlıklarını Nedim Özbek ve Diyarbakırlı olarak bilinen Emin’in üzerine yaptığını, 180 milyon dolarını ise villası ve iki dairesinde sakladığını iddia etmişti.

Zehra Taşkesenlioğlu’nun da 70 milyon lira isteyerek boşanma aşamasında olduğu Ünsal Ban’ın öldürülmesi için hazırlık yapıldığını öne süren Peker “Ünsal Ban’la ben telefonla birkaç kez görüştüm. O da öldürüleceğini düşünüyor. Hatta eşi olan AK Parti’nin Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun evde otururlarken kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki gizlice çekmiş olduğu görüntüleri bana yolladı” demiş ve Zehra Taşkesenlioğlu’nun elinde bıçakla Ünsal Ban ile tartıştığı anların görüntülerini yayınlamıştı. Videoyu yayınlama nedeninin “ölüm tehlikesi altındaki Ban’ı kurtarmak” olduğunu iddia eden Peker, “Senin hayatını kurtarabilmek için bunu mecburen yapıyorum” ifadesini kullanmıştı.

Ünsal Ban önceki gün Yunanistan’a gitmek isterken “Taşkesenlioğlu’na ait ‘kişisel verileri paylaşma’, ‘tehdit ve şantaj’ suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

Peker’in kendisini aradığını doğrulayan Ünsal Ban, “Bir paylaşımda benden bahsetmişti. Ben de aracılarla kendisine ulaştım. Sonra da Sedat Peker beni aradı. Sedat Peker’e videoyu ben göndermedim” demişti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica